Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw do 350zl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zestaw do 350zl

Witam w CA jestem nowy choc mam doswiadczenie w konstrukcjach audio zwlaszcza kolumn basowych do domu wiec tak kompletnie nie jestem zielony podstawy jakies mam :)
    niedawno stalem sie posiadaczem auta mitsubihi galant sedam. System audio jest fabryczny oprocz radia (JVC KD-G402)ktore kupilem z autem i jak narazie nie zamiezam zmieniac (wydaten na auto byl spory a pozadne radio to 1000pln i wiecej). Chce jednak wymienic fabryczne glosniki i do tego potrzeduje wszej pomocy a mianowicie polecenie mi jakis konkretnych modeli na przod 10cm (system koaksjalny) i na tyl 16cm(system odseparowany). Chce sie zmiesci w kwocie 300-350zl im tanie tym lepiej jednak nie za duza utrate jakosci
    pozdrawiam i dzieki za kazda sugestie i porade

Coaxy bym zamienił na wysokotonowe w tym miejscu. Drzwi to temat już nie raz ruszany, jakieś Vify, potem powoli w dół może Rainbow, Herz, Lanzar, ale jakiś wzmak by się przydał.

Skomentuj

Pierwsza rada to uzbieraj jeszcze trochę siana bo kupić głośniki za 350zł to nie problem ale żeby jakościowo dobrze się sprawowały to druga sprawa. Ja bym zarzucił http://www.allegro.pl/item219082658_...w_nowosc_.html. 16 na tył, tweeterki na deskę lub słupek i do tego coś w przednie drzwi. Ale ez dodatkowego wzmocnienia raczej się nie obejdzie

Skomentuj

no wlasnie z przodu nie chce robic nic dzwiami bo to bedzie wymagalo wiecej pracy gdyz nie mam wogole miejsca w drzwiach przednich na glosniki a narazie nie mam czasu sie bawic w przerobke paneli dlatego takie rozwiazanie z przodu choc tez myslalem o tym by z przodu byly wlasnie gwizdki a niskie tony zamknac w skrzynkach zamknietych i wsunac je pod siedzenia zrobi sie wtedy taki nie do konca bandpas :) co wy na to?

Skomentuj

w takim przypadku nie widze sensu zmiany fabrycznych glosnikow
          lepiej nazbieraj kase i poczekaj na troche wolnego i przerob drzwi. innego logicznego wyjscia nie widze

Skomentuj

chce to zmienic bo jak ktos juz tu napisal kazda wlasna konstrukcja jest lepsza od fabrycznej i napewno w tym przypadku tez tak bedzie a wydatek ok 100zl na przud to nie tak duzo a duzo moze zmienic mam racje?

wybralem taki zestawik bedzie dobrze sobie pogrywal :)
            na tył:
            http://www.allegro.pl/item219792178_..._tweetery.html
            i do tego gwizdki:
            http://www.allegro.pl/item219613183_...owe_hertz.html

a na przod to:
            http://www.allegro.pl/item219056440_hertz_dcx_100.html
            albo to:
            http://www.allegro.pl/item219777816_...bielsko_b.html

a co sadzicie o tych glosnikach
            http://www.allegro.pl/item219654926_...akt_odss_.html

Skomentuj

Mac audio podobno dobra firma ale nigdy ich nie słyszałem. Masz zamiar pakować do auta 4 tweetery ze kupujesz komplet hertz'a czy te z paczki phonocar odrzucasz? Co do przodu to bym brał hertz'a

Skomentuj

jedynie pierwsza pozycja jest do zaakceptowania. tweeter hertza odpadaja - zamecza cie po tygodniu sluchania

olej miejsca fabryczne i dorob panele na drzwi!!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  jedynie pierwsza pozycja jest do zaakceptowania. tweeter hertza odpadaja - zamecza cie po tygodniu sluchania

olej miejsca fabryczne i dorob panele na drzwi!!
                  co do miejsc fabrycznych to tak sie stanie ale jeszcze nie teraz przod jest rozwiazaniem tylko tymczasowym i wiem ze to zadna nie bedzie rewelacja ale od czegos trzeba zaczac.
                  dlatego tylko tyle pieniazkow na to poswiece a pozniej te glosniczki z przodu wepcham ojcu bedzie sie cieszyl jak dziecko :)
                  wiec na tyl mam brac te PHONOCAR`y a jakie tweeterki proponujecie do tego jesli nie hertza bo te w tym zestawie to pewnie jakas tandetka ktora zgory spisalem na straty?

Skomentuj

te z zestawu to philipsy montowane seryjnie np w VW
                    ja bym kupil gotowy zestaw a niebawil sie z kompletowaniem bo i tak zapewne sprzetu pomiarowego niemasz... kup np helixy za niecale 300zl i w zupelnosci wystarczy
                    bo dobre tweeterki to koszt ok 200zl

Skomentuj

Powiem więcej, dodaj ciut i za 350 kup ten zestaw rainbowa co się nim ostatnio tak całą prasa CA podnieca że gra ponad swoją cenę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kajman
                        co się nim ostatnio tak całą prasa CA podnieca że gra ponad swoją cenę.
                        a poka jakis skan. bo ostatnio niemam na nic czasu...

Skomentuj

A jak chcesz to wiecej tego wrzuce, z ciekawostek to sa testy monoblockow, 16tki do 100Eur, odtwarzacze dvd. No i oczywiście cały dotychczasowy ranking. Heh, musze przyznac ze mialem frajde jak zobaczylem jako najlepsze radio pioneera 88RS na którego kogoś tu przypadkiem namawialem :) To powrzucać coś? Tyle ze to niemiecki...

Skomentuj

wlkej cos moze do tematu o testach...

Skomentuj

Nie, wieczorkiem wystawie zipa i podam adres.

[ Dodano: 2007-08-09, 18:52 ]
                              www.kajman.witam.net/diy/CarHifi.rar
                              za 2 dni kasuje

Skomentuj

Czaruję...
                              X