Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

VW Passat B3 -czemu tylne głosniki nie działają

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

VW Passat B3 -czemu tylne głosniki nie działają

Hej!

Niedawno kupilem VW Passata kombi, rocznik 2002 z radiem z nawigacją Blaupunkt (podobno fabryczne).

Dzisiaj zauważyłem, że głośniki oraz tweetery umieszczone na tylnych drzwiach w ogóle nie działają. Próbowałem bawić się radiem, jednak znalazłem tylko funkcję Balance, czyli przełączanie dzwięku na prawą czy lewą stronę.

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak uruchomić tylne głosniki? Czy powinny one być fabrycznie podłaczone? I co może być problemem?

a czy one tam wogole sa??

Skomentuj

tak, na pewno są

Skomentuj

troche oderwe sie od tematu - jakim cudem kupiles passata b3 z roku 2002?? :mrgreen:

a sprawdz czy sa podpiete pod blaupunkta bo jak ktos na szybkiego to skladal w garazu przed sprzedarza to mogl na latwizne pojsc i podpiac tylko przod...

Skomentuj

Zamieszczone przez perfectblossom
          jakim cudem kupiles passata b3 z roku 2002??
          a nawet tego nie zauwazylem... przeciez w B3 nawet niebylo nawigacji :P

Skomentuj

pochrzaniło mi się,

to jest passat b5.

dzisiaj sprawdzalem jakie kabelki idą od słupka - jest ich razem 5. Trzy takie dość grube i dwa bardzo cieniutkie, pomarańczowe. Tylko że mogą być to kable od szyb elektrycznych i centralnego zamka.

Skomentuj

a czy czasem passat b5 nie ma pneumatycznych zamkow? :wink:
              problem w tym, ze musisz cosik rozebrac... zobacz jakie kable ida do tylnich glosnikow - odkrec woofer i tweeter i zobacz czy takie kable ida do radia i sproboj je na chwile podlaczyc zamiast tych "przednich" i sprawdz czy gra :mrgreen:
              jesli to fabryczny system to powinno wszystko na sprytnych kostkach sie wpinac...

Skomentuj

spróbuj poprowadzić inne przewody od radyjka do głośniczków.w ten sposób upewnisz się czy kabelki czasami nie mają przebicia. Potem dopiero kombinuj z przekładaniem przód-tył

Skomentuj

a czy z tych glosnikow slychac jakis szum czy cos takiego??

Skomentuj

nic nie slychac - ani z prawej, ani z lewej

Skomentuj

no to pewnie nie sa podlaczone

Skomentuj

Czaruję...
                      X