Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JVC KD-G331czy Pioneer DEH-2920MP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JVC KD-G331czy Pioneer DEH-2920MP

Jak w temacie. Co wy byście wybrały. Radyjko do auta ojca

obydwa "graja" podobnie. cena prawie taka sama, funkcje takie same.

Ja bym wzial Pioneer'a , mam sentyment do tej marki, a poza tym, panel JVC w rzeczywistosci wyglada troche jak z odpustu

Skomentuj

Już wybrałem.Będzie pionek. Kumpel kupił JVC i w rzeczywistości faktycznie wygląda trochę nijak. Tylko czy ten pioneer ma możliwość wyłączenia wzmacniacza :?:

Jeszcze jedno pytanko odnośnie tematu. Radio będzie w passacie B3 kombi. Muszę zakupić jakieś głośniki 10cm na podszybie (brak miejsc z drzwiach a nie chcę się bawić)+ jakieś tweeterki do tego. Co polecacie.ale raczej budżetowo do max 150zł.

I jeszcze jedno. Do bagażnika bym zrobił "małego" suba podłączonego bezpośrednio do radyjka (przynajmniej narazie. Co polecacie :?:

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
        Tylko czy ten pioneer ma możliwość wyłączenia wzmacniacza
        chodzi o sterowanie "antena"??

I jeszcze jedno. Do bagażnika bym zrobił "małego" suba podłączonego bezpośrednio do radyjka (przynajmniej narazie. Co polecacie
        http://www.allegro.pl/item265390931_...x80w_wawa.html
        z ciekawosci wsadzilismy to z kolega do samochodu... i tak tam zostal na pare lat. pod samym radiem gra naprawde wystarczajaco

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          krzyhoo9 napisał/a:
          Tylko czy ten pioneer ma możliwość wyłączenia wzmacniacza
          chodzi o sterowanie "antena"??
          chodzi mi raczej o coś w rodzaju sub off z menu radia

ten subik tonsila całkiem przyzwoity ale aukcja się kończy, a od razy nie mam zamiaru zakupować czegoś takiego. Myślałem raczej sklepać coś sam.Chyba że trafi się jeszcze taka okazja jak będzie sianko

ps. po jaki ciul on ma 4 terminale :?:

Skomentuj

chodzi mi raczej o coś w rodzaju sub off z menu radia
            czyli wylacznik "remote"?? bo przeciez wzmaka zalacza sie wlasnie tym wyjsciem...

Myślałem raczej sklepać coś sam
            jak chcesz to mam tego schemat :cool:
            Chyba że trafi się jeszcze taka okazja jak będzie sianko
            czesto sie trafia

ps. po jaki ciul on ma 4 terminale
            to jest sub pasywny na 2 glosnikach. 2 to wejscia ze wzmaka a 2 to wyjscia na satelitki z odfiltrowanym sygnalem. sama zwrotnica by kosztowala wiecej niz ten sub teraz :lol:
            a swoja droga to ciekaw jestem jakim cudem ten sub ma 2x60W skoro tam siedza 40W glosniki :P

Skomentuj

Pioneer ma wyjscie antena - czyli po wlaczeniu radia wlacza sie wzmacniacz. Mialem ten model. Jesli chcesz manualnie wlaczac wzmacniacz pozostaje Ci wplesc wlacznik miedzy radiem a wzmakiem na kablu remote - niebieski.

[ Dodano: 2007-11-07, 22:07 ]
              wybralbym pioneera. Nie kupilbym zadnego JVC

[ Dodano: 2007-11-07, 22:12 ]
              http://allegro.pl/item265431660_phas...war_odss_.html

http://allegro.pl/item266243332_phas..._n_o_w_e_.html

Skomentuj

Radyjko już dostałem.Dziś nie mam czasu ale jutro podłączę. Zastanawia mnie do czego służy z tyłu to wyjście jack :?: a instrukcji piszą że to antena jack :shock:

Skomentuj

raczej sterowanie z kiery.

Skomentuj

Aha. Możliwe do jest taka możliwość

Skomentuj

co do tego JVC kd-g322 (w autku mojej kochanie :) to wlasnie wczoraj go szlag trafil.... przestal grac, wyswietlacz dziala normalnie, slychac ze napewd CD pracuje, a w glosnikach zapanowala kompletna cisza... musze jechac w poniedzialek go oddac!:/ badziew!

Skomentuj

A to ciekawe bo moje ma już chyba ze 2 lata , jest intensywnie używane i nic się z nim nie dzieje. Może zamiast krzyczeć że badziew sprawdź czy nie masz np zwarcia na wyjściu ?
                        A przedtem je zresetuj.

Skomentuj

a jak sie je resetuje(zaden prawdziwy mezczyzna nie czyta instrukcji obslugi!!!, to byl zart ! instrukcje moje kochanie gdzies zapodziala) ? jest tam jakis magiczny knefel od resertu, bo sie nawet nie przygladalem ?

jutro moze przy chwili wolnego sprawdze je w innym aucie.

Skomentuj

pod panelem taki otwór do którego wkład długopisu w sam raz wchodzi ;]
                            jak w każdym innym radiu :)

Skomentuj

tak podejrzewałem z tym restem ale za zimno na dworze, zeby isc sprawdzic :)

a myslisz, ze jakby dostal zwarcie na ktoryms glosniku, to by takie byly obiawy???
                              (wyswietlacz wszystko wyswietla, wszystkie funkcje dzialaja poprawnie, przelacza między radio/cd, slychac jak CD mieli plytke, ale w glosnikach kompletna cisza - nawet przy przyglosnieniu na max nie slychac ani pierdniecia, ani szumu z glosnikow)

aaaa... i wg "mojej kochanie" - ten feler sie juz kiedys pojawil, ale krotkotrwale - tzn , raz sie jej juz to zdarzylo i samo przeszlo na drugi dzien, a tym razem jest klops calkowity, umarł w butach , zimny trup i nie dycha !!!

Skomentuj

albo problemy z kostką - proste, aż za proste, ale kto wie co tam mogło się zdarzyć :)

Skomentuj

kostka sprawdzona, reset zrobiony, brak efektow. brrr jak tam zimno :) ... az za zimno na bardziej wnikliwe ogledziny, jutro wsadze "badziewiaka" do mojego auta , i dam znac

Skomentuj

Mam już podłączonego pioneerka i gra super.Sporo funkcji-trzeba będzie poczytać instrukcję :wink: . Co do JVC kumpel właśnie go ma (2 tyg) i mówi że jak słucha mp3 tak ze 4 godz to płyta się nagrzewa i nie chce czytać ale jak włoży potem inną to jest spoko

Skomentuj

to interesujące co mówi kolega ;]
                                      Sporo funkcji-trzeba będzie poczytać instrukcję
                                      nom, szkoda że nie ma takiej bardzo zaawansowanej technicznie funkcji jak zegarek ;]

Skomentuj

fakt, nie dodałem, że dużo w porównaniu do poprzednika-eltra xxx :razz:
                                        nie brak zegarka mnie razi jak to ,że aby przewinąć cd-text należy przytrzymać przycisk i tak za każdym razem :evil:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X