Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

podlaczenie skrzynki aktywnej

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

podlaczenie skrzynki aktywnej

mam radyjko JVC KD-G402 i chce podlaczyc skrzynke basowa aktywna ale nei wiem jak tzn:
    mam dwa wejscia "in put" i "spkr in" to jest sygnal wiec in put jest dwie okragle wtyczki a to drugie taka kwadratowa wtyczka z 4 kabelkami (podlaczyc chce do radia bo ma wyjscie na te dwa okragle wtyki chyba to sie rca nazywa :) ) ale mam problem bo mam jeszcze trzy skrecane podlaczenia jedno to zasilanie +12v bezposrednio od akumulatorka gnd czyli uziemienie do jakiegos kawalka golej karoseri albo do akumulatorka i trzecie nad ktorym jest dioda czerwona prm albo ppm czy cos takiego i co to jest?
    czy jak tak to podlacze to bedzie dobrze i co z tym trzecim podlaczeniem skrecanym
    sorki za takie malo fachowe okreslenia ale poprostu nigdy z tym nie mialem do czynienia
    dodam tylko ze zadnej instrukcji odskrzynki nie mam a od radia tam nic nie pisze
    pozdrawiam

wejscia z wtyczkami RCA to wejscia niskopoziomowe i stosujesz je wtedy kiedy radio jest w takie wyposazone. to drugie to wejscie wysokopoziomowe czyli pod nie podpinasz sygnal prosto z glosnika. stosuje sie cos takiego do tanszych radioodtwarzaczy...

to srodkowe podlaczenie to REMOTE. podpinasz tam + 12V zeby uruchomic wzmacniacz. tylko ze te +12V nie bierzesz z zasilania, bo wtedy by wzmacniacz dzialal caly czas, ale z radia z wyjscia ANTENA lub wlasnie REMOTE +12V (najczesciej niebieski kabelek)
    jak kupisz samochodowe kable sygnalowe to pomiedzy nimi powinna byc dodatkowa zyla na ten wlasnie sygnal...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      to srodkowe podlaczenie to REMOTE. podpinasz tam + 12V zeby uruchomic wzmacniacz. tylko ze te +12V nie bierzesz z zasilania, bo wtedy by wzmacniacz dzialal caly czas, ale z radia z wyjscia ANTENA lub wlasnie REMOTE +12V (najczesciej niebieski kabelek)
      jak kupisz samochodowe kable sygnalowe to pomiedzy nimi powinna byc dodatkowa zyla na ten wlasnie sygnal...

Dzieki wielkie wyprzedziles w ten sposob moje pytanie bo wlasnie zaczalem sie glowkowac jak to zrobic zeby skrzyneczka dzialala tylko wtedy kiedy jest radyjko wlaczone. bo nie bylem pewien czy taka funkcje producent wymyslil :)

pozdrawiam pieknie

Skomentuj

Czaruję...
      X