Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub który rusza gałkami ocznymi i wyrywa kręgosłup??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sub który rusza gałkami ocznymi i wyrywa kręgosłup??

Witam wszystkich
    Jak w temacie. Chciałbym rozważyć jaki i gdzie się załamuje cena do jakości i gdzie załamuje się cena do głośności
    wiem że to jest trudne pytanie ale chodzi mi o to że:
    kupując suba w cenie 200 zł to jakość/głośność jest przeciętna, jednak dokładając 100zł więcej jego jakość/głośność wzrasta o jakiś procent aż przy pewnej kwocie (której szukam) cena rośnie a jakość/głośność nie wzrasta już tak szybko jak cena
    wiem że to rozważania czysto teoretyczne

drugie pytanie dotyczy suba który potrafi ruszyć gałkami i wnętrznościami, a szyby w oknach jeszcze 2 ulice dalej się częsą,
    jaki, jaka cena, czym go napędzić?

kolejne to słychać mnie z odległości 100m, ale nie tracę na jakości w aucie
    jaki, jaka cena, czym napędzić ?

Zamieszczone przez MisioCG
    drugie pytanie dotyczy suba który potrafi ruszyć gałkami i wnętrznościami, a szyby w oknach jeszcze 2 ulice dalej się częsą
    sonic 15 :P
    http://www.allegro.pl/item264913934_..._db_drag_.html
    lub inne glosniki do dbDragu

co do pierwszego pytania to dobre glosniki zaczynaja sie wlasnie od min 300zl. do ceny 1,5-2kPLN sa jeszcze dobre glosniki ktore mozna kupic. drozszych nie slyszalem ani nieznam opini ale najprawdopodobniej do kwoty paru kPLN bedzie jeszcze wzrastala znaczaco jakosc.
    jednak wg mnie ceny glosnikow samochodowych sa znacznie zawyzone bo jest pelno tanizny ktora trzeba jakos oddzielic od dobrego sprzetu...

Skomentuj

Jeżeli chcesz tanio a głośno to Alfred Yakuza w wydaniu 15-sto calowym...

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item270030146_...a_gratis_.html

zapytaj teraz o wzmacniacz, ktorym napedzisz takiego swiniaka w bagazniku...
        kondensator i monoblok D byc musi. No i galki sie porusza.

[ Dodano: 2007-11-16, 19:53 ]
        a jak chcesz miec super jakosc ze 100m we wsi byc slyszanym to dobre stopery do uszu :)
        ja polecam focala. wzmacniacz tez.

Skomentuj

perfectblossom, dobra propozycja i w dodatku niezla jaosc

Skomentuj

sam sie o tym przekonalem :smile:

[ Dodano: 2007-11-16, 22:07 ]
            http://allegro.pl/item269360151_foca..._3miasto_.html

to pewnie od kolegow z Rumii pochodzi

Skomentuj

Ostatnie pytanie jest naprawdę dobre :) "Słychać mnie z odległości 100m, ale nie tracę na jakości". Racja, sama przyjemność ze słuchania muzyki powyżej 90 db. I najlepiej żeby wibracje cząsteczek były podobne do tych które mają kuchenki mikrofalowe bo wtedy siedząc w środku czuło by się nie tylko jak gałki się wywracają, a kręgosłup zaczyna się robić miękki, ale i mózgownica zaczyna się gotować. To by było dopiero przeżycie. Każdy fan basu powinien to przeżyć.

Skomentuj

:mrgreen: Henry said it right! :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez perfectblossom
                  Jeżeli chcesz tanio a głośno to Alfred Yakuza w wydaniu 15-sto calowym...
                  dość łatwo go upalić - alpierd słabe cewki robi...

Zamieszczone przez Henry
                  I najlepiej żeby wibracje cząsteczek były podobne do tych które mają kuchenki mikrofalowe bo wtedy siedząc w środku czuło by się nie tylko jak gałki się wywracają, a kręgosłup zaczyna się robić miękki, ale i mózgownica zaczyna się gotować. To by było dopiero przeżycie. Każdy fan basu powinien to przeżyć.
                  mi to już "no bass no fun" podchodzi, ja lubie słuchać muzyki, głośniej lub ciszej, ale jednak sluchać, a nie chcieć być słyszanym. Tekst o tym że ktoś chce żeby go ze 100 metrów słyszeli - powiem to wprost - wali mi dresem.

Ten focal to baardzo fajny głośnik, ale nie oczekuj od niego zbyt wiele...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                    dość łatwo go upalić - alpierd słabe cewki robi...
                    A czego można wymagać za takš cene ;D

Skomentuj

ja oa zadnym alphardzie nie pisalem...
                      a co do niby slabej jakosci focala, zaproponuj lepszy

Skomentuj

Kup sobie 2x mtx jackhammer, dostaniesz wstrząsu mózgu byc moze ci pomoze... bo na lekarza niema sensu tracic chyba kasy :p no i jakosc bedzie... ;-D tylko gdzie by tu znalezc taki wzmak... zapewne mowiać wzmak trzeba myslec o 4-5X sztukach

Skomentuj

ale... focal jest dobry jakosciowo,ale 100m dalej niebedzie go slychac,o to chodzi... to glosnik do grania a nie napierdzielania.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                            A czego można wymagać za takš cene ;D
                            za 500zł ?? Czegoś więcej.

Zamieszczone przez perfectblossom
                            foval jest bardzo fajny, ale nie oczekuj że będzie Cię słychać z cholera wie jakiej odległości...
                            To chyba oczywiste że 12 cali to nie dB drag, proponuje pojechać na jakieś zawody i zobaczyć po ile 15 mają w samochodach i z jak daleka je słychać.

Zamieszczone przez syrius18
                            Kup sobie 2x mtx jackhammer, dostaniesz wstrząsu mózgu byc moze ci pomoze... bo na lekarza niema sensu tracic chyba kasy :p no i jakosc bedzie... ;-D tylko gdzie by tu znalezc taki wzmak... zapewne mowiać wzmak trzeba myslec o 4-5X sztukach
                            to już lepiej kupić młotek w castoramie - 10zł kosztuje i pierdzielnąć się nim w głowe - może pomoże ;]

Skomentuj

abstrachujac od mlotkow, slysze u siebie golfiarzy pare ulic dalej jak jada, a w bagazniku maja poniemiecki kwietnik ogrodowy (tuba magnat lub inne zacne dojczowskie buczydla) i slychac ich z daleka... wiec focal doklada jakosc i prawdziwy bas, nie dudnienie.
                              a na dB dragach sie nie skupiajmy bo kolega najwyrazniej uzywa samochodu na codzien.
                              cervin vega?

Skomentuj

+6dB na 100hz + oczywiście niewytłumione blachy + otwarte szyby.
                                Tylko że chyba nie o to chodzi ,prawda ?
                                Wytłum dobrze wóz, co jest niezbędne aby w środku to zagrało i sprawdź ile wtedy na zewnątrz słychać - tylko się nie zdziw.
                                Pozatym sorki, to nigdy nie było forum dla ludzi którzy chcą być słyszani ze 100m.

Skomentuj

za 500zł ?? Czegoś więcej.
                                  Myœlałem że on jakoœ 400 kosztuje...i to chyba najtańszy głoœnik do robienia "zadymy", więc no nie ma co więcej od niego wymagać, zwłaszcza że to alfred :P

Skomentuj

Kolega chce aby było go słychać z daleka - pewnie do czasu jak mu całe to 'buczydło' pewnej nocy zginie z auta.

Skomentuj

pewnie koledze zginie... mysle, ze mozna zamknac temat

[ Dodano: 2007-11-18, 23:14 ]
                                      a nie wspomnialem, ze golfy slychac z opuszczonymi szybami... Lepiej zrobic drzwi, wsatwic dobry system do przodu, wzmacniacz. Potem sub. Sam aktualnie nie woze subwoofera i na razie nie zamierzam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Henry
                                        Ostatnie pytanie jest naprawdę dobre :) "Słychać mnie z odległości 100m, ale nie tracę na jakości". Racja, sama przyjemność ze słuchania muzyki powyżej 90 db. I najlepiej żeby wibracje cząsteczek były podobne do tych które mają kuchenki mikrofalowe bo wtedy siedząc w środku czuło by się nie tylko jak gałki się wywracają, a kręgosłup zaczyna się robić miękki, ale i mózgownica zaczyna się gotować. To by było dopiero przeżycie. Każdy fan basu powinien to przeżyć.
                                        trudno jest opisać słowami co chce się usłyszeć

dlaczego decydujesz co komu powinno sprawiać przyjemność?
                                        jeden lubi ogórki a drugi ogrodnika córki, i proszę nie decyduj jak mam słuchać muzyki bo to wyłącznie moja sprawa
                                        a poza tym to wydaje mi się że twój post był tylko po to żeby zabłysnąć na forum jaką to ty masz fantazje w opisywaniu wyimaginowanych zdarzeń, na mnie nie zrobił dobrego wrażenia.
                                        bez obrazy ale nie dałeś żadnej odpowiedzi na zadane przeze mnie pytanie tylko się wymądrzyłeś i to jeszcze w kiepskim stylu, no offence

[ Dodano: 2007-11-19, 12:02 ]
                                        powiem to wprost - wali mi dresem..

przykro mi że mnie oceniłeś po jednym poście
                                        i to moderator :sad:
                                        myślałem że kto pyta ten nie błądzi, a fora są po to żeby zadawać pytania, ale chyba to nie obowiązuje tego forum, towarzystwo wzajemnej adoracji, popraw mnie jeżeli się mylę

jak już ktoś kiedyś powiedział "niema głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi"

Skomentuj

Czaruję...
                                        X