Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Która skrzynka lepiej do tego głośnika?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Która skrzynka lepiej do tego głośnika?

Mamy takiego pacjenta:

CO będzie lepsze, 32l zamknięta czy 42litry z BR 10cm średnicy? Jak uważacie? Z góry dzięki za podpowiedzi :)

Ze wzgledu na niskie EBP zdecydowanie closed...w b-r bedzie mulić....

Skomentuj

A nie będzie za wysoko chodzić??

Skomentuj

a ja to rozpatrze z innej strony... a niemozesz wydac 30zl wiecej i przetestowac obie skrzynki?? wtedy sam opiszesz wrazenia dla innych i bedzie koniec z przypuszczeniami :wink:

Skomentuj

Nie jest to problem, ale to nie 30zl tylko 32l za 80zł i 42l za 65zł i przesyłka wzrośnie :) Choć pomysł niezły

Skomentuj

Jeszcze zależy czego oczekujesz. Przeważnie z b-r uzyskujesz więcej basu jeśli chcesz to ładować do auta...

Skomentuj

To ma iść do auta. To więc która opcja?

Skomentuj

Wieksza ilość basu- bass-reflex
                Mniejsza ilość basu, ale lepszy impuls-zamknieta.

Skomentuj

No dobra, ale ten BR w skrzynce ma 10cm średnicy i pewnie z 15 długości, gdy powinien mieć 7cm średnicy i ok. 17cm, więc chyba taka locha na zdrowie nie wyjdzie głośnikowi?

Skomentuj

A zastanawiałeś sie nad band-pasem 4 rzędu...

Skomentuj

Nie, to ma być tanie rozwiązanie, więc wchodzą w grę tylko te 2 skrzynki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kajman
                        32l za 80zł i 42l za 65zł i przesyłka wzrośnie
                        a niemozesz sam zlozyc?? ;> przeciez dla testow to nie musi wygladac

Skomentuj

No nie bardzo, mam 2 lewe i do tego kulawe Celem jest umieszczenie głośnika w jakoś grającej obudowie celem chwilowej zabawy a potem wprowadzenia go do obrotu Choć kusi, bo mam teraz fajny zwierzyniec znowu do zabawy, jeden ten pentagon, jeden 38cm i jeden... kwadratowy :) Szczególnie ten ostatni mnie zastanawia :)

Skomentuj

Nie jest to problem, ale to nie 30zl tylko 32l za 80zł i 42l za 65zł i przesyłka wzrośnie :) Choć pomysł niezły
                            to kup deski w praktikerze, dywan też kupisz i w cenie 1 będziesz miał 2. Prawdopodobnie lepiej zrobione.

Tak czy inaczej z takim qtasem stawiałbym raczej na closed, tym bardziej że jak znam życie to qts i tak wyższy będzie od podawanego...

Skomentuj

br będzie mulił ..closed zejdzie punktowo do samego końca przetwornika
                              32L to masz skrzynkę wielkości małego kubła na śmieci ..sztywna fajne grająca punktualnie i zajmuje mało miejsca. Wszystko przemawia za zamknięta. Szkoda, że nie jesteś z wawy bo mam taką budę luzem :)

Skomentuj

Z tego głośnika za wiele basu nie będzie,widać to jak na dłoni.Mozna co prawda naciągac go w br ale efekt będzie mniej niż mizerny.W closed zniknie totalnie,spl spadnie poniżej akceptacji słuchu.Jedyne co dla niego widzę to piezak w duecie i zestaw na przytupaje jak znalazł.W granicach stówy będzie rąbał aż sie spali.

Skomentuj

rozbawiło mnie na stronie producenta small i large :)
                                  plik do pobrania (kliknij prawym myszy i zapisz jako)
                                  http://www.pyleaudio.com/manuals/PLPNW10-12.pdf

Skomentuj

No widziałem to własnie :) Od tego zacząłem :) Chyba jednak więc zamknięta i tyle, podłącze na razie na test pod RAA i zobaczymy jak sie sprawuje pod prawdziwą mocą :)

[ Dodano: 2007-08-05, 20:25 ]
                                    Zamieszczone przez umberto
                                    Z tego głośnika za wiele basu nie będzie,widać to jak na dłoni.Mozna co prawda naciągac go w br ale efekt będzie mniej niż mizerny.W closed zniknie totalnie,spl spadnie poniżej akceptacji słuchu.Jedyne co dla niego widzę to piezak w duecie i zestaw na przytupaje jak znalazł.W granicach stówy będzie rąbał aż sie spali.
                                    Po czym widać że nie będzie??

Skomentuj

Czaruję...
                                    X