Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Astra I,poważne podejście do audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Adamu
    jakiego gienka? mam nadzieję że starego a-klasowego jakiegoś.
    ST-100,trochę drogawy ale obaczymy.
    Zamieszczone przez Pawel S.
    napisz cos o nim :>
    Dopiero teraz mogę,dziś dotarł,już podpięty.Krótko mówiąc,brzmi troszkę jak pionek,jasna średnica,czytelna góra ale szczegółów zdecydowanie więcej przekazuje.Dolne rejestry takie ostro że tak powiem odcedzone,szybkie zdecydowane.Bynajmniej lepiej to brzmi niż w wydaniu beckera,ten raczej zmatowiał z lekka dźwięk.Naka jest duuużo żywsza,ekspresyjna.Próby jak na razie na leciwym magnacie ostro szumiącym i kombinowanym zestawie mivoca.

Skomentuj

umberto, zadam Ci pytanie na ktore odpowiedz lepiej po jakims czasie: czy kupil bys to radio ponownie??

tak sie dziwnie zlozylo ze przegapilem zakonczenie aukcji i przebili nie o 10zl... :oops:

Skomentuj

Pawel S., na to pytanie mogę zdecydowanie odpowiedzieć w tej chwili,a odpowiedź jest jedna,TAK.Jest to odpowiedź na tyle poważna iż już namawiam szefa na zakup takiego samego do firmówki,na dniach zmianiam auto w pracy i obiecałem mu że jak kupi takie radyjko to reszte sam dopieszcze.

Skomentuj

radyjko bardzo fajne w tych pieniądzach. IMO następne sprzęty godne uwagi są nieco droższe, około 1k PLN.

również byłem zachwycony nakiem po zmianie z pionka.
          aż wreszcie zmieniłem na docelowe radyjko sony i doszedłem do wniosku jak mogłem słuchać naka :P

dodam jeszcze że jest to radyjko które warto uwzględnić w drodze swojej ewolucji z audio.

Skomentuj

Adamu, czy mógłbyś coś więcej powiedzieć o tym soniaczu?Ja w sumie mam złe wspomnienia o tej marce co nie znaczy że jest zła.Dlategoż bym prosił o kilka słów wyjaśnień,przedstawienia szczegółów co by rozjaśnić temat tej marki.

Skomentuj

umberto, oczywiście są tylko 3 radyjka sony godne uwagi. broń boże explod czy inne dziwactwa

sony XES Z50 (ten niebieski obok mojego starego naka :) )

Sony C90R

Sony CDX910R

nakamichi grał czysto, lekko, jasno. ale jakoś tak płasko bez wyrazu i grzecznie.

sonka to radio (jak to powiedział mój kolega) z pazurem. jest energia, chce się życ, wokalista wychodzi do ciebie i zaczyna śpiewac - dokładnie takie się ma wrażenie.
              podwójny przetwornik robi swoje

Skomentuj

I czwarte Sony:

Porownywalem C910 do tego CDX900 - c910 sie nie umywa, gra troszke nudnawo, bez pazurka, a CDX900 dynamicznie.

Skomentuj

No cóż zaskoczyłeś mnie,Sony CDX910R przypadkowo miałem,jakiś tydzień,typowa angielska flegma,zero kontrastu,brzmienie zlane bez szczegółów.Ponad to padł i nawet serwis zasugerował zwrot kasy.C90R też akurat miałem okazję ogłośnikować.W sumie myślałem że zasugerujesz lepsze modele,bo te,póki nie ruszy się loudów i całej reszty,jak na mój gust grają jak za grubą kurtyną.Nie wiem jak XES Z50 bo go w zyciu nie słyszałem,ale reszta,odpada,to nie to czego szukam.
                  Jak narazie naka sprawia dobre wrażenie,dźwięk jest na tyle ekspresyjny że podrywa do życia,choć minusy też w niej znalazłem,jak wyłączyć tego idiotycznego beep-ka?Wnerwia mnie...I bardziej szumi od beckera.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                    się loudów i całej reszty,jak na mój gust grają jak za grubą kurtyną
                    mam c90r i nie ma tam loudów ani innej regulacji oprócz balansu i głośności jest jeszcze VC Filter i nic pozatym.

W sumie myślałem że zasugerujesz lepsze modele
                    jakie lepsze modele? lepszych sony nie wyprodukowało. :razz: C90R w połączeniu z XDP4000 (a nawet bez proca) to prawdziwa kosa
                    co do Z50 to polecam posłuchac (btw radyjko droższe niż moja skoda z 2004roku :))

[ Dodano: 2007-12-09, 20:37 ]
                    moja sonka

Marcy$, poznajesz? :)

[ Dodano: 2007-12-09, 20:37 ]
                    umberto, z Wawy jesteś?

Skomentuj

umberto, No nie wiem, dla mnie C910 to co prawda flaki z olejem, ale C90 czy CDX900 to juz dobre radyjka, na pewno nie nudne i jak sluchalem to nie czulem kurtynki jak to nazwales. A porownywalem tez do Naka CD400, Clarionow 9X75 i 7944. Ale coz, Twoje auto, Twoj dzwiek:) moze to po prostu sie nie zgralo z Twoim sprzetem.
                      Adamu, cio mam poznac?:) nie łapie za bardzo:P

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcy$
                        moze to po prostu sie nie zgralo z Twoim sprzetem
                        Tak ogólnie właśnie dumam czy to by wina radia,z wyczytanych opinii wynika że chyba nie.
                        A tak z innej beczki,wygrywałem aukcje ze wzmakiem,dałem niezła ofertę,a tu mail że odwołano ją bo "sprzęt uległ uszkodzeniu",choć ja wiem że to kit.Co z takim gościem zrobić?Jest sens walczyć?

Skomentuj

Nie ma sensu, gdyz jest to powod odwolania akceptowany przez allegro...

Skomentuj

umberto, nic nie zrobisz...

Skomentuj

ktos o takim samym loginie jak Twój licytował ze mną to radyjko jakiś czas temu.

"sprzęt uległ uszkodzeniu"
                              normalka na allegro. czasem mysle ze sprzęt CA jest najbardziej awaryjny ze wszystkiego co istnieje na świecie. dlatego sam kupuje poprzez fora bo można się dogadać w sprawie odsłuchu, ew zwrotu itd. zresztą tak samo sprzedaję klocki i jest ok bo nie dzieje się to anonimowo itd. walkę z gościem możesz od razu odpuścić, chyba że możesz zaproponowac wyższą cenę a sprzęt cudownie się wtedy "naprawi"

pozdro

umnerto, pytałem czyś ze stolicy bo spota CA robimy, bedzie kilka fajnych sprzętów...

Skomentuj

Zamieszczone przez Adamu
                                umnerto, pytałem czyś ze stolicy bo spota CA robimy, bedzie kilka fajnych sprzętów...
                                Tu pracuję obecnie
                                www.ekotest.com.pl
                                05-800 Pruszków
                                ul. Bolesława Prusa 20
                                wydaje mi sie ze ma dosc blisko

Skomentuj

Zamieszczone przez Adamu
                                  ktos o takim samym loginie jak Twój licytował ze mną to radyjko jakiś czas temu.
                                  Hmm, w niemczech? wiesz C90tka jak kazda inna, takiej pamieci niemam zeby kazda ryske, albo ich brak rozpoznawac:P w kazdym razie gratki, bo widze ze Ci sie spodobala, chwalisz ja co chwile i dlugo ja wozisz:) gratki

Skomentuj

Zamieszczone przez Adamu
                                    Przegapiłem siakoś,wybacz,mieszkam w Grójcu,50km od Wawy ale raczej będzie się mi trudno wyrwać,zawalony jestem robotą.I diy,i koparka i kupa prywaty na bramach.A to allegro faktycznie oleje.
                                    Zamieszczone przez Pawel S.
                                    05-800 Pruszków
                                    ul. Bolesława Prusa 20
                                    wydaje mi sie ze ma dosc blisko
                                    Do roboty mam podobnie,10km mniej :mrgreen:

Skomentuj

Umberto jak już ktoś wspomniał uważaj na ciężar drzwi, może warto zastanowić się nad dodatkowymi zawiasami, podejrzewam, że 20kg to będzie na plusie...to tylko astra, podatna bardzo na korozje, sprawdź na początek stan swoich zawiasów i czy drzwi w okolicy zawiasów nie są pordzewiałe od środka. POzdrawiam!

Skomentuj

Pastor, dzięki za uwagi,bardzo istotne zresztą,tytułem wyjaśnienia,masa nie wzrośnie aż tak drastycznie jak by na to wskazywało.Ponad to meritum ciężaru wypadnie w bliskim punkcie zawias,nie ma obawy,nic na końcu drzwi wieszał nie będę.Wspomnę tylko że opcja z mds-ami raczej odpadnie,pomiary z wiaderkiem i piaskiem z lekka dyskwalifikują ten pomysł,za mało L i kropka.No cóż,trzeba się chyba raczej pogodzić z tym faktem.raczej bo diabli wiedzą co jeszcze wymyślę.Na tą chwilę trawię non stop zastosowanie midwooferka dls-a z zestawu R6A bo wiem że potrafi on troszkę porami zatrząść i dość nisko jak na średnice zejść,boję się tylko o środek pasma,w tym zakresie to on raczej orzeł nie jest,ba,wypada dośc podobnie jak parę modeli z serii PB.I tu nowy problem,czy warto pchać sie w DLS-y jeśli można uzyskać podobne,bardzo podobne brzmienie za duuuużo mniejsza kasę.Bynajmniej poniżej 100Hz.Bo wyżej to i tak nic seryjnego nie jest godnego uwagi.

Skomentuj

Mialem okazje, co opisalem na innym forum, sluchac domowych wooferkow Usher, koszt okolo 700zl za pare, w komorach 10l. Do tego udim prox xt2 na gorze i dobrze zestrojone. Zapie... to mocno:) niesluchalem na tyle zeby oceniac finezje w srednich tonach, ale zaufana osoba ocenila to tez bardzo wysoko...
                                          Glosnik to 8ohm, gonil to Steg K24, czyli dawal ok 70rms przy 8ohm. Pieknie to wygladalo, czuc jak nogawki chodza, a wychylen prawie nie bylo.
                                          Tylko, ze cena jest mimo wsio 2x wyzsza niz R6A, i z drugiej strony, zagral na poziomie 2x drozszych wooferkow od CA - choc to wlasnie kwestia montazu
                                          R6A... no takie opinie chodza, nawet od fanow DLSa, ze jednak lepiej to wrzucac ze sredniakiem, to troszke komplikuje.
                                          A moze wooferek 20cm? hertz cos takiego chyba robi, zawsze to lzejsze i bardziej przystosowane do grania srednicy (teoretycznie ). Audiodevelopment tez cos takiego ma, ale cena wyzsza.
                                          EDIT:
                                          http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt
                                          takie wooferki, troszke wyzsza cena niz pamietalem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X