Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki system przedni w granicach 1300 zł ?????????

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki system przedni w granicach 1300 zł ?????????

Witam, na wstępie piątka dla wszystkich użytkowników jako, że pisze tu po raz pierwszy.

Witam, posiadam wzmacniaczyk Audison millennium power 4 http://www.audiocar.pl/audison/mill... i chce zafundować mu głośniki.Zastanawiałem się nad Focalem 165KF , Morelem lub RS Audio Base.
    Radyjko to Clarion DRX 6675Rz ale być może wymienie go na coś nowego... może Kenwood ?
    Słucham naprawdę wszystkiego i będzie to mój pierwszy zakup więc nawet nie wiem czego się po tych systemach spodziewać.
    Jeśli macie jakieś ciekawe rady i propozycje piszcie.

z góry dzięki za wszelkie info
    pozdrawiam

Jeżeli chodzi o radyjko to zdecydowanie polecam Jakąś alpinke. Nawet niskie modele zachwycają jakością dźwieku...

Skomentuj

co do radia - moze nakamichi??
      w tym przedziale cenowym wszystko powinno juz zagrac na odpowiednim poziomie.
      jezeli bys mial jakies doswiadczenie z audio to moglbys sie skusic na dobor glosnikow we wlasnym zakresie co pozwoliloby na znaczne obnizenie kosztow.
      np ja koledze zrobilem 206 na peerlessach i za 500zl ten zestaw bije na glowe inne w tej cenie a nawet i sporo drozsze...

Skomentuj

a co powiecie na temat samych głośników? niestety nie mam możliwości posłuchania któregokolwiek z tych zestawów :cry: , słuchałem jedynie Mb Quart'ów (modelu nie pamiętam ale w podobnym przedziale cenowym) i podoba mi się ich brzmienie, podobno Focal gra podobnie jeżeli chodzi o szczegółowość góry

Skomentuj

clarion audison i focal całkiem całkiem.

no i bedzie lepiej pasowało od dotecha. no chyba że chcesz usypiacza.

ja do drugiego furacza będe montował najprawdopodobniej dego SP-650, aluminiaki.
          do pary z clarionem i audisonem.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotrek82
            a co powiecie na temat samych głośników? niestety nie mam możliwości posłuchania któregokolwiek z tych zestawów :cry: , słuchałem jedynie Mb Quart'ów (modelu nie pamiętam ale w podobnym przedziale cenowym) i podoba mi się ich brzmienie, podobno Focal gra podobnie jeżeli chodzi o szczegółowość góry
            Focal ma troche meczącą górę, ale jeśli lubisz mcne wysokie to ok. Za to bas ma najlepszy z wymienionych.

Skomentuj

polecam np, ETON PRO 170 spełniaja Twoje wymagania i jeszcze trochę zostanie, a z tych które wymieniłeś to Focal.

Skomentuj

Witam zdecydowanie polecam /////ALPINE cda 9855r dolozysz okolo 300 moze mniej w tej chwili i masz swietny sprzet do napedu sustemu CAR AUDIO z najwyzszej polki /////ALPINE ja takiego radyjka jestem posiadaczem i polecam to jest naprawde super sprzet sprawdz oferty cenowe i porownaj !!!!!!!!!!!!!!!!

Skomentuj

Morel

a co powiecie p takim zestawie Morela : tweeter MT-23 (http://www.soniadraga.com.pl/ca/?ca=767) + woofer Hybrid Ovation 6W (http://www.soniadraga.com.pl/ca/?ca=776)

Skomentuj

to nie lepiej gotowy zestaw kupic? ja rowniez polecam focale, bardziej zywiolowe od moreli, gora mi sie nie widzi, ale... i to mozna kablami, tlumikiem... :wink:
                    dego tez ciekawie graja, chociaz malo przekonujaco... Focal

Skomentuj

dlatego pytam o ten właśnie zestaw Morela bo mógłbym mieć go razem ze zwrotnicą za połowe ceny, nówki sztuki to koszt ponad 2 tys zł dlatego biore ich pod uwage. Myślicie że warto? czy jednak nowy Focal 165 KF za ok 1250 zł zagra lepiej ??????

Skomentuj

Mam Focale 165 KF od ponad roku. Kosztowały mnie 250 € i nie żałuje ani jednego centa wydanego na ten sprzęt.

Skomentuj

czy Focale zagraja lepiej? hmmm, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, jesli mozesz to posluchaj kazdych z osobna... morel gra spojnie, ale bardziej audiofilsko - generalnie jest rowno w calym pasmie, a Focal bardziej efekciarsko, w koncu metalowa kopulka tweetera i troche wiecej basiku... chociaz podejrzewam, ze poza odrobine uszczuplona srednica focali wzgledem morela i wyrazistym sopranie, roznice w tej klasie cenowej beda bardziej zauwazalne jedynie przy kiepskich kablach, nagarniach... poderzewam, ze efekt bedzie podobny, i zostawilbym wybor teoretyczny i szukal wg gustu (wyglad, wykonanie, efektownosc)...

[ Dodano: 2007-10-20, 10:08 ]
                          a jesli na morela masz lepsza cene... moim zdaniem morel to firma rownie wysokich lotow co focal, chociaz jak patrze na ich zaplecza i fabryki... :mrgreen: ja bym bral morela

Skomentuj

Czaruję...
                          X