Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

4500zł na car audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zdecydowałem się na RM 210SL, zobaczymy, co potrafi to maleństwo...
    Mam juz prawie cały zestaw oprócz okablowania do głośników i chyba przydałoby się też zastąpić sygnałówkę Dietza z tego zestawu, który juz kupiłem na jakąś lepszą...

Skomentuj

Kabelki polecam firmy "Directed".

Skomentuj

Mała aktualizacja.
        Niewiele brakowało, a kupiłbym używanego wzmaka μ-Dimension ProX 840 Competition, niestety, a może i stety właściciel zbyt długo kręcił nosem i transakcja nie doszła do skutku. Na dzień dzisiejszy skompletowałem:
        - Dego PO-650 + impregnowane dystanse (750zł);
        - wzmak μ-Dimension RM V41 (1099zł) + zestaw kabli Dietz 35mm˛ (190zł);
        - sub μ-Dimension RM 210SL (710zł) + skrzynia br (250zł);
        - maty do wygłuszenia drzwi (200zł).
        Na chwilę obecną wydałem 3900zł (łącznie z radiem). Wszystkie klocki są nowe i na gwarancji. Zostaje więc parę złotych z założonego budżetu na przyłożenie się do poprawnego okablowania. I tu mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie jakiej średnicy kable głośnikowe będą odpowiednie? Wystarczą 2x2.5mm˛, czy do suba i zwrotek zastosować 2x4mm˛?

Skomentuj

od wzmaka do zwrotek 2x4mm2 to samo dla suba
          od zwrotek do wooferów 2.2,5mm2
          od zwrotek do twiterów mogą być 2x1.5mm2

zwrotki koniecznie w bagażniku! nie dla brzmienia ale dla Twojej wygody (pózniej bedziesz robił biamping z tego co pamiętam). :cool:

Skomentuj

Dzięki, tak twłaśnie zrobie.
            Zmieniło się troszke w zestawie i zamiast Dego-PO650 bedzie SP-650 :).
            Niestety w sklepie, w którym kupuje sprzęt nie będzie chwilowo możliwości wykonania skrzyni bass reflex pod RMa. Gdzie by tu teraz ją zamówić?

Skomentuj

Zamieszczone przez seb1k
              Gdzie by tu teraz ją zamówić?
              zbuduj sam :P wkoncu jest to forum DIY

Skomentuj

Wolałbym "na gotowe" :razz:
                I tak sporo sam zrobię - wygłuszenie drzwi, okablowanie... Dwa weekendy z głowy. Wykonanie pudła pod suba wolałbym zlecić komus innemu.

Skomentuj

najlepsze chcesz komus oddac?, przeciez to sama przyjemnosc, jeszcze jak sie kupi plyty wyciete pod wymiar to juz wogole bajka...

Skomentuj

Czaruję...
                  X