Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CP 1502 + no właśnie co?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CP 1502 + no właśnie co?

Witam!

Szukam pomocy przy wyborze sprzętu... Wiem wiem, było już z setki razy, ale szukałem na forum i szukałem i nic konkretnego jak dla mnie nie znalazłem

Mam ok 1000zł na wzmacniacz + głośnik (tzn mam więcej ale za coś muszę też kupić kable, i skrzynkę zrobić).

Zainteresował mnie Carpower hpb-1502, najbardziej ze wszystkich wzmacniaczy ponieważ wyróżnia się niezłą mocą w mostku 4Ohm.

Więc mamy jakieś 450-500zł, zostaje 500zł na głośnik... I tutaj się rodzi problem :sad:

Czy jest w ogóle możliwość kupienia głośnika który wytrzyma taką moc wzmacniacza w tej cenie? Szukam głośnika który będzie naprawdę świetnie grał i przegoni sąsiada nareszcie bo już mnie denerwuje tymi swoimi buszmenami (a nawala mu to tak że aż dziwne - słychać go z daleka jak jedzie)

Jakiej firmy polecacie głośnik pod tem wzmacniacz? Na allegro są jakieś pioneery, czy tam infinity za 349, ale szukam droższego, poza tym one nie mają mocy ok. 500RMS tylko o wiele mniej

Naprawdę już się nieźle w tym pogubiłem. Z przodu mam JBL GTO 6527 z panelami mdf i wygłuszonymi drzwiami i pod samym radiem (pioneer 2900) gra to fajnie jak na same głośniczki.

Potrzebuję rady w wyborze głośnika który będzie naprawdę świetnie grał niskim soczystym basem. Slucham house, electro house, trance i podobno obudowa do tego zamknięta, ale mój znajomy ma obudowę br w ogóle nie mierzoną tylko od tak zbudowaną na byle jakim wzmacniaczu i głośniku magnata i masuje mu to plecy strasznie :|

Doradźcie coś i nie gniewajcie się że znowu coś ktoś chce... Obudowę policzę, ale dajcie mi jakieś konkretne namiary na głośnik na którym się nie zawiodę i w jakiej obudowie on najlepiej gra.

Pozdrawiam!!

axx1212, fajny głośniczek i daje rade

Skomentuj

JL audio, Helix, Lanzar Opti, Soundstream.

Skomentuj

to ma tylko robic wrazenie czy rowniez przyzwoicie zagrac??
        bo moze alphard Yakuza bylby dobry...
        http://www.allegro.pl/item220185313_...ter_promo.html kolega kajman poleca
        http://www.allegro.pl/item215900983_...dio_4_you.html
        http://www.allegro.pl/item219919184_...sylka_12_.html
        http://www.allegro.pl/item218189533_...cali_lodz.html
        http://www.allegro.pl/item217520025_...a_allegro.html
        jezeli ma rowniez zagrac to moze 15" BSW

Skomentuj

ma robić wrażenie i przyzwoicie grać oczywiście :)... Jeszcze jakieś pomysły w cenie ok 500zł??

Nie nie alphard nie.. Ta firma mi się sama w sobie nie podoba od tak..

Ten lanzar był by super, ale co z podłączeniem? przecież CP 1502 ma w mostku 4 ohm, a tu są dwie cewki 4 ohm :cry:

reszta głośników nie ma przecież mocy rms 500W, to co spalą się pewnie prawda?

znalazłem teraz coś takiego:
          klik
          co o tym myslicie?

ale to ma cewki znowu 2x6Ohm? więc też nie podejdzie?

Skomentuj

akurat ten alphard podobno jest calkiem znosny (sam nie slyszalem)
            przeciez slabsze glosniki tez moga byc - nie musisz odrazu wzmaka na maxa podkrecac

ten helix zagra ladnie ale 10" wersja jaka slyszalem w jednym democarze nierobila zbytniego wrazenia

Skomentuj

Słuchaj, mam jedną sztukę Lanzar 1232D taki jak mój, 2x2Ohm, można pomyśleć nad tym :) 1100W RMS to nie tak mało A dla kolegi z forum cene bym dostosował do twojego zakresu.
              troche info: http://www.lanzar.com/itempage.asp?MODEL=OPTI1232D

Skomentuj

ktoś jeszcze poleca tego Lanzara? ile taki głośnik leci? jest on nowy? ma gwarancję? jak był używany to długo chodził? jakie obudowy mniej wiecej do tego sa (wielkosc)?

Zagra to lepiej od Hertz Es 300 czy tych infinity za 249zł?

Skomentuj

Nowy, gwarancji nie dam, bo od 2 lat lezy w piwnicy. Obudowy masz podane na stronie producenta w pdf na jego temat, od 33 litrów chyba wzwyż. Cena w sklepie 950zł. Zagra lepiej na pewno lepiej niż te maluszki :lol: Jak widzisz sam takiego używam w 51l. BR, jak to się wychyla możesz spojrzeć tutaj: www.kajman.witam.net/diy/1232d.avi
                  Generalnie jak zrobie glosniej to pracuje dach i drzwi w aucie jak membrana :twisted: Zapraszam jakbys był w okolicy.

Skomentuj

kolega ma 1502+lanzar max 12 i na zawodach było 133db, głośnik uniwersalny do hh jak i techno.
                    Yakuza gra bardzo miękko i nisko schodzi ale jest wolna ( tylko do wolnej muzy )

Skomentuj

a czemu na stronie co podałeś moc jest 1000W rms a na tej 750W rms?
                      klik

mógłbyś wystawić go na allegro? za jakiś czas dopiero bo mi przelewy nie doszly jeszcze.
                      napisz na priv jaka cena cie interesuje, oczywiscie w gre wchodzi tylko wysylka bo mieszkamy daleko od siebie. aha iczy ten glosnik jest aby napewno sprawny? zebym nie kupil bubla jakiegos.....

Skomentuj

Ja ci podałem stronę producenta, a ty patrzysz na stronę importera. On te nieszczęsne 750 podał wszędzie przy danych rożnych subów, nie pytaj mnie proszę dlaczego. Wszystkie dane producent podaje inne niż on, moce również. Cud czy jak? Raczej genialne tłumaczenie :mrgreen:
                        A lanzar max to wieeele niższa seria niż opti.

Skomentuj

odpowiedz mi na pytania powyzej, a no i znalazlem nowiutki glosnik z gwarancjaa taki na allegro za 500-550, wiec za dwuletniego bez gwary ile bys chcial? :wink:

głośnik z allegro

Skomentuj

Bedziesz chcial przez allegro to i cena bedzie gorsza, poza allegro 450zl, przez allegro + prowizja.

A 1234 wyglada ciut inaczej. Ale dane w sumie prawie lub identyczne.

Skomentuj

prawie bo pewnie ta czwórka na końcu oznacza to że ma dwie cewki czteroomowe a nie dwu-omowe

Skomentuj

No tak jakoś dziwnie wyszło :)
                                1232D ma 2x2 :)

Skomentuj

dam znać co do tego lanzara za jakiś czas, a chciałbym jeszcze zapytać szanownych forumowiczów co sądzą o czymś takim?
                                  http://allegro.pl/item219342021_hert...ss_reflex.html ??

wygląda to solidnie ale chyba nie do końca jest to dobrze wyliczone, patrząc na średnicę br.

jak myślicie czy taki zestaw zagra konkretnie i ładnie?

rok temu jak mieliśmy wkładać do golfa coś z CA to wszyscy nam polecali hertza + wzmak CP... nic innego... ale nie zdazylismy bo golf skasowany....

warto sie tym w ogole zainteresowac?

Skomentuj

Czaruję...
                                  X