Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

A3 i audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A3 i audio

chce rozbudowac/przebudowac audio w moim a3
    polecono mi cos takiego:
    -PowerBass ES-6C
    -ľ-Dimension GLOW-4075
    -PowerBass S-10

tylko to juz troche kosztuje tzn cena glosnikow jest do przyjecia ale na wzmacniacz trzeba troche dluzej pracowac i teraz moje pytanie, jaki mozna by dac wzmacniacz aby nie starcic na jakosci dzwieku no i zeby mial on zblizone parametry do tego glow'a ale za mniejsze pieniadze

jezeli ma byc podobna jakosc to tylko uzywki. mozesz zaryzykowac tez ground zero ale teraz juz sam niewiem ktore modele sa godne uwagi

bedziesz robil panele do drzwi czy wsadzasz 13cm??

Skomentuj

Może Helix Dark Blue, ładnie gra, tańszy, co ma napędzać? Jeśli chodzi o GZ to seria SQ :)

Skomentuj

PowerBass ES-6C to 16cm i nie chce sie bawic w panele, da sie to inaczej zrobic moze nie zgodnie ze sztuka car audio ale sposob jest sprawdzony i dobrze sie spisuje

cena zestawu ktory podalem to ok 1,6tys

[ Dodano: 2007-09-05, 21:39 ]
        Pawel S., wiem ze miales sie zajmowac audi wlasnie w takim a3 i wyszlo cos z tego?

Skomentuj

no wlasnie dlatego pytalem. rozebralismy drzwi w A3 deker'a i ukazal nam sie koszmar dla kazdego kto chce miec dobrze naglosniony samochod - 2 belki i pusta przestrzen :???: poprostu niema jak zamknac komory i gdzie zamocowac glosniki...
          jedyne wyjscie jakie wymyslilem to przerobka boczkow i solidne ich wygluszenie
          niestety kolega niemial tyle czasu i checi wiec kupil 13cm GZ

Skomentuj

Adam'83, rozsądny wydatek poniżej 500zł to GZ
            http://www.ground-zero-audio.com/eng...8_ta4120mk.htm

Skomentuj

Adamu, sluchales te wzmacniacze?? mam nadzieje ze sa lepsze niz CP i tym podobne bo po przygodzie z glosnikami z najnizszej seri stwierdzam ze zycza sobie zdecydowanie za duzo jak na mozliwosci...

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item239968873_...0_272_249.html

Znaaacznie lepiej.

Skomentuj

Pawel S., w Łodzi co prawda CA sklepów prawie nie ma ale jeden jedyny jest dystrybutorem Ground Zero, Sinfoni i Audio Development i słuchałem praktycznie wszystkiego co tam mają

powiem tak że monacor jest fajny i tani, natiomiast linia titanium jest tania i zajefajna w tej cenie!
                  dla mnie jest to praktycznie jedyny sensowny wybór z nowych klocków w tej cenie.

Skomentuj

Adam'83, a czy tak przypadkiem nie masz fabrycznie Bose?Bo jak do tej pory w swej karierze w A3 klientów spotykałem się tylko z tym systemem.A tu poprawić naprawdę można niewiele.
                    Tytułem wyjaśnienia,propozycję typu PB raczej osto kontrastują z tym co fabryka oferuje.Ja jednak bym postawił na fabryczny zestaw jeśli chodzi o jakość.Można co prawda wnieść małe korekty,pobawić się ale ogólnie systemik jest naprawdę smaczny w odbiorze.Bynajmniej na mój gust i pod warunkiem że nim dysponujesz na pokładzie.

Skomentuj

umberto, wlasnie nie mam Bose, a co masz na mysli piszac te slowa?

Zamieszczone przez umberto
                      Tytułem wyjaśnienia,propozycję typu PB raczej osto kontrastują z tym co fabryka oferuje

Skomentuj

Adamu, czyli twierdzisz ze te najtansze wzmaki sa oplacalne?? bo dzisiaj sluchalem suba z seri titanium i sie okazuje ze cala seria tych glosnikow nie jest warta swojej ceny - max polowe tego

Skomentuj

niestety tanie suby nie leżą w kręgu moich zainteresowań. Z tego co się zorientowałem (odsłuchałem) na dobry bas do auta trzeba IMO wydać co najmniej 1,5klocka.

Skomentuj

a jakie twoim zdaniem sa dobre?

Skomentuj

a moze jest cos lepszego od tego glow'a za podobna kase
                              no i co powiecie o reszcie sprzetu, isc w tym kierunku czy cos zmienic, jak tak to co?

Skomentuj

drzwi w audi sa rzeczywiscie paskudne i nie ma jak zamknac komory glosnika a wytlumienie sprowadza sie praktycznie do eleminacji drgan...
                                ja mam w a3 zrobione tak jak tutaj:

http://a3-club.net/forum/viewtopic.php?t=21&start=80
                                (mam nadz ze nie trzeba sie logowac by obejrzec fotki)

ci co powiedza ze zrobione na sile i marny efekt sa w bledzie... powerbasski zapodaja niezly basik juz pod samym radyjkiem :)
                                jest tylko jeden mankamet takiego montazu! otoz sam glosnik nie moze byc za wysoki (gl montazowa max 60mm!) bo magnes bedzie wadzic o poprzeczna belke z ramy trzymajacej silnik do opuszczania szyb!!
                                pozdr

ps zamiast oszczedzac na wymarzonym sprzecie mozna najpierw kupic przedni, pozniej za jakis czas wzmaka podpiac a na koncu suba...

Skomentuj

kuririn-bogus, jestem tam zarejestrowany i lwsnie Twoje rozwiazanie sklonilo mnie do montazu 16 a nie 13cm glosnikow

Skomentuj

fakt w A3 montaz audio to koszmar!! Seryjnie w zwyklym to glosniki, uwaga nokia:), ja mam GZ titanum gztc13mk^2 jest to powiedzmy zestaw po wielu kombinacjach w clarionie do zniesienia, ale szczeze drugi raz bym nie kupil.Powiem tak sam front, bez ustawien ekualizera czy procesora dzwieku to tragedia pod samym radiem, zero basu srednie cofniete a wysokie na przod. Ale podlaczalem je pod moj amp w domu to wtedy na tych chyba 90W jest znacznie lepiej, ale ja dwuch wzmakow nie zamontuje sobie do auta

a ten sposob na 16 jest calkiem dobry w sesie dla osob ktore chca miec granie ale nie kosztem wymiany polowy samochodu, ja osobiscie wole w dom wkladac pieniadze w audio bo tam jednak spedzam wiekszosc czasu.

a tak jak juz jest watek to chcial bym sie zapytac was posiadaczy A3 jak zdiac boczki ale tyl??

Skomentuj

DeKeR, tu jest troche opisane jak to zrobic http://a3-club.net/forum/viewtopic.php?p=79782#79782

swoja droga warto sie zarejestrowac na tym forum :grin:

Skomentuj

swoja droga warto sie zarejestrowac na tym forum
                                        a no warto warto... inaczej skad bym wynalazl taki trick na montaz 16cm??

duzo posiadaczy audi woli wsadzac drogie 13cm w przod ale moim skromnym zdaniem to musza byc konkret zestawy zeby zagraly jak troszke gorsze 16cm. sam wczesniej mialem hertze hv130 z przodu i zawiodlem sie strasznie...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X