Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

FOCAL - co o nim sądzicie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

FOCAL - co o nim sądzicie?

Witajcie,
    Zastanawiam sie nad takim czyms jak FOCAL K2 Power 165 KBE:

http://www.woofersetc.com/index.cfm?...8072&CFTOKEN=8

W drzwi akuratnio chyba, kwestia czy to zagra???? Cos ktoś słyszał/wie?

[ Dodano: 2007-08-06, 23:49 ]
    Takie to ma dane:

I przebieg częśtotliwości, można 2 drożne chyba nawet na tym zrobic...

słuchałem K2P, robi dobrą robotę ale pod "emeryckiego" gienka bym niepodłaczał.

Skomentuj

Nawet w mostku? :)

Skomentuj

mostki toleruje tylko na subie, sprzedaj kup soundstreama rubicona do focali

Skomentuj

A co ci w mostkach przeszkadza?
          Jak już to raczej co innego, Four Channel styknie spokojnie na 4 drzwi :) Na wysokie wrzucę najwyżej sinfoni później. Poza tym nie wiem dlaczego wszyscy tak niedoceniaja tego malucha, napedzalem nim 4 Micro Precision serii 5 i 2 scan speaki i gralo jak talala, nie tylko moim zdaniem. Miałeś go już?

Skomentuj

dla mnie za spokojny był i nie kupiłem
            po co ci 4 drzwi z głośńikami?

w mostkach przeszkadza mi zwiększone THD,

ps. jakie to SS chcesz zmienic na focale?

Skomentuj

W poprzednim aucie byly SS i z nim poszły. Tu dopiero kombinuję.
              Drzwi tyl muszą byc , to jest van i pasażerowie z tyłu mają mieć prawie jak z przodu Poza 2 membrany więcej cieszą. W US o dziwo np takie rozwiązania chwalą.
              Genki dają tak małe THD, że w mostku dochodzą do powszechnego poziomu albo i nawet nie :) Plan jest takie, że na razie pojdą focale na przód w drzwi do 300Hz, na kokpicie średnica 10cm (za cholere nie wiem jeszcze jaka kupic) i tuż obok wysokie MP z podpisu. Jak na razie testowo Micro 5.16 na tyl, choć może poprzekładam sobie i popatrze co lepsze. To jeszcze nie jest docelowy zestaw sie mi wydaje, powkładam różne klocki i wybiore.
              Wzmak z czasem jak sie zastanowie jaki/jakie. Powinno być jakimś cudem 6 kanałów, lub 4+2.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kajman
                Wzmak z czasem jak sie zastanowie jaki/jakie. Powinno być jakimś cudem 6 kanałów, lub 4+2.
                piszesz o US może masz dostęp

zapco reference z 3 way zwrotką, 6-ch + monoblok na subik :cool:

choc 3-way ciezka sprawa aby zagrało, bez RTA sie raczej nie da.

Skomentuj

Za duży, poza tym monoblock ten co jest w zupelnosci styka (1kW), problemem jest ograniczony rozmiar, wzmak nie moze mieć więcej niż 38-40cm. Ew. 2 takie, byle płaskie. A strojenie, no kurde, po montażu trzeba mieć co robić
                  Ale to co pokazujesz to zacne wzmaki bardzo, lubie!

Skomentuj

Czaruję...
                  X