Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wilk w owczej skórze :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wilk w owczej skórze :)

Wymyśliłem sobie, że nie chce przepłacać.
    Poszukałem i znalazłem wzmacniacz Rockoford'a który ma certyfikat na 870watt RMS'u dla dwóch kanałów... za grosze.
    Problem polega na tym, iż posiadam tylko płytę główna i nic więcej. Więc drugim krokiem było zakupienie Buszmana i wywalenie z niego bebechów. O ile długość buszmana jest ok to szerokość nie wiem czy zapewni odprowadzanie nadmiaru ciepła?

Proszę zobaczcie fotę ...tranzystory są w jakiś dziwny sposób przyklejone go alu blachy.
    Mam na dzieję, że jest to widoczne na zdjęciu. Jakie jest Wasze zdanie ...ugotuje sie czy nie ?
    Oczywiście ma zabezpieczenia termiczne

no prosze... powrot i to w jakim stylu :wink:

wydaje mi sie ze powinno wystarczyc ale to oczywiscie zalezy jak bardzo bedziesz go "katowal"

Zamieszczone przez TatoTurbo
    za grosze
    tzn za ile?? bo szukam czegos dobrego ale taniego (wcale nie az tak mocny)

Skomentuj

Jak nie starczy to będzie ci się włączać zabezpieczenie termiczne.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        tzn za ile?? bo szukam czegos dobrego ale taniego (wcale nie az tak mocny)
        tak na gotowo wyjdzie jakieś 500-600zł

Tak tak wiem ze termiczne zadziała ale nie będzie radochy jak się będzie włączać co 5min.
        Wzmak ma posłużyć do napędzenia alpiny R12 więc lekko nie będzie miał. Fakt faktem, że chyba sie starzeje i muzyki słucham częściej na normalnych poziomach głośności.

Skomentuj

Jeżeli nie wybierasz se na dB Drag to problemu nie będzie. Muzyka to nie czysty sinus, wypadkowa moc będzie dużo mniejsza niż moc nominalna wzmaka.

Skomentuj

Zamieszczone przez TatoTurbo
            tak na gotowo wyjdzie jakieś 500-600zł
            no to cena calkiem przyjemna
            tylko ze ja potrzebuje czegos 4x60-80W

Skomentuj

Czaruję...
            X