Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

glosniki 165mm pod radio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

glosniki 165mm pod radio

Witam.

Na ktore glosniki z wymienionych powinienem sie zdecydowac? Bed graly pod radiem Kenwood KDC-W3037 zainstalowane w drzwiach przednich (miejmy nadzieje wyciszonych):

MAGNAT POWER PLUS 216 80W 91dB za 159zl

czy

Blaupunkt VELOCITY V6 Vantage 55W 92dB za 175zl

Zalezy mi na ladnej czystej barwie w calym zakresie i pracyzyjnym basie. Po przeczytaniu kilku wypowiedzi wole zestaw odseparowany ze zwrotnicami. Wybor mialem niewieli ze wzgledu na glebokosc instalacji 59mm, informacja zaczerpnieta zblaupunkt car configurator

Wszelkie opinie mile widziane :mrgreen:

szukaj slabych glosnikow z lekka membrana i to najlepiej papierowa.
    co do montazu to od czego sa pierscienie dystansowe

Skomentuj

Weź GMS 960 - Głośniki które jeszcze jakieś kilka tygodni temu były po 135zł teraz troszke drożej ale warto się nimi zainteresować!

http://www.allegro.pl/item240512493_...eeter_vat.html

a Tutaj za
      http://www.gms.pl/sklep011/index.php?a=opis&k=0&id=76

Parametry:
      Pasmo: 50 -25 000Hz
      Skuteczność: 91dB/W/m
      Moc maksymalna: 110W
      Moc znamionowa: 40W
      Srednica Midwoofera: 165mm
      Głębokość montażowa 66mm
      Waga zestawu brutto: 3,30kg

Zestawik na prawdę solidny jak za takie śmieszne pieniądze !
      low-END

Skomentuj

wojtus, sluchales go?? bo cena bardzo przystepna...

Skomentuj

Słuchałem i mi się podobały oczywiście jak na tą cenę. Z reszta jest troszkę opinii na temat
          tych głośników i są pozytywne. Sa one dobra alternatywa dla Phonocar'ów Y, Blaupunkt'ów
          GTc/x i Magnatów.

To jest ocena subiektywna :smile: Ale naprawdę ładnie grają te gms'y.
          low-END

Skomentuj

były takie fajne tonsile samochodowe, grają całkiem przyjemnie - bas o niebo lepszy jak z większości głośników w tym rozmiarze przeznaczonych pod radio, środek fajny , góra też przyjazna. Gdy paru znajomych posłuchało ich w lanosie pytali gdzie sub jest :)
            Może nie mają finezyjnych maskownic i srebnych membran , ale chyba nie o to chodzi tutaj.

Skomentuj

Ok. Z tego co wyczytalem i z rady kolegi Pawla S. wnioskuje ze jest mi potrzebne cos z lekka membrana. Mniej wiecej lekka membrana bedzie oznaczac duza skutecznosc np 93db.

Tak wiec w tym momencie zastanawiam sie miedzy Blaupunkt Velocity V6 (pomylilem sie wczesniej, maja 91db) a Hertz DSK 165. Do Hertzow musialbym dolozyc troche ale 93dB bym mial i wiecej z radia sie wyciagnie.

Fak nie ma co oczekiwac super basu z tego dlatego odpowiedzcie mi jak sie sa wysokie tony tweeterow z tych zestawow. Nie chce zeby piszczaly az mnie beda uszy bolec. Oczekiwalbym przyjemnych miekkich tonow.

Sklaniam sie w kierunku tych Hertzow ze wzgledu na skutecznosc ale ktore z tych dwoch wy byscie zaproponowali.

Skomentuj

Ja zestaw Hertz DSK 165 osobiscie slyszalem i bardzo dobrze gra. W wygluszonych drzwiach nawet bas mocny, ale i przyjemny. Co do wysokich tonow, to w tej klasie Hertza sa bardzo dokladne, ale przy wiekszych glosnosciach troche za ostre. Ja osobiscie jestem wielkim zwolennikiem tej firmy, wiec polecam.

Skomentuj

Zamieszczone przez wiciu.o
                  Do Hertzow musialbym dolozyc troche ale 93dB bym mial
                  :lol: chyba z odleglosci 0,5m

Zamieszczone przez wiciu.o
                  odpowiedzcie mi jak sie sa wysokie tony tweeterow z tych zestawow. Nie chce zeby piszczaly az mnie beda uszy bolec. Oczekiwalbym przyjemnych miekkich tonow.
                  niestety w zestawach do nawet 500zl niema dobrej wysokotonowki - sam sie przekonalem :neutral:
                  calkiem rozsadnym wyborem wlasnie ze wzgledu na wysokotonowke jest Helix http://allegro.pl/item231047121_heli..._x_gratis.html
                  szkoda ze moj braciszek kupil GZ i zmarnowal 399zl :cry:

Skomentuj

alpine spe-17cs. 35 rms. pod radio ok. słuchałem w sklepie i grały nie najgorzej. ale cena :sad:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      niestety w zestawach do nawet 500zl niema dobrej wysokotonowki - sam sie przekonalem :neutral:
                      Da się to załatwić, Rainbow, Soundstream są jak za tą kasę bardzo ok moim zdaniem.

Skomentuj

Czaruję...
                      X