Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CP 602 vs. GTA 2 MK II

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CP 602 vs. GTA 2 MK II

NIe chodzi o to co ja bede z nich robił tylko:
    Czekam na wasze opinie na temat
    Wzmacniaczy:
    ktory lepszy , co i jak wynika z waszego doswiadzczenia:

CarPower HPB-602
    i
    BLAUPUNKT GTA 2 Special MK II

NIe chodzi o to co ja bede z nich robił tylko:
    A właśnie o to chodzi,bez tego nie da się z klasyfikować.
    Zamieszczone przez mj_seba
    CarPower HPB-602
    Do subbasu może być,ma tylko bardzo marne filtry.Na wyższe pasmo nie polecam NIC z Carpowera.
    BLAUPUNKT GTA 2 Special MK II
    Dużo lepsze filtry,da radę z subkiem,w niskobudżetówce napędzi przód jednak nie ma co liczyć na wodotryski jakościowe.Na power max. nieźle szumi.

Skomentuj

ale do suba?? czy drzwi?

Skomentuj

Zamieszczone przez pan_pawel
        ale do suba?? czy drzwi?
        Boszzz,jak wyżej,zasugerowałem,czytaj chłopie.Nie róbmy burdelu :neutral:

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
          Boszzz,jak wyżej,zasugerowałem,czytaj chłopie.Nie róbmy burdelu :neutral:
          - zobacz na minuty umieszczenia postów zanim mnie pojedziesz. jak pisałem swojego to twojego nie widziałem jeszcze...

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
            Na wyższe pasmo nie polecam NIC z Carpowera.
            Tanie CP rewelką nie są na pełne pasmo, ale też nie przesadzajmy...

Skomentuj

wg mnie cp604 byl lepszy na przodzie niz GTA 450. jednak miedzy GTA 470 i mac'iem mp2000 roznice trudno wychwycic... (minimalnie wygrywa mac)

Skomentuj

DOkładniej moge powiedziec ze chodzi tutaj o sredniej klasy suba
                głosnik w granicach 200zł (moze jak sie uda Mds08)

Skomentuj

Wolał bym zaryzykować i poszukać lepszego jakościowo używanego wzmaka na A
                  low-END

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtus
                    Teraz przeczytaj temat:
                    CP 602 vs. GTA 2 MK II
                    czy to cos ma wspolnego ?

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtus
                      Teraz przeczytaj temat:
                      CP 602 vs. GTA 2 MK II
                      czy to cos ma wspolnego ?
                      :arrow: Teraz przeczytaj uważnie to co wyżej napisałem i się nad tym zastanów, wtedy zrozumiesz aluzje.
                      low-END

Skomentuj

Wzmaki carpower serii HPB sa przede wszystkim tanie no i 2lata gwarancji monacora.
                        Najciekawszy jest HPB1502 bo ma duza moc za kozystna cene (dwa trafa w pzretwornicy), HPB602 z zalet to to ze ma kawal radiatora i juz dwie pary mosfetow w zasilaczu, wiekoszc konkurencji w tym przedziale mocy daje 1parke (nie wiem co ma blaupunkt). Najbardziej "ubogi" jest HPB604 w ktorym caly budzret poszedl na filtry wiec zasilacz jest taki sam jak w HPB602 a powinien byc taki jak w 1502.
                        Co do brzmienia to mierzylem tym wzmakom prad spoczynkowy i trafialo sie ze go po prostu nie ma (klasa B) powoduje to widoczne znieksztalcenia a jak widac to pewnie i slychac. Tuningowalem dla Vipera HPB604 i wprowadzilem prad spoczynkowy oraz poprawilem zasilanie filtrow bo przy obciazeniu spada ponizej stabilizacji +-15V.
                        Z tym pradem spoczynkowym to nie problem carpowerow bo zaden tego typu wzmacniacz nie ma regulowanego pradu spoczynkowego wiec to normalka w car-audio.

Skomentuj

irek, i co taki tuning dal?? bylo slychac jakas roznice??
                          a tak z innej beczki - masz moze w planach jakis wzmacniacz do samochodu?? uniamp jest bardzo fajny i dobry. przetwornice tez juz opublikowales. wiec moze cos polaczyc?? :>

Skomentuj

Czaruję...
                          X