Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pioneer TS-W306DVC Jaki wzmacniacz ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pioneer TS-W306DVC Jaki wzmacniacz ?

Witam to jest mój pierwszy post na tym forum. Chciałbym sie dowiedzieć jaki wzmacniacz będzie do niego pasował, a cena żeby była nieco przyzwoita :) Moc rms 400 wat. Pozdrawiam

Ile to przyzwoita cena?

Skomentuj

hmmm gdzieś tak do 500 zł może być troszkę więcej.

Skomentuj

moze zacznijmy od tego ze ten glosnik raczej niema tych 400W....
        http://www.allegro.pl/search.php?str...=0&new=0&pay=0
        http://www.allegro.pl/item214965492_...rewelacja.html

Skomentuj

jeśli producent pisze ze max to 1000 w a rms 400 a nie jest to jakiś first...na głośniku nawet pisze a te wzmacniacze maja po 500 rms wiec nie spale głośnika jakbym za dużo odkręcił?

Skomentuj

szybciej mozna spalic slabszym wzmakiem... a 306tka ma 180W :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              szybciej mozna spalic slabszym wzmakiem... a 306tka ma 180W :razz:
              uszkodzic przez przester :)

Skomentuj

jeśli ma 180 to na cewkę wychodzi 90 rms. wiec ten wzmacniacz co mam buszmen q9000 który ma 125-150 rms podłączony na 2 omy jeszcze może być no bo nie opłaca sie raczej wydawać 500 zl jak troszkę lepiej by zagrało. pozdrawiam

Skomentuj

wzmacniacz wzmacniaczowi nie rowny...

Skomentuj

hmmm no to jeśli subek ma 180 rms i jak dam carpower 500 rms i czasami niechcący potrafi sie podkręcić za dużo to nic sie nie stanie ? Jesli nie to kupuje go pozdro

Skomentuj

przeciez nie ustawiasz wzmaka na max moc. na poczatku ustawiasz sobie gain pod zestaw przedni i sluchasz czy glosnik sie "wyrabia". a mi nie chodzilo o moc ale o sposob jej oddawania. nieznam tego buszmena ale domyslam sie ze to niejest zbyt dobra konstrukcja.
                      mam calkiem mocnego magnata tylko ze to jest taki mół ze nawet niemam zamiaru go w samochodzie zakladac...

Skomentuj

Ja dodam tylko, że to jest DVC czyli dwu cewkowy głośnik 2x4ohm więc potrzebny wzmak stabilny do 2ohmow.

Skomentuj

Zamieszczone przez pemo2
                          więc potrzebny wzmak stabilny do 2ohmow
                          lub 2 kanalowki takie jakie zaproponowalem wyzej ;]

Skomentuj

Lub jakis uzywany monoblok. Choc widzialem, ze magnat ma jakis dosc mocny piec za ok. 550 zl na allegro, bezpieczniki daja szanse na prawdziwą moc.

Skomentuj

dużo osób chwali carpower i chyba kupie ten piecyk :] lecz jeszcze nad tym sie waham
                              http://allegro.pl/item218954932_pion...2007_gw24.html
                              lecz bardziej bym sie przychylił do carpowera.

Skomentuj

Kurde jak nie licze tego pioneera to mi wychodzi że ma cud jakowyś, 30Ax12V=360W, a piszą że ma w mostku 380RMS....

Skomentuj

Zamieszczone przez Kajman
                                  Kurde jak nie licze tego pioneera to mi wychodzi że ma cud jakowyś, 30Ax12V=360W, a piszą że ma w mostku 380RMS....
                                  heh wszędzie gdzieś przekłamuja
                                  poszukam na stronie pioneera tego wzmaka...na stronie pisze 380rms

Skomentuj

za te pieniadze to juz GZ bedzie zdecydowanie lepszy ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Kajman
                                      a czemu razy 12V ?? moze podaja przy 13,8 albo 14,4 tak jak np alpine

Skomentuj

Czaruję...
                                      X