Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer i wzmacniacz do 700zł ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer i wzmacniacz do 700zł ?

Witam, zamierzam kupić do swojego samochodu (Citroen BX, Hatchback) subwoofer ze wzmacniaczem, ale mam na to nie wiecej jak 700zł...

Poczytałem trochę na ten temat, ale nie zmienia to faktu, że nadal mało wiem, i nie mam za bardzo możliwości przesłuchania poszczególnych głośników, dlatego pisze tutaj.

Po szukaniu czegoś w rozsądnej cenie na Allegro, znalazłem subwoofer Pioneer TS-WX301 i wzmacniacz MacAudio MPX 2500

I tutaj mam pytania:

1.) Czy ten subwoofer gra przyzwoicie (mam na myśli miękki, przyjemny bass a nie stukanie jak z metalowej puszki)?

2.) Czy ten wzmacniacz to dobry wybór i czy poradzi sobie z tym Pioneer'em?

Jeżeli źle wybrałem, to polećcie mi jakiś inny dobry subwoofer i wzmacniacz do 700zł łącznie...

Za pomoc z góry dziękuje.

Pozdrawiam, Piotrek

Witam!
    Ja sam nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o car audio, itp. ale śmiało mogę polecić Ci wzmacniacz Monacor HPB 602 jeżeli sie nie pomyliłem w nazwie modelu to ma on w mostku ponad 400watów na 4 omy, ten wzmak co podałeś ma w mostku jakies 120 watów. Do tego głośnik Power Bass S-12 lub M-12 i w Cytrynie pólka lata po całym samochodzie... :grin: Prawdopodobnie wystarczył by Ci Power Bass 10 M lub S. Ostatnio montowaliśmy z kolegą M-12, który jest w promocji, obudowa ok32 litry zamknięta, to właściwie takie minimum, lepiej dać jakieś 40 litrów. Jeżeli dołożysz trochę kasy to starczy Ci na wzmaka nowego za 450(carpower), ale naprawdę warto, za te pieniądze jest super, zwłaszcza, ze głośniki te w małych budach grają naprawdę świetnie. Polecam!!

Skomentuj

Ok, co do wzmacniacza to fakt, dużo osób poleca tego Monacor'a HPB 602, ale co z tym subwoofer'kiem Pioneera? Słyszał go ktoś jak gra, warto go kupić? Bo te głośniki co napisałeś Pastor, sa troszkę drogie w obudowie i musiałbym odłożyć zakup, bo nie mam z kąd wziąść, jak narazie, tych dodatkowych 100-200zł.

Pozdrawiam, Piotrek

Skomentuj

Pastor, 602 ma 200W wmostku tak samo jak ten mac audio. 450W ma car power hpb 1502 - do nabycia w promocyjnej cenie 390zl (z przesylka!!) od irka(pisac na PW)
        glosniki powerbass'a ktore polecasz sa dobre

ErmacX, na Twoim miejscu bym zrezygnowal z tego pionka bo one sa... delikatnie mowiac niepoprawne i meczace.

powiedz jeszcze czego oczekujesz?? kulturalnego grania czy szpanowania i wyginania blach??

do kulturalnej gry polecam IT MDS08 (ok 300zl na allegro) + np cp 602 (lub dowolny lepszy uzywany)
        do szpanowania to jest juz spory wybor...

Skomentuj

Może na szpanowaniu to mi nie zależy, ale słucham praktycznie każdej muzyki i chciałbym żeby ten zestaw dawał mi miękki, w miarę głęboki bass odpowiedni do każdego rodzaju muzyki (tzn żeby było słychać bassy w techno, czy rapie a także perkusję w rock'u itd.).

Skomentuj

wiem o jaki sprzet ci chodzi. szczerze powiem ze obecnie niejestem na biezaco z ofertami i niewiem co dobrego mozna kupic w tej cenie
            ja dorwalem za niecale 400zl peerlessa Resolution 10 - miekki, niski basik ale nie muli i glowa nie boli.
            pionek zapewni ci takie brzmienie ale jest odrobine za wolny i szybko zaczyna meczyc (przynajmniej tak bylo z poprzednikiem)
            cztajac opinie innych calkiem znosny jest lanzar max 12
            ale osobiscie wolalbym kupic to http://www.allegro.pl/item226662472_...nowe_lodz.html
            tani a brzmienie naprawde na zadowalajacym poziomie

Skomentuj

Niestety ceny subwoofer'ków które podaliście są trochę wysokie i przeważnie trzeba jeszcze zrobić do nich obudowę. Chciałbym sie zdecydować na któryś z tych 3 subwoofer'ów, i jeżeli możecie, to doradźcie który z tych 3 jest najlepszy. Ja jestem za Pioneer'em, ale czekam na opinie.

Pioneer TS-WX301

JBL GTO 1260

MAC Audio Box 12 VS

Pozdrawiam

Skomentuj

szczerze mowiac to juz bym wolal kwadraciaka ze stajni ravelanda :neutral:
                tani a przy tym calkiem przyzwoity

Skomentuj

ErmacX, lepiej odpuść sobie te skrzynki z linków...

Skomentuj

ErmacX, powiedz czy niemasz czasu na budowe skrzynki czy niemasz mozliwosci zbudowania takiej??
                    bo zdecydowanie lepiej jest wybrac lepszy glosnik i posiedziec przy budowie skrzynki niz kupowac takiego gotowca

Skomentuj

Możliwość bym miał, gorzej z czasem, ale problem w tym, że się na tym całkowicie nie znam. Mam na mysli to, jak wyliczyć z parametrów głośnika odpowiednią obudowę.

Ale skoro twierdzicie, że sie bardziej opłaca kupić sam głośnik i zrobić obudowę, to jaki głośnik byście polecali tak mniej wiecej w okolicach 350zł? Zastanawiałem się wcześniej nad Lanzar'em MAX 12 lub Infinity REF 1250W, ale zniechęciło mnię troszkę konstruowanie obudowy.

Byłbym wdzięczny za podrzucenie mi jakichś poradników jak zrobić obudowę, to może będę coś kombinował, skoro nie opłaca sie kupić "gotowca".

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez ErmacX
                        Byłbym wdzięczny za podrzucenie mi jakichś poradników jak zrobić obudowę, to może będę coś kombinował, skoro nie opłaca sie kupić "gotowca".
                        Zanim zadaje się takie pytanie warto użyć http://diyaudio.pl/search.php jak i odwiedzić strone główną , a konkretnie arty.
                        Pozatym większość głośników za te pieniądze, o ile nie wszystkie mają dołączony katalog, tak jak np hertz z paroma zaprojektowanymi przez producenta obudowami.

Skomentuj

Czaruję...
                        X