Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alpine CDM-7892R - problem z odtwarzaniem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alpine CDM-7892R - problem z odtwarzaniem

Witam wszystkich.

Mam radyjko Alpine CDM-7892R i problem polega na tym, że wczoraj podczas odtwarzania płytki w pewnym momencie zniknął bass na subwooferze, a po chwili na wyświetlaczu pojawił komunikat ERROR i mała niebieska ikonka FUNC. Zresetowałem radyjko dwa razy, napis FUNC znikał ale po kilkunastu sekundach pojawiał się na nowo. Wszystko to stało się po takim potrzęsieniu autem, na drobnych i gęsto usianych nierównościach asfaltu. Czy to może być przyczyną awarii? Dodać chciałbym, że tuner radia w ogóle nie znajduje żadnych stacji, jest tylko tzw. pisk eterowy. Gdy nacisnę przeszukiwanie stacji tuner leci na okrągło bez zatrzymania. Powiedzcie jeśli wiecie czy to jakaś poważna awaria, czy można to jakoś naprawić i czy jest to opłacalne?

Moje drugie pytanie jest bardziej mechaniczne, hehe. Mam uszkodzony mechanizm zwalniania panelu, ale chodzi o uszkodzenie przycisku w panelu, prawdopodobnie jakieś pękniecie bo tam jest taki "łamany" przycisk i wydaje mi się, że jest zbyt delikatny, ale to moje odczucie. Mianowicie chodzi o to, że chciałbym to naprawić, ale nie mogę otworzyć do końca panelu. Wykręcam śrubki, zwalniam obudowę z zatrzasków i teoretycznie mam dwie osobne części panelu, ale nie można ich rozdzielić bo jeszcze coś trzyma...wygląda mi to na pokrętło w panelu, ale nie wiem jak go zdemontować, żeby nic nie uszkodzić.

Jeśli ktoś mógłby mi pomóc i coś doradzić to będę wdzięczny, bo radyjko jest dość dobre i chciałbym nadal z niego korzystać. Oczywiście jeśli uda się naprawa i już będę wiedział co i jak to zdam relacyjkę na forum.

Dzięki i pozdrawiam.

[ Dodano: 2007-08-27, 19:46 ]
    Oj...tak jak myślałem sami fachowcy.

A nikt nie pomyślał, że powodem może być za wysoka temperatura...a dowiedziałem się o tym od chłopaków z forum BMW...tam mają większe pojęcie...pozdrawiam. :gdziea: :gdziem: :thx:
Czaruję...
X