Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzynia do MAGNAT XPRESS 10 (Tico)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skrzynia do MAGNAT XPRESS 10 (Tico)

Witam, o jakich wymiarach zastosowac skrzynie do MAGNAT XPRESS 10(obudowa zamknieta)? maxymalna wysokosc 27cm, szerokosc 40cm dlugosc u gory 38cm dol kolo 50cm. (maly bagaznik a chce miec jeszcze miejsce:))

ewentualnie moze polecicie inny glosnik lepiej nadajacy sie w cenie do 200pln

pozdrawiam

Jestem ciekaw jak by grał ten RF RFZ1410

http://www.allegro.pl/item276431416_...h_200wats.html
    low-END

Skomentuj

tez o nim myslalem ale jak slusznie zauwazyl takero, ten glosnik ma smiesznie maly magnes

Zamieszczone przez leszczunio
      maxymalna wysokosc 27cm, szerokosc 40cm dlugosc u gory 38cm dol kolo 50cm
      no i niebylaby zla

Skomentuj

a co myslicie ewentualnie o tym?
        http://www.allegro.pl/item272789637_...sa_gdynia.html

Skomentuj

Rozmiar magnesu nie jest tak bardzo ważny - jego właściwości magnetyczne odgrywają chyba większą role :?:

Ten RFZ2408 to tylko 20cm.
          low-END

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtus
            jego właściwości magnetyczne odgrywają chyba większą role
            tak, ale kto wie z czego one jest zrobiony?? w tej cenie watpie zeby bylo to cos szczegolnego

Zamieszczone przez wojtus
            Ten RFZ2408 to tylko 20cm
            i ja bym sie wlasnie na niego skusil

Skomentuj

ja bym się skusił na MDSa 08, do tico idealny, mała buda, niskie zejście, potrafi kopnąć, idealny rozmiar. Same pozytywy, a swoją klasą rozwala tego RFa bez dwóch zdań ;]

Skomentuj

Tylko ten mds 08 kosztuje 300pln + 602 za 270pln to daje juz 570 a chcialem sie zmiescic w 500 z buda.

Skomentuj

602 za 270pln
                  zapytaj irka, mial je sporo taniej.
                  a jak sie postarasz to i MDSa mozesz taniej wyrwac

Skomentuj

Ok powiedzmy ze wezme tego mds 08, jaka sklrzynie do niego?

Skomentuj

o ile dobrze pamietam to 25litrow b-r i 15-20 litrow zamknieta

Skomentuj

a jakby lanzara 8

Skomentuj

krzyhoo9, no nie spodziewalem sie...
                          lanzar VS MDS?? :???: cos chyba nie na miejscu porownanie

Skomentuj

Podałem tylko przykład. Kolegę ogranicza fundusz a lanzara ma za 160żł a mds 2x tyle

Skomentuj

Jednak ten intertechnik troche za drogi jest (tico to tani samochod wiec i nie za drogi ma byc sub) myslalem jeszcze nad mivocem http://www.allegro.pl/item270896228_...tepca_bsw.html

tylko nie wiem czy wzmacniacz cp602 da sobie z nim rade, biorac pod uwage maxymalna wielkosc obudowy wysokosc 27cm, szerokosc 40cm dlugosc u gory 38cm dol kolo 50cm, chodzi mi o to aby bas byl dosyc gleboki (slucham rapu) a nie zeby mi dudnilo i slyszeli mnie ze 100metrow

pozdrawiam:)

Skomentuj

myslalem jeszcze nad mivocem
                                ooo dobrze ze mi przypomniales. UKA ma na zbyciu 2x8" mivoca z tej serii http://www.allegro.pl/item258156989_...d_ss_lodz.html
                                sobie zostawia 2szt i 2 sprzedaje za nico ponad 100zl/szt
                                glosniki wymagaja bardzo malej obudowy (podobnej do MDSa)

Skomentuj

Temat tych mivoc'ów był już poruszany i z tego co pamiętam dobrze o nich mówili

Skomentuj

pare godzin temu UKA troche mi o nich napisal. ma 2szt w 40 litrach wiec po 20litrow na glosnik strojone w okolice 40Hz. glosniki niby maja po 120W ale 120W uniamp okazal sie niewystarczajacy...
                                    glosniki zjadaja AXXy!! sa glosniejsze od "kwadratowego" ravelanda i nizej schodza ale jakby im kontroli troche brakowalo...
                                    co ja bede pisal, niech UKA sie wypowie

Skomentuj

tez bym wzial mivoca

[ Dodano: 2007-11-30, 19:39 ]
                                      Pawel S. piszesz, ze kontroli brakuje, hmm, u mnie jest 380W wiec moze sprobowac?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                        ooo dobrze ze mi przypomniales. UKA ma na zbyciu 2x8" mivoca z tej serii http://www.allegro.pl/ite...od_ss_lodz.html
                                        sobie zostawia 2szt i 2 sprzedaje za nico ponad 100zl/szt
                                        No własnie się poważnie zastanawiam czy jednak ich nie zostawie, bo 2 pójda do auta, a ten sub chyba zostanie u mnie

Właśnie od dziś testuje 2x XAW210HC w 40l b.r. strojenia jeszcze nie mierzyłem, ale jest ok. 40Hz. Po weekendzie zrobię pomiary. Może nie tyle brakuje kontroli, wydaje mi się, że to przez to wysokie strojenie. Na dniach będę go testował w samochodzie. Teraz sub działa pod Uni ampem w stereo, czyli każdy głośnik ma 1 kanał. Trzeba przyznać, że robi niezłe zamieszanie w pokoju 20m i do tego jest całkiem muzykalny.
                                        Nie mogę się doczekać aż przetestuję 30 z tej serii... :twisted:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X