Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wylacza sie .Steg k2.02

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wylacza sie .Steg k2.02

to od poczatku napisze wszystko. Glosnik w skrzyni zamknietej na 4 omah, w rms.350W. Wzmacniacz cyfra STEG (http://www.gttrading.it/easysite/scheda3.asp?livello=3&marchio=steg&gamma=k%20compe tition&Modello=K2|02&pg=1)
    w Mostku przy 4omah ma RMS.615W. Dodalem linka, tam wszystko wyczytacie.
    Aha jeszcze jedno alpine CDA-9854R
    No i teraz jest nastepujaca jazda. Jak bas walnie tak mocno powiedzmy na takiej sredniej glosnosci (albine-15....3 to na postoju tak ze ledwo slychac.....9 to taki standard dla wszystkich......15 glosno.....20-23 to maks potem na tweeterach pojawiaja sie znieksztalcenia.)
    Czyli przy 13 to wzmacniacz sie wylacza. Potem znowu sie zapala pogra zanim nie walnie i znowu dead. Druga opcja jest taka ze swiatla tancza jak cholera, czy jade czy stoje na 15 glosnosci to juz wszystko miga w rytm wzmaka.

Teraz do Was pytanie mili Panstwo. Dlaczego gasnie? Czy kondensator utatuje sytuacje?
    Moze da sie to jakos sprawdzic jakims wymyslnym urzadzeniem.

sprawdz mase i czy aby kable nie sa zbyt skromne... w koncu to juz moc calkiem calkiem

Skomentuj

Przygasanie świateł - za cieńkie kable. Ja mam do monobloka 35mm2 + kondensator.
      Wpierw wymień kable i najlepiej jakbyś instalacje uzupełnił kondensatorem.

Skomentuj

Kable to 20 wiec nie sa takie male.
        A jaki byscie kondensator wsadzili 1 czy 2 F ???

Nie no jest poprostu fatalnie, myslalem ze bedzie super, bass bass bass i to ladny a tu musze oszczedzac i to mocno caly sprzet.

Przeciez ten wzmacniacz az tak mocny nie jest, naprawde to moze byc kabel zasilajacy?
        Na allegro nawet nie ma grubszego kabla!

Skomentuj

etam, sa 35mm i 50mm... spawalnicze sie nadaja - nie sa tak ladne, ale tanie.
          no moze i kabel, ale ciekawe czy wzmacniacz nie jest czasem jakis zmeczony...

[ Dodano: 2007-11-03, 19:35 ]
          a Ty czasem nie kupowales monobloku dls z allegro? :mrgreen:

Skomentuj

AB....to ponizka..... bo to bylo

Czas D.... nastaly takie czasy

Skomentuj

Zamieszczone przez pieczur
              AB....to ponizka..... bo to bylo

Czas D.... nastaly takie czasy
              :shock: co ty gadasz?!
              jakos lampy to juz przezytek a nadal sa uzywane we wzmacniaczach...
              klasa D ma nadal swoje wady i klasa AB przewyzsza ja pod wzgledem jakosci, jedynie ustepuje pod wzgledem sprawnosci

Skomentuj

Panowie i Panie jeden farad wystarczy?

Skomentuj

wystarczy. o ile ma ten farad ;]

napisz nam jeszcze jaki to samochod?? bo cos mi sie wydaje ze z instalacja jest cos nie tak...
                  moze podjedz na jakis serwis i niech podlacza nowy aku

zobacz test kondow http://www.profihifi-forum.de/thread...tuser=0&page=1

Skomentuj

kupilem toxic 1f w tej pionowej wersji- 115zl dalem.

A moj samochod to nissan primera 1.6 97r.

Skomentuj

Zamieszczone przez pieczur
                      A moj samochod to nissan primera 1.6 97r.
                      no to proponuje sprawdzic aku i ladowanie

Skomentuj

no z tym to zawsze w nim byly problemy. Akumulator nie jest stary ale jest troche maly jak na moje oko. A z alternatorem to zawsze byl problem.

Mam nadzieje ze kondensator rozwiaze moj problem

[ Dodano: 2007-11-08, 22:17 ]
                        Ja z prozba....czy mozecie zarzucic jakies linki do testow glosnikow. Ja pamietam pismo CarHi-Fi & Tunning. Ale to bylo teraz juz nie ma tego kwartalnika. A mowiac szczerze kupowianie w ciemno mnie nie kreci. Znalezc w necie mi ciezko cokolwiek.

Wole zamiast basu to miec wszystko, tak zeby ladnie gralo. Patrze i patrze i sa roznie ciekawe rzeczy. Mam dwie ciekawe strony ze sklepamie:
                        http://www.soniadraga.com.pl/ca/?ca=783
                        http://www.powe.com.pl/product_info....products_id/89

Ale powiem szczerze ze opini tam brak, znaczy recenzji. Jakis testow. Moj imiennik S. wyslal mi fajna strone po szwabsku, na ktorej jest bardzo ciekawy test. Wprawdzie w nieznanym mi jezyku ale obraz i porostota graficzna spoko pozwolila skumac o co biega. I jakie sa wyniki.
                        Moze macie cos takiego o glosniczkach.

Skomentuj

Witam
                          Ehh te Stegi napakowane mikroprocesorami :) . Jest w nim sporo zabezpieczeń i trzeba miec dobra instalacje bo potrafia płatać figle :)

Powiedz jak ci gra ten Steg K202 bo czaje sie na niego ma zasilić Rockforda HX2 :shock: i nie wiem czy da rade hehe

PozdrawiaM

Skomentuj

Czaruję...
                          X