Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub który rusza gałkami ocznymi i wyrywa kręgosłup??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Liczyłem że przemyślisz swoje założenia i wyciągniesz odpowiednie wnioski.

Sorki, ale co można powiedzieć o kimś dla kogo priorytetem jest to żęby słyszano go ze 100 m?

Skomentuj

Zamieszczone przez szpara
      Kolega chce aby było go słychać z daleka - pewnie do czasu jak mu całe to 'buczydło' pewnej nocy zginie z auta.
      to chyba nie twój problem, i nie na temat

[ Dodano: 2007-11-19, 12:26 ]
      Zamieszczone przez takero
      Liczyłem że przemyślisz swoje założenia i wyciągniesz odpowiednie wnioski.

Sorki, ale co można powiedzieć o kimś dla kogo priorytetem jest to żęby słyszano go ze 100 m?
      tak jak już napisałem wyżej
      trudno jest opisać słowami na forum co chciało by się usłyszeć
      to że ktoś kupi sobie BMW m-power nie znaczy że będzie cały czas wykorzystywał 100% mocy bo długo by nie pojeździł
      nie będę wygłuszał obecnego auta (dla reszt Formowiczów którzy podejrzewają mnie o posiadanie golfa, obecnie mam dwa Calibrę 94r. 2,5 V6, i Lagunę 02r. 1,9 DCI)
      docelowo wszystko (w/w sub) będzie w Calibrze ale 2,0 Turbo, więc nie chcę inwestować w samochód który zamierzam sprzedać za parę miesięcy
      obecną Calibre wygłuszyłem matami, drzwi, boczki, bagażnik nawet dach

do następnej i mam nadzieje ostatniej Calibry chcę kupić Subwoofer z dużym zapasem mocy co nie znaczy że będę woził się po wiosce(Dublin) w której teraz mieszkam (od 2 lat) i lansował polskie dresiarstwo choć jest tu tego wiele ale ja nie krytykuje, każdy ma swój styl

[ Dodano: 2007-11-19, 12:39 ]
      daleko odbiegłem od tematu :mrgreen:

a więc już prawie jestem zdecydowany na sonic 15, przyznaje się że moja wiedza na temat dobrych subwooferów ogranicza się do korzystania w przeszłoci z Magnata 12' z bardzo dużym resorem (nawet nie wiem jaki to model, ale słyszałem wcześniej u przyjaciela i bardzo mi się podobał, jakieś 6-7 lat temu) pionka 12' jakieś 10 lat temu
      odsłuchu parunastu bassików w różnych autach
      nigdy nie byłem na żadnych zawodach czy to hi-end czy db drag, nie jestem melomanem i na pewno nie pójdę w stronę hi-end, więc zostaje db drag bo uwielbiam masowanie pleców przez miękki bass
      ale czym napędzić ten sonic 15?

[ Dodano: 2007-11-19, 12:47 ]
      jaka skrzynia (uniwersalna) będzie najlepsza do tego głośnika??

[ Dodano: 2007-11-19, 12:53 ]
      i kt może takową dla mnie wykonac??

Skomentuj

"trudno jest opisać słowami co chce się usłyszeć

dlaczego decydujesz co komu powinno sprawiać przyjemność?
        jeden lubi ogórki a drugi ogrodnika córki, i proszę nie decyduj jak mam słuchać muzyki bo to wyłącznie moja sprawa
        a poza tym to wydaje mi się że twój post był tylko po to żeby zabłysnąć na forum jaką to ty masz fantazje w opisywaniu wyimaginowanych zdarzeń, na mnie nie zrobił dobrego wrażenia.
        bez obrazy ale nie dałeś żadnej odpowiedzi na zadane przeze mnie pytanie tylko się wymądrzyłeś i to jeszcze w kiepskim stylu, no offence "

Muszę cię zmartwić mój forumowy kolego i musisz mi uwierzyć na słowo, ale nie miałem zamiaru decydować o tym, co jak mówisz powinno sprawiać ci przyjemność ponieważ i tak zrobisz to co zechcesz. Chciałem jedynie, jako dobry człowiek, poprzez tą krótką metaforę wskazać ci właściwą drogę dzięki której zrozumiesz co tak naprawdę jest istotą budowania co raz to lepszego sprzętu audio. No i nie miałem również na celu chęci, jak to nazwałeś "zabłyśnięcia" na owym forum ponieważ nie zależy mi na tym ani trochę i po prostu nie wiem czemu miałbym to robić. Po za tym jeśli chcesz aby ludzie nie postrzegali twoich pytań w ten właśnie sposób to zacznij się zastanawiać przed ich umieszczeniem na forum czy aby są poprawnie sformułowane. Wiesz aby wszyscy cię dobrze zrozumieli. No to tyle. Na razie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Henry
          "Po za tym jeśli chcesz aby ludzie nie postrzegali twoich pytań w ten właśnie sposób to zacznij się zastanawiać przed ich umieszczeniem na forum czy aby są poprawnie sformułowane. Wiesz aby wszyscy cię dobrze zrozumieli. No to tyle. Na razie.

postaraj sie nie popadać w stereotyp co jest domeną ludzi obdarzonych niskim poziomem inteligencji, nie zakładaj że wszystko wiesz tylko że wszystko się może zdarzyć, nie oceniaj ludzi po jednym poście
          Zamieszczone przez Henry
          Racja, sama przyjemność ze słuchania muzyki powyżej 90 db
          to nie jest sarkazm na temat co mi sprawia przyjemność??
          na mnie sarkazm nie działa i jak dla mnie jest oznaką słabości zwłaszcza jeżeli jest nadużywany
          raczej rzeczowa wypowiedź w temacie po której można ocenić czy dany "ktoś" ma wiedzę i może stać się autorytetem w danej dziedzinie/temacie,
          na tym chciałbym zakończyć te bezsensowne wywody na które na pewno jest miejsce na forum ale oczywiście nie tutaj
          jeżeli masz jeszcze jakieś wątpliwości to proszę na priv żeby nie zaśmiecać forum

[ Dodano: 2007-11-19, 17:52 ]
          czy sonic 15 da rade z szybkością przy szybkim techno, czy sie wyrobi??
          jaki jest koszt wzmacniacza żeby napędzić tego potwora??

Skomentuj

nie czytalem wszystkiego ale od razu powiem ze BEYMA POWER 15 spelni oczekiwania:)

Skomentuj

MisioCG powiem Ci, ze w sumie walke wygrales. Chlopaki, znam kilku audiofili (Home Audio) i nie wnikajmy na czym graja bo wiekszosci z nas na taki sprzet nie stac... stac ich samych czy nie - sa pasjonatami. ale do sedna.
              kilku z nich w samochodach ma: tuby, skrzynie BR, ogolnie umpa umpa empe cempe. Byc moze dlatego, ze spedzaja malo czasu w samochodzie (nieoplacalne), byc moze dla odmiany od sterylnego brzmienia(no bass no fun?), byc moze dlatego, ze nie maja ambicji ladowac w samochodowe audio (w domu maja sprzet wart krocie) - bo chlopaki, nie oszukujmy sie... wyjmijcie glosniki z auta, wzmaki, radio, wstawcie je do skrzynek w salonie i gdzie lepiej zagra? :mrgreen:

a chodzi mi o to, ze nie ma co negowac tego, ze kolega chce miec duzo basu. zatem nie wyolbrzymiajmy, wielu z nas tez czasami lubi zagrzac wzmacniacz i wzbudzic troche kurzu w aucie niskim zejsciem, prawda?

nikomu nie ujmujac, koncze wnioskiem - gdybym zakladal firme CA i przyszedlby klient do mnie zalozyc system, spytalbym najpierw czy ma byc mocno i glosno czy ma dobrze brzmiec? Bo sa rozni ludzie i rozne potrzeby. A wiekszoc chce glosno i mocno - czyt.: z basem.

Pozdrawiam

MisioCG a nie lepiej mitsubishi eclipse? :cool:

[ Dodano: 2007-11-19, 18:48 ]
              ...a muzyka nie miala nas dzielic :!:

[ Dodano: 2007-11-19, 18:53 ]
              a co do mojej wypowiedzi o golfach wiejskich MisioCG, chodzilo mi o to, ze koledzy pisali, ze 12" glosnik sie nie spisze... skoro gownanie tuby z daleka slychac to kupujac dobry glosnik 12" zyskujemy na szybkosci, twardosci i JAKOSCI. Wystarczy Xetec 4G-600MK2 z kondesatorem 1F i Cervin Vega, Focal, exact lub inne i gwarantuje, ze wystarczy. a w dodatku wzmacniacz ma 2 wolne kanaly na przod :cool:

ale to tylko moje zdanie i preferencje :cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez MisioCG
                to że ktoś kupi sobie BMW m-power nie znaczy że będzie cały czas wykorzystywał 100% mocy bo długo by nie pojeździł
                idee suba słyszalnego ze 100 metrów porównałbym raczej do BMW 316 z emblematem M i naklejką "no bass no fun" :)

co nie znaczy że będę woził się po wiosce(Dublin) w której teraz mieszkam (od 2 lat) i lansował polskie dresiarstwo choć jest tu tego wiele ale ja nie krytykuje, każdy ma swój styl
                co nie znaczy że wszystkiemu każdy musi przyklaskiwać...
                To przypomina mi nieco disco polo, jakby kogoś spytać czy słucha, kogokolwiek , to nie wiem czy znajdzie się osoba która odpowie twierdząco, jednak ktoś na te koncerty chodzi, ktoś kupuje te płyty (i kasety ;] ), a jeśli już kogoś na tym złapać to będzie się tłumaczył. Nie mam nic przeciwko ludziom którzy się do tego przyznają - wolny kraj , każdy może słuchać czego chce, ale nieco śmieszne jest gdy ktoś szuka tanich wymówek i wstydzi się tego co robi ;]
                Wiadomo że nie będziesz słuchał non stop z pełną mocą (choć kto Cię tam wie ), ale jednak czasami będziesz chciał się "przylansować", wg mnie raczej powinno się to nazwać 'przywieśniaczeniem', ale to tylko moje zdanie i broń Boże nikogo nie potępiam - to Twoja decyzja, Twój wybór i spojrzenia z politowaniem skierowane w Twoją stronę :)
                ale czym napędzić ten sonic 15?
                czymś ogromnym, jakiś poważny monoblok z mocą conajmniej 600w i wysokim DF.
                jaki jest koszt wzmacniacza żeby napędzić tego potwora??
                z 1000zł, ostatnio gdzieś był test monobloków na forum, poszukaj.

[ Dodano: 2007-11-19, 20:10 ]
                Zamieszczone przez perfectblossom
                kilku z nich w samochodach ma: tuby, skrzynie BR, ogolnie umpa umpa empe cempe
                a co złego jest w br ? Jeśli jakiś głośnik ma qts 0.1 i nadaje się tylko do br w związku z tym znaczy że gra tak jak mówisz ??
                a chodzi mi o to, ze nie ma co negowac tego, ze kolega chce miec duzo basu. zatem nie wyolbrzymiajmy, wielu z nas tez czasami lubi zagrzac wzmacniacz i wzbudzic troche kurzu w aucie niskim zejsciem, prawda?
                nie myl zejścia, bo to że głośnik ma zejście nie oznacza żę słuchamy tak że słychać nas 100m dalej. MDS 08 ma świetne zejście - czy to znaczy że jest dreso-głośnikiem ?

[ Dodano: 2007-11-19, 20:12 ]
                nikomu nie ujmujac, koncze wnioskiem - gdybym zakladal firme CA i przyszedlby klient do mnie zalozyc system, spytalbym najpierw czy ma byc mocno i glosno czy ma dobrze brzmiec? Bo sa rozni ludzie i rozne potrzeby. A wiekszoc chce glosno i mocno - czyt.: z basem.
                czyt. z basem + 20dB względem reszty pasma, tak żeby było nas słychać z cholera wie jakiej odległości i żeby latały blachy bo kurcze fajnie jest pokazać kolegom jak butelka coli skacze nam na dachu...
                Widać obracamy się w różnych towarzystwach, bo moich znajomych (w większości) to nie kręci.

Skomentuj

Sarkazm oznaką słabości?, ciekawe. Nie widzę żadnej oznaki słabości w tym, co ktoś
                  przedstawia w sposób złośliwy lub z ironią, nawet w nadmiarze. Ale ok, jak mówisz każdy
                  ma prawo do swojego zdania. Jeśli twoje jest takie, uszanuję. Jasne, że rzeczowa
                  wypowiedz daje podstawę do tego by oceniać czy ktoś posiada wiedzę i czy może być
                  autorytetem w danej dziedzinie, ale wiesz ciężko jest jej udzielać kiedy słyszy się
                  pytanie podobne do twojego. Ono po prostu bardziej pobudza do śmiechu niż zastanowienia.
                  Zresztą taka właśnie była reakcja wielu osób uczestniczących w tym i nie tylko w tym
                  wątku. Po za tym mówisz żeby nie oceniać kogoś od razu. Ok, z tym również się zgadzam,
                  ale zarzucasz mi, że oceniam ciebie po pierwszym poście a sam pewnie robisz to samo na
                  co dzień, może nie na forum tylko na ulicy. I wiesz właśnie na tym to polega i nie ma w
                  tym nic złego. Jeżeli ktoś nam się przedstawia w jakiś określony sposób to ciężko
                  żebyśmy myśleli o tej osobie inaczej. To tak jak by ktoś zachowywał się jak najgorszy
                  cham a ty, rozumiem, ze pewnie byś powiedział, nie będę go oceniał, w końcu go nie znam,
                  pewnie prywatnie jest bardzo kulturalną osobą. Przecież to śmieszne. Jeżeli masz
                  pretensje o to, że ktoś cię postrzega w określony sposób to możesz mieć wyłącznie do
                  siebie bo pokazałeś się właśnie w sposób do którego dostałeś adekwatną odpowiedź.

Sorry, miałem wysłać na priva.

Skomentuj

do sonic 15 wzmaki 2x JBL GTO 1201.1 . mozna by takze jeden wzmak w trybie 1R ale nie polecam, bo szkoda współczynnika tłumienia!

Skomentuj

takero moim zdaniem, jak juz wczesniej napisalem w innym watku, br mnie nie przekonuje w samochodzie. Podobalo mnie sie brzmienie kolumn Bowersow 801 i taka neutralnosc jak na razie slyszalem jedynie w zamknietej. A to, ze napisalem kolego tuby i skrzynie BR to moze znaczyc, ze bywaja to gowniane produkty, ale widze, ze ktos sie czepia slowek. Dla pewnosci dodalem znamienity frazes: umpa umpa empe cempe - jezykiem prostym i zrozumialym, widze, ze za malo. Nie twierdze, ze Br z zalozenia jest do niczego, kladlem nacisk na gowniane produkty.

wywodu o nie myleniu zejscia nie rozumiem - zwykle czepialstwo.
                      kazdy slucha jak lubi a jak ma ochote to i przypier... ze az przechodnie sluchaja.
                      nie jestem wyznawca filozofii, ze kazdy sytem CA musi wykazywac pelna wspolnote z przechodniami, to jest dawac czadu przy zamknietych szybach.
                      I szanuje to, ze ktos moze lubi duzo basu, podkreca tweetery w equalizerze, loudness i co tam jeszcze sie da.

Kazdy ma inne ucho.

MDS 08 nie jest dresiarskim glosnikiem. Gra bardzo dobrze, ale niestety nie ma co stawac w szranki z 12"...

i kolego Takero nie obrazaj cudzych znajomych, ok? widze, ze jestes najmadrzejszy?
                      a nie potrafisz nawet zrozumiec pisanego tekstu? pisze, ze sa rozni ludzie i rozne potrzeby, zaloze sie, ze nie sluchasz w samochodzie vollenweidera albo garbarka tak jak ja, wiec nie sugeruj, ze priorytetem jest dla mnie lomot.
                      Po prostu gosciu nie rozumiesz co ludzie pisza.

Pozdro

[ Dodano: 2007-11-19, 20:32 ]
                      swoja droga myslalem, ze to jest miejsce, gdzie mozna dostac rade a tu na zywca sie ludzi obraza? dajcie spokoj. mozna bylo lagodniej, jak komus pasuje jakies brzmienie to sie mu ironia i wysmiewaniem nie wybije z glowy. Czyzbym byl tu najstarszy????

[ Dodano: 2007-11-19, 20:38 ]
                      przyznam, ze troche sie zdenerwowalem...

Skomentuj

to nie wiem czy znajdzie się osoba która odpowie twierdząco,
                        Ja sie znajde a co mi tam!!! :razz: :razz:
                        Lubie czasem zalaczyc taka prosta muze co nie oznacza ze nie slucham niczego innego :razz:
                        Jedyne czego nie zniose i nienawidze to techno :razz:
                        A co do wyboru glosnika to jak czytam ze polecane sa tu glosniki za blisko 1kpln to sie zastanawiam po co skoro ma to tylko napierd.... to jakies gowno typu magnat wystarczy w zupelnosci sadze przeciez autor nawet pisal ze kumpel mial magnata czy cus i bylo fajnie ale ze chce jeszcze glosniej, recapta??
                        Kup se 2 takie walce i bedzie glosniej takie jest moje zdanie i koniec!!! a ja tam lubie sluchac glosnej muzyki ale przypominam sluchac muzyki a nie buuuuuuuum bbbuuuum prrrprrrrpr :razz: czy to znaczy ze jestem dresem albo lubie przyszpanowac ?? Nie bo sam tez tak slucham :razz:
                        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

mnie to przekonuje :mrgreen: nie kazdy lubi sterylne brzmienie.

Skomentuj

a więc wychodzi na to że do db dragu niezbyt się nadaje do techno, a to jeden z rodzajów muzyki który słucham :wink:
                            a wiec po waszej namowie i sugestiach skłaniam się w kierunku 12'
                            i tu znowu pytanie
                            głośnik czy gotowa skrzynia??

możecie mi coś doradzić z tej strony??:
                            KLIK

lub głośnik + skrzynia, tylko kto mi to zrobi??
                            KLIK2

chciałbym jakiś wyjątkowy głośnik, nie chce sony czy JBL, a może sonic 12'??

[ Dodano: 2007-11-20, 00:34 ]
                            mój kolega strasznie mnie namawia na HERTZ-a wykręcił na nich na zawodach na dwóch HERTZ-ach 139,8dB, nie pytajcie o szczegóły bo nic więcej nie wiem

co powiecie na temat HERTZ

jezu co chwile przez was zmieniam zdanie :twisted:

[ Dodano: 2007-11-20, 01:44 ]
                            po waszych namowach waham się czy nie zainwestować najpierw w przód:
                            KLIK
                            ale do tematu subwoofera jeszcze wrócę
                            obecnie posiadam PIONEER DEH-P88RS wiem że to nie najlepszy wybór ale sytuacja była taka a nie inna i zdecydowało to że pięknie współgra z deską w Lagunie, z radia jestem zadowolony

jak zdecyduje się na te DLS to ile mnie będzie kosztować wzmacniacz (bo zakładam że pod tym radiem to nie zagrają tak jak mogą)??
                            odnośnie wygłuszenia to muszę jeszcze poczytać i wiele się nauczyć,
                            w ilu procentach zagrają te głośniki bez wygłuszenia, a dodam że e drzwi sa najprawdopodobniej aluminiowe??

Skomentuj

Dls R6 bardzo dobre, sam chcialem je kupic, ale kupilem vify 160 :)
                              Radio rowniez masz wysokiej klasy, pozazdroscic :)
                              wzmacniacz do dls polecam do przyjemnego grania U-dimension RM V41 - naprawde swietny klocek, chyba w tej cenie najlepszy, na allegro mozna wyhaczyc juz za 800zl uzywke w idelanym stanie, ale to wymaga polowania - jest ich malo.
                              Do DLS to juz bym w dynamat zainwestowal... troszke wytlumic trzeba i chociaz jakis dystans z mdf'u dac...
                              z tanich wzmakow to kupisz za jakies 280-290zl (u mnie za tyle maja ostatnie klocki) nowego audisona srx2 bo wchodzi nowy i model... ale to raczej tylko poprawny wzmak, choc za ta kase bdb.

co do subow hertza, graja mocno, ale pod warunkiem, ze dasz im pradu. Taki ES200 zagra dopiero przy 250W rms. hertze czasami sie rozklejaja... znam ze 3 taie przypadki.
                              u mnie hertz wyciagnal 137 dB na 380W rms :)
                              powerbassow nie sluchalem nigdy, wiec nie wiem, ale podejrzewam, ze z "mieskiem" graja.

[ Dodano: 2007-11-20, 03:06 ]
                              hmm, te phonocary w bandpassie moga zrobic troche zamieszania. a co do hertza to ceny maja troche za wysokie, u mnie w hurtowni sa duzo taniej. ES gra dobrze, ale HX... to juz inna liga. :cool:

Skomentuj

Jeżeli ES do techno to tylko w closed i dobry wzmak.

Skomentuj

no to chyba pado na tego Hertza
                                  KLIK
                                  KLIK2
                                  nie kupie wszystkiego jednoczesnie ale powoli powoli skompletuje wszystkie elementy, radyjko juz mam (chyba nie najgorsze) teraz te DSL i wzmak do nich

jak nie U-dimension RM V41 to jaki jeszcze wchodzi w rachube??

Skomentuj

no do tego hertza u-dimension moze byc ciut za slaby. Bedzie cicho... 225W do glosnika 600W...

moze chociaz ten
                                    http://allegro.pl/item270054556_bard...s_hi_end_.html

Skomentuj

nie potrafisz nawet zrozumiec pisanego tekstu?(...)
                                      Po prostu gosciu nie rozumiesz co ludzie pisza.
                                      Chyba pomyliłeś mnie z kimś innym, bo z tym tonem,z tymi tekstami i tym 'gościem' to nie do mnie kolego - to tak żeby była jasność, mam nadzieje że rozumiesz przekaz.
                                      u mnie hertz wyciagnal 137 dB na 380W rms :)
                                      111dB ? dla jakiej f ? jaki konkretnie głośnik ??
                                      Jeżeli ES do techno to tylko w closed i dobry wzmak.
                                      nie zgodziłbym się, tak się składa że miałem pare hertzów, es200, es250 - tych miałem nawet dwa , es300 i żaden w closed nie spisywał się lepiej niż w br. Zdecydowanie brakowało wykopu, grały nudno i jednostajnie, jedynym ich plusem był mały rozmiar budy, ale nic pozatym , bo jak na tą cene to było kiepsko, w br było już zdecydowanie lepiej, aczkolwiek nie w tak niskich strojeniach jakie poleca producent. Hertze byłby fajne gdyby kosztowały z półtora raza mniej, bo tak naprawdę to nie wiadomo za co się płaci.
                                      MisioCG, ile kosztuje ten hx300 ? 800zł ? Zanim go kupisz przejedź się do jakiegoś okolicznego salonu ca i posłuchaj, a szybko zmienisz zdanie i sposób wydania tej kasy ;]
                                      Bedzie cicho... 225W do glosnika 600W...
                                      tu nie chodzi o to czy będzie cicho czy nie , tylko o kontrole, moc w sam raz dla 8, ew 10 cali max.

[ Dodano: 2007-11-22, 01:07 ]
                                      ja bym dołożył pare stówek i kupił http://www.dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_128
                                      żaden hertz nie ma podskoku, wogóle porównywanie tych dwóch głośników to potwarz dla DLSa.

Skomentuj

no do tego hertza u-dimension moze byc ciut za slaby. Bedzie cicho... 225W do glosnika 600W...

moze chociaz ten
                                        http://allegro.pl/item270054556_bard...s_hi_end_.html
                                        ale u-dimension Ty sam zaproponowales ale do tych Dls R6

[ Dodano: 2007-11-22, 21:42 ]
                                        MisioCG, ile kosztuje ten hx300 ? 800zł ? Zanim go kupisz przejedź się do jakiegoś okolicznego salonu ca i posłuchaj, a szybko zmienisz zdanie i sposób wydania tej kasy ;]
                                        Bedzie cicho... 225W do glosnika 600W...
                                        tu nie chodzi o to czy będzie cicho czy nie , tylko o kontrole, moc w sam raz dla 8, ew 10 cali max.
                                        przepraszam ale nie do koca rozumiem
                                        W Dublinie nie ma salonów jedyne glosniki Fly, to wszystko co tu maja, nic wiecej nie znalalem

chcialbym zaowazyc ze chodzi mi o moc tak jak w tytule, ale jak sie bawic to sie bawic, jezeli jakosc na tym DLS reference mw 112 12' jest o niebo lepsza niz na HERTZ-u a nie strace na glosniosci to jest dal mnie bardzo ciekawa propozycja, zawlaszcza ze chce tye DLS r6 na przod zalozyc

[ Dodano: 2007-11-22, 01:07 ]
                                        ja bym dołożył pare stówek i kupił http://www.dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_128
                                        żaden hertz nie ma podskoku, wogóle porównywanie tych dwóch głośników to potwarz dla DLSa.
                                        bardzo bym cie prosil zebys rozwinol ta wypowiedz, ale wiesz tak lopatologia dla laika

Skomentuj

sam slyszalem tylko raz HX, tez byl monotonny jak ES, takze z tym DLS kolega ma racje. Jest lepszym glosnikiem pod wieloma wzgledami. Poza tym ja juz jednego hertza rozkleilem, co prawda ES, ale polegl. Wymienili na jednej nodze, ale jednak polegl. No i zawsze jedna marka glosnikow.

[ Dodano: 2007-11-22, 22:05 ]
                                          a z moca koledze chodzilo o panowanie wzmacniacza nad glosnikiem, pewnie i wspolczynnik tlumienia przy okazji. Wzmacniacz musi nie tylko poruszyc, ale i "wyhamowac" membrane - jesli za durnie sie wyslowilem to prosze sie nie czepiac. Hx ma 600W, a z Hertzami wiadomo tyle, ze warto im podac co najmniej tyle co maja w RMS... inaczej sa ciche, bywaja buczace, graja praktycznie "jedna nuta" jak tanie buczydla, no i brak "crisp'u" w basie (wlasnie kontrola) tyle sama kolomyja.

[ Dodano: 2007-11-22, 22:06 ]
                                          u-dimension nie pociagnie zadnego z nich

Skomentuj

Czaruję...
                                          X