Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakie głośniki za +/- 400zł? w tej chwili mam Hertz ESK 165

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jakie głośniki za +/- 400zł? w tej chwili mam Hertz ESK 165

Mam zamiar zmienić głośniki na coś lepszego wcześniej miałem Monacory dwudrożne grały pod radiem Pioneer DEH 3600 i powiem że grały bardzo ładnie i czysto wszystkie tony a kupowałem je jakieś 7 lat temu. Grają do tej pory w aucie ojca.
    Teraz mam hertz ESK 165 te głośniki to tragedia jeśli chodzi o tweetery grają beznadziejnie normalnie jak odstraszacz na komary a nie sopran, midbasy są OK, mają nawet kopa i bardzo ładnie sie wychylają :). Grają pod wzmacniaczem Audison SRx2 i na radiu Pioneer DEH 5900
    Drzwi mam powytłumiane matami + przerobione panele, ale panele głównie dla wyglądu bo i tak głośnik sie trzyma na dystansach do blachy.

No i do rzeczy. Chciałem zapodać sobie jakieś porządne głośniki zestaw odseparowany. W zestawie nie ma i nie bedzie subwoofera (miałem ale sprzedałem). Apetyt rośnie w miare jedzenia i teraz każdy dźwięk nie tak mnie wkurza, musi być ładnie czysto głośno i mieć mocny bass i ładnie odzwierciedlone reszte tonów. Drzwi już nie wiem ile razy poprawiałem żeby nie było ani jednego przdęknięcia :)
    Słucham głównie muzyki dyskotekowej, głównie tego typu muzyki jaką można usłyszeć w radiu, jakieś starsze kawałki, czasem jakieś techniawki.
    Mam nadzieje że moge liczyć na wszelkie rady co do modelu głośników, myślałem już o Sinuslive SL16 + gwizdki Neo 25 + zrobić własnoręcznie do tego zestawu zwrotnice dwudrożną, albo np jakiś zestaw powerbass sam już nie wiem, ile ludzi tyle opinii.
    Kompletnie sie nie znam na markach typu Morel itd czyli mało znane a cenione.

niestety w tej cenie nie kupisz nic dobrze brzmiacego - jedynie akceptowalne ale nie dobre
    proponuje zapolowac na dobra wysokotonowke i zostawic tego wooferka
    ja zapoluje na to przy najblizszym zamowieniu z audiocomponents http://www.tymphany.com/datasheet/printview.php?id=375
    tansza opcja na miejscu to peerless NDT-53 - ladnie gra ale trzeba mu front zmieniac - ma kwadratowy :???:

Skomentuj

a może jakaś opinia o tych sinuslive SL16 musze znaleźć gdzieś sklep z tym żeby zamontować u siebie i posłuchać? patrze na essa.com.pl i może powerbass L6C? Za dużo tego wszystkiego już głupieje :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez misiek_toledo
        a może jakaś opinia o tych sinuslive SL16
        samych wooferkow nie slyszalem ale wysokotonowki niesa warte nawet polowe swej ceny...

Skomentuj

Prawda jest taka że ogólnie zestawy przednie są kiepskie,dobre i niezłe,bardzo dobrych nie ma i nigdy nie będzie.Z prostego powodu,zwrotka.Nie dość że zawsze ekonomiczna to i w wersji do każdego auta,niczym z Janbo...Ręczę że zestaw którym dysponujesz da się doprowadzić do kultury,no,może góra nie będzie super,ale wiele można zdziałać na plus.
          I chyba nie muszę tłumaczyć jak tego dokonać.

Skomentuj

pewnie stłumić rezystorami wysokotonowce o pare dB
            A co do wooferów jaki model będzie miał większego kopa jak te Hertze a będzie też ładnie grał reszte tonów?

Tyle że Hertze mają iść do auta ojca i szukam czegoś nowego do siebie.

Skomentuj

pewnie stłumić rezystorami wysokotonowce o pare dB
              Chyba nie wnikałeś w stronę główną i artykuły?Tytułem wyjaśnienia,ten zestaw w wypadku opracowania nowej zwrotki pokazuje pazurki.Tylko trzeba się z tym pomęczyć i mieć czym pomierzyć,ot cała tajemnica.

Skomentuj

a moze Caliber CCE 6 ? sluchal ich ktos ? zastanawiam sie nad tym zestawem.

Skomentuj

seegi chyba nie ta kategoria cenowa

szperałem i szukałem i czytałem wyszperałem takie głośniczki
                  Ground Zero GZTC 165T a może by takie? kosztują 389 PLNów
                  http://allegro.pl/item250417172_grou...nie_hertz.html

Nie znałem tej firmy ale wczoraj na targach Tuningowych w Katwicach był demo car na tych podzespołach i tak sobie szukałem coś na ten temat.

Skomentuj

misiek_toledo, a chcesz te glosniki?? oddam je za 300zl :P

Skomentuj

Czaruję...
                    X