Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki zestaw na przód?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki zestaw na przód?

Witam!

Przeglądam to forum od jakiegoś czasu, dowiedziałem sie bardzo dużo dzięki temu. Planuje sobie założyć jakieś granie w mojej Astrze (hatchback 95r). Zastanawiam się nad zestawem na przód w cenie ok. 300zł. Z tego co tu wyczytałem to myśle nad Powerbassem, Rainbow albo Ground Zero. Nie wiem jeszcze pod czym będzie grać tzn. radio też musze kupić Zastanawiam się nad Pionieerem, albo Clarionem tak w cenie ok 500 zł. Drzwi oczywiści wytłumie bo już wiem że to podstawa a i wzmacniacza chyba narazie nie będzie (może kiedyś bo brak kasy). Słucham raczej szybkiej muzy techno, house, hip-hop i dyskotekowej. Prosze doradźcie mi co najlepiej złożyć??

do wyboru jeszcze masz helixy

Skomentuj

Mozesz kupić radio Jvc lub Clariona.

Dobrze by było gdybyś przody napędzał wzmacniaczem - trafiają się okazje typu Rockford Fosgate, Orion lub Alpnie, Sony nie przekraczające 200zł.
      Wzmacniacz który będzie miał 30watt na kanał już będzie dobrze napędzał przedni zestaw! Dlatego trzeba się kierować jakością wzmaka.

Co do głośników to PB S-6C były by odpowiednie (plus wygłuszenie drzwi).
      A w Ground Zero kompletnie się nie orientuje, niech wypiwe sie ktoś kto zna/macał/słuchał :)

-----------------
      na all>>>> są Dls B6 - warto nimi sie zainteresować. Tylko musi Ci ktoś doradzić czy S-6C czy B6 :roll:
      low-END

Skomentuj

rośnie konkurencja w zestawach budżetowych. podobno nadaje sie do grania z radyjkiem bez wzmaka i podobno rozkłada helixa blue na łopatki

Skomentuj

Wysoka skuteczność (taka sama jak w Helixach), jednak helixy sa słabsze o 10W.

Teraz trzeba tylko czekać co o nich powie Jurek i będzie wszystko jasne. :smile:
          low-END

Skomentuj

To zaskoczyliście mnie trochę tą nową marką bo sie nie spotkałem jeszcze. Poczekam na kolejne opinie. A co do tych co wymieniłem wcześniej?? Kiedys czytałem że Ground Zero są niezłe. Wiadomo ze wszystkie te zestawy mają taką serje którą można dostac za 300 zł. Więc polećcie mi które?:)

Skomentuj

Nie spotkałeś się z u-D ? :roll:

zapraszam do zapoznania się:

http://www.u-dimension.pl/

http://essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,18&kid=18
              low-END

Skomentuj

GZ sa calkiem dobre - napewno lepsze niz hertze w podobnej cenie. obecnie kolega deker ma zestaw w swoim A3

Skomentuj

Jednak te głośniczki chyba wyniosą mnie więcej niż mój budżet przewiduje, więc moze raczej lepiej się skupić na tych co wymieniłem....

Pisałem oczywiście o tych co podał Adamu

Skomentuj

A może Phonocar 2/827 Titanium ? Fajnie grają.

Skomentuj

Nadal bym obstawiał Dls B6, PB S-6c, lub u-D element
                      Najbardziej racjonalny zestaw do Twoich upodobań to DLS B-6.
                      low-END

Skomentuj

Panowie ale ja mam astra 1 to tam głębokość montażu głośników na dystansach 35 mm wynosi max. 62 mm. Dobrze mówie, czy się myle?? I na to też chyba musze patrzeć, więć DLS chyba odpada bo tam głębokość wynosi 63 mm. Jeśli sie mylę to mnie poprawcie.

[ Dodano: 2007-09-01, 14:53 ]
                        A i jeszcze ma takie szybkie pytanie bo mam okazje i nie mam czasu. Jakie radio jest lepsze PIONEER DEH-P5900 MP czy CLARION DB568RUSB. Dla mnie przydatny bajer to usb, tylko chodzi o to co lepiej będzie grać?

Skomentuj

Ladniej zagra raczej clarion w tej klasie.

Skomentuj

A gdzieś czytałem że akurat ten model clariona jest jakiś nieudany (ktoś pisał o jakichś szumach w głośnikach przy słuchaniu płyt i zczytywaniu z usb, przy radiu było ok).

Skomentuj

kaniowy, clarion vs pionek = clarion
                              jesli chodzi o modele to moje typy wyglądają tak:

albo 468 albo 768, albo 578

dlaczego?

468 gra już ładnie, tzn tak samo jak 568 i 668 a różnią sie wyglądem i jakimiś opcjami (prawie niepotrzebnymi)

768 to juz lepszy przetwornik (24 bit)

578 to model 2007, tu już też masz 24 bit i usb jakbys potrzebował.

Skomentuj

Dzięki Adamu za podpowiedź.

Szkoda tylko że z tego wszystkiego stać mnie niestety tylko na 468.... :sad:

Skomentuj

kaniowy, jest jeszcze 3 opcja, IMO nieco lepsza. Kenwood W534UGY w cenie koło 500-580zł z usb i w ogóle....Po krótkim odsłuchu poleciłem koledze ....na drugi dzień kupił. Później pożyczyłem od niego na tydzień i utwierdziłem się w przekonaniu że to najlepszy wybór w tej cenie!.

[ Dodano: 2007-09-03, 22:44 ]
                                  a to 468 to nie jest "tylko" to mój typ nr 2 w tym przedziale cenowym.

Skomentuj

Wracam jeszcze do tematu głośników. Czy HELIX DARK BLUE 62.1 dadza sie zamontować w mojej astrze?? Ich głębokość montarzowa to podobno 61 mm, do mnie wchodzi podobno 62, ale to wszystko wiem tak na "podobno" :razz: prosiłbym żeby mnie ktoś upewnił.

Skomentuj

Najwyżej dasz dystans

Skomentuj

Ale to juz chyba z dystansem 35 mm taka jest głębokość...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X