8w6 jakos zagralo w obudowie zamknietej. W7 ma wiekszy x-max wiec moze sie pogubic troche bez naprawde dobrego napedu...
niewiedziec czemu te glosniki wydaja mi sie nieoplacalne. jezeli zalezy Ci na jakosci to przeciez MDS08 to zapewni. jezeli na zejsciu to bym juz kupil SS http://www.akustyk.com.pl/scanspeak/23W.html :P nizej niebedzie a inawet tanszy niz JL
ten ss nie nadaje się do wozu W samochodzie wystarczająco nisko będzie schodził dość zwykły głośnik w zwykłej zamkniętej , wynalazków z mb nie potrzeba :P
Pozostaje jeszcze kwestia tego jak on gra - ten głośnik sprawdza się imho w jazzie i generalnie wolnej , spokojnej muzyki z dużą ilością dołu i to takiej nie za głośno słuchanej :P
Te JLe są drogie, a mimo to myślę że dużo tańszych głośników je zje, przynajmniej pod pewnymi względami.
Czemu dwie 8 ? Może zamiast tego lepiej jedną 10/12 ?
Ciekawe rzeczy mówisz, ile aut na nich wygrywa w Sound off albo innych kategoriach? Bo mnie zaciekawiles. No i kurde dlaczego te najlepsze głośniki (bo skoro w notowaniach JL jest w spitzenklasse) nigdzie nie wystepuja w testach?
Szczerze mówiąc ja tam mam gdzieś testy, zawody itd, mnie interesuje to co mi się podoba.
JLe mi kompletnie nie przypadają do gustu, a co ciekawe im droższe i nowsze tym gorsze, ostatnie które mi się podobały to 8w0 i 10w0, reszta to straszne mulatory nadające się chyba tylko do hh. IT to inny świat, miałem 08 i 12dvc , były szybsze, bardziej detaliczne , nie gubiły się, miały wykop i ciekawą barwe, zupełnie przeciwnie niż JL.
Które JLe w sound off widziałeś ?
Z JL Audio m.in. korzystał np Mistrz Polski w kategorii Expert w sezonie 2001.
Mi się JL podobał (ale W3, W0 to w ogóle jakoś nie jl-owato grało), niedługo potestuję nowe linie i zobaczymy co z nimi.
Z JL Audio m.in. korzystał np Mistrz Polski w kategorii Expert w sezonie 2001.
konkrety konkrety :P
Myślisz ze pamiętam? :) Ale wiesz, że więcej na zawodach JL niż IT :) Arek Pruszczyński też dziwnym trafem używał JL, o il pamiętam W3 właśnie.
Nie przesadzajmy z tym podniecaniem sie IT, nie jest drogie, to sie zgadza, za swoja cena daje dobrą jakość, to też.
Nie przesadzajmy z tym podniecaniem sie IT, nie jest drogie, to sie zgadza, za swoja cena daje dobrą jakość, to też.
A słuchałeś wogóle kiedyś jakiegoś IT ?
Bo coś mi się zdaje że jakbyś słuchał to byś tak nie mówił... :P
A jak mówiłem - to ile aut jest robionych w oparciu o JLe, a ile w oparciu o IT nie ma dla mnie żadnego ,najmniejszego nawet znaczenia.
Gusta są różne, ale moja opinia sprzed paru postów dotycząca IT vs JL wydaje się być dość obiektywna.
Właśnie o to chodzi że gusta są różne, przy okazji kupie jakiegoś typa, podaj nazwę, pobawimy się i zobaczymy co to, ale generalnie nawet w reichu jest to zawsze podawane jako tania opcja z naciskiem na tymczasowa na początek.
Lepiej zakończ to komentowanie cytatami z jakiś ulotek do czasu aż jakiegoś nie posłuchasz.
Tak właśnie powstają mity. Swoją drogą pokaż gdzie jest napisane:
Zamieszczone przez Kajman
ale generalnie nawet w reichu jest to zawsze podawane jako tania opcja z naciskiem na tymczasowa na początek.
bo ja jakoś tego nie zauważyłem...
Głośników mają sporo, wszystkie dobre MDS od 08, poprzez 10, 12 aż do 15.
Osobiście najbardziej polecam te z neodymowymi magnesami, bodajże multi drive się to nazywa.
czy audison lrx 1.1k pociągnie dwa jl 8w7?? jedna obudowa ,zamknięta-kształt skrzyni będzie miał trochę inne proporcje niż typowo a to dlatego że pod kanapą jest ograniczona wysokośc ok.37cm z przodu/frontu, a w kierunku tyłu/pleców maleje bo jest lekki skos siedziska w dół,głębokośc miejsca która jest do dyspozycji to ok.38cm,szerokośc ok70cm ,głośniki będą skierowane w kierunku przodu pojazdu ,będziemy się starali zachowac odpowiednią objętośc skrzynki miejsca chyba wystarczy tylko...ten kształt .....czy tylną sciankę dac pod kątem prostym czy 75stopni?? :cool:
jak dla mnie cała seria W7 to napierdalatory, jeśli słuchasz jakiś tam czarnych rytmów , a kompletnie nienawidzisz rocka itp to możesz spróbować , w przeciwnym razie tylko się na tym zawiedziesz...
Skomentuj