Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowe CA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nowe CA

Witam mam zamiar zmienic sprzet w aucie. W zwiazku z tym kilka pytan:
    1 Czy ktos slyszal zestaw Focal 165 A i moze cos powiedziec jak to gra.
    2 Czy do tego zestawu pasowalby wzmacniacz Audison Srx2 http://www.allegro.pl/item266898536_..._promocja.html
    3 Pozniej mam zamiar zlozyc suba na BSW 124 II napedzany Carpowerem 602
    Prosze o opinie ww zestawow czy to wszystko razem jakos sensownie zagra.

Zamieszczone przez Maniekking
    3 Pozniej mam zamiar zlozyc suba na BSW 124 II napedzany Carpowerem 602
    Prosze o opinie ww zestawow czy to wszystko razem jakos sensownie zagra.
    no cos to nie pasuje do przodu. przynajmniej lepszy wzmak

Skomentuj

mam woofery z tej serii focala i jestem zadowolony. Zchodza dosc nisko. A audison srx2 mocowo bedzie ok bo ta seria focala jest przystosowana do grania juz z samego radia, jednak audison brzmi troche nudnawo :) jego zaleta jest maly rozmiar dzieki wentylacji wymuszonej wentylatorem, stosunkowo duza moc i mozliwosc podlaczenia sterowania VSR - do subwoofera - regulacja zza kierownicy. Ale uwaga, nie wiem czy jestes swiadomy, ze wlasnie wchodzi nowa seria srx i wlasnie srx nowy model ma 80Watt i jest o niebo ladniejszy i latwiejszy w obsludze. Polecam strone audisona, wpisz w google audison 2007 i powinna jako pierwsza wsykoczyc.

Focale nie sa zbyt audiofilskie i polecam przyciszenie tweeterow na -6dB jak jes kupisz i zamontujesz tweetery wysoko.

[ Dodano: 2007-11-19, 19:14 ]
      jest na allegro po taniej cenie zestaw separowany carpower. sa ladnie wykonane, ale nie wiem jak brzmia. no i cena, bodajze 270zl :cool:

[ Dodano: 2007-11-19, 19:18 ]
      do tych focali to moglbym polecic wzmacniacz μ-Dimension Jr. 5.2x, ale nie kupisz juz nowego, ja sprzedalem niedawno taki za 300zl. zagra lepiej niz srx, ale troszeszczke mniej basiku, za to fajna scena i nie meczy na dluzsza mete.

[ Dodano: 2007-11-19, 19:20 ]
      http://u-dimension.pl/gfx/static/fil...ACNIACZY_2.pdf

Skomentuj

perfectblossom, dzieki za wyczerpujaca odpowiedz

Skomentuj

zerknij na allegro, ktos ma uzywane vify 160...

Skomentuj

Re: nowe CA

Zamieszczone przez Maniekking
            1 Czy ktos slyszal zestaw Focal 165 A i moze cos powiedziec jak to gra.
            Ja posiadam takowy na przód auta dokładnie model A1 :] ...może to nie do końca zestaw który chciałbyś mieć ale myślę, że blisko :) Nie wiem jakie masz do końca oczekiwania ale ja jestem zadowolony. Może bez zachwytu ale bardzo fajnie grają clubową muzykę. Ogólnie wszechstronne. Tweeter przyciszyłem na tyle na ile umożliwiała to zwrotnica. Głośniki wysokotonowe zamontowane przy lusterkach. Zasilane ze wzmacniacza Soundstream 2x75 rms. Głośnik niskotonowy posiada plastikowy kosz ..osobiście tego nie lubię ale ma dośc małą średnice zewnętrzna co w moim aucie było kluczowym elementem. Odcięty <80Hz. Miło, muzykalnie ale napewno nie audiofilsko.

Skomentuj

Zamieszczone przez perfectblossom
              zerknij na allegro, ktos ma uzywane vify 160...
              mam takie i za te pieniadze warto

Skomentuj

vifki fajne calkiem, zakupilem sobie komplecik :smile:
                PawelS. masz je pod zwrotnica czy na"golasa"?

Skomentuj

perfectblossom, narazie leza jeszcze w domu. testowalem bez zwrotnicy i jednak filtracja jest konieczna...

Skomentuj

to tak jak moje... 6dB czy 12dB dasz? zastanawiam sie jaka im dac zwrotke, az tak sie na tym nie znam...

Skomentuj

to wszystko zalezy jak wypadna pomiary... jak narazie czekam na MDF na zabudowe.
                      ale brakuje jeszcze wzmacniacza do kompletnego sprzetu :roll:

Skomentuj

Czaruję...
                      X