Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JBL DA6502-opinie + głośnik

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JBL DA6502-opinie + głośnik

jak w temacie. co o nim sądzicie i jaki głośnik dać do niego
    http://ampguts.realmofexcursion.com/JBL_DA6502/

miałem podłączone pod niego mojego SQX3500 i bardzo ładnie się sprawował. W audi B4 kombi karoseria zaczęła się uginać :mrgreen:

Przy 150 wattach karoseria sie uginała? E no bez bajek prosze :P

A może napisz co chcesz osiągnąć...czy natężenie czy jakość? No i ile kasy na to wszystko...

Skomentuj

Poważnie.Chociaż nie jest pewnien co do modelu ale chyba to był właśnie ten (jutro będę wiedział na 100. Założenia: jakościowo czysty i głęboki bass prawie do każdego rodzaju muzyki z przewagą techna, trancu ,popu. co do głośnika to najlepiej bym został przy swoim ravelandzie ale jeśli coś innego to max 200pln

Skomentuj

Szkoda że taki bidny wzmak bo fajnie by tu pasował tosiek gdn 30/120...

Skomentuj

no nie wiem czy takie iedny bo naprawdę mnie zaskoczył.Sprawa polega na tym ze obecnie mam boss'a BA-2200

ale chętnie bym go zmienił to nie radzi sobie z moim subem (gubi się kiedy podgłośnie). Ale nie chę na to wydawać dużo kasy. może 200zł.Chociaż myślałem też o HPB 602

Skomentuj

Biedny bo gdn 30/120 potrzebowałby tak z 200-250 watt przy 8 ohm, a ten jbl da może połowe z tego...

Skomentuj

to co byś polecił :?:

Skomentuj

Jeżeli nie zależy Ci na trzęsących sie blachach itp. możesz polować na IT MDS08 :)

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item253295378_...d_gravity.html

przekracza fundusze :neutral:

może lepiej głośnik zostawić w spokoju ,a rozejrzeć się za innym wzmacniaczem...

Skomentuj

A kto powiedział że koniecznie musi być nowy? Przyczaj sie na jakąś używke :)

Skomentuj

więc na co zwracać uwagę (jakie marki)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                        Przy 150 wattach karoseria sie uginała? E no bez bajek prosze
                        jezeli wzmak byl dobrej jakosci to bardzo mozliwe. pod 200W z STK ten glosnik robil niezle wrazenie

szczerze powiem ze jezeli nie trafisz na jakas dobra okazje to za ta cene nic dobrego nie kupisz.
                        ja bym zainwestowal w lepszy wzmak ale cos lepszego od 602

Skomentuj

może coś konkretniej... myślisz że 602 może być za mało :?:

Skomentuj

nie chodzi mi o ilosc a o jakosc. 602 to takie minimum. poszukalbym jakiejs okazji - nadmiaru mocy nigdy za wiele

Skomentuj

Ale konkretnie. Co byś mógł mi polecić

Skomentuj

niewiem bo nieznam wszystkich wzmakow...
                                ale kolega ktory ma peerlessa resolution 10 podpietego pod mac audio (czyli jakby nie patrzec te same bebechy co w CP) przetestowal go na audisonie stwierdzil ze roznica jest bardzo duza. a on niejest osluchany :P

tak wiec szukaj okazji znanych producentow z wyzszej polki
                                http://www.allegro.pl/item252333566_..._400_mkii.html
                                http://www.allegro.pl/item252309871_...r_okazja_.html
                                i troche innych

Skomentuj

To mnie powaliło.Wzmacniacz na którym sprawdzałem swojego ravelanda to nie JBL DA6502 tylko JBL DA3504 czyli słabszy brat :!: wezmę raz aparat i nagram jak te blachy się gięły jeśli nie wierzycie...

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
                                    wezmę raz aparat i nagram jak te blachy się gięły jeśli nie wierzycie...
                                    Ależ wierzymy,w okolicach 100Hz to nawet 30W wywoła wibracje w limuzynie pancernej.
                                    Problem to kontrola czyli wydajność prądowa wzmaka czyli moc,czysta moc przy jak najmniejszych zniekształceniach.Sprawa druga to stromośc filtrów DP,minimum 12 dB/oct.Ogólnie w tematach jakosciowych odradzam coś z serii carpower,nie tędy droga.
                                    Jak sie chce coś konkret mieć to trza przyinwestować,niestety.

Skomentuj

Kontrola to nie tyle moc co DF.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                        Kontrola to nie tyle moc co DF.
                                        :?: :roll:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X