Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tani glosnik 12" do suba wlasnej konstrukcji. co radzic

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    NIEEEE!! tego nie kupuj!! mam 2szt tego modelu. to jest jedyny wzmacniacz samochodowy jaki znam ktory sie nie nadaje do suba :!:
    mimo ze ma spora moc ma slabego "kopa" i kiepsko radzi sobie z subami. slabszy GTA 450 radzil sobie o wiele lepiej z tymi samymi glosnikami
    no to lipa!!

bo juz wplacilem kase za niego. :cry:

to teraz pozostaje mi tylko plakac.

az tak tragiczny jest?? i nie bede zadowolony z tego zakupu??

cholera jasna. myslelem ze jak jest 470 w nazwie to bedzie lepszy niz 450 i zakup bedzie bardziej oplacalny.

Skomentuj

az tak tragicznie niejest bo wogole gra. ale bedziesz potrzebowal sporo podbic sygnal na bas zeby byl jakis efekt

Skomentuj

hmm

no a ja myslalem ze bedzie to dobry zakup

i ze wogole i w szczegole

[ Dodano: 2007-12-15, 20:04 ]
        no ale skoro sie juz na to zdecydowalem to jaki mam do tego glosnik dokupic zeby jakos to moglo zagrac..

tylko mam nadzieje ze chociaz na glosniku uda mi sie troche zaoszczedzic bo z tym wzmakiem to nie powiem ale mam wyrzuty ze az tyle na niego wydalem no i do tego moge byc z niego niezadowolny :cry:

[ Dodano: 2007-12-15, 20:05 ]
        na elektordzie widzialem ze gosc poleca ten wzmacniacz i ma pod niego podlaczonego jbl 'a gt4. no ale ten glosnik w promocji z przesylka kosztuje 200 !!!

Skomentuj

Zamieszczone przez dziaracz
          no to lipa!!

bo juz wplacilem kase za niego. :cry:
          to po co wogóle zadajesz tu jakieś pytania i zakładasz tematy nowe?
          Bez sensu...

na elektordzie widzialem ze gosc poleca ten wzmacniacz i ma pod niego podlaczonego jbl 'a gt4. no ale ten glosnik w promocji z przesylka kosztuje 200 !!!
          Coraz lepiej - słuchaj się ludzi z elki ;]
          Ciężko znaleźć coś czego nikt tam kiedyś już nie polecał.
          GT4 podobnie jak hertze wymaga wzmacniacza, jego tym nie napędzisz, szczególnie 12'.

tylko mam nadzieje ze chociaz na glosniku uda mi sie troche zaoszczedzic bo z tym wzmakiem to nie powiem ale mam wyrzuty ze az tyle na niego wydalem no i do tego moge byc z niego niezadowolny :cry:
          I bardzo dobrze że dałeś ciała, może Cie to czegoś nauczy, a niestety - lekcje które nie kosztują są szybko zapominane.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
            Coraz lepiej - słuchaj się ludzi z elki ;]
            Ciężko znaleźć coś czego nikt tam kiedyś już nie polecał.
            po przeczytaniu wypowiedzi

Zamieszczone przez Pawel S.
            NIEEEE!! tego nie kupuj!! mam 2szt tego modelu. to jest jedyny wzmacniacz samochodowy jaki znam ktory sie nie nadaje do suba :!:
            mimo ze ma spora moc ma slabego "kopa" i kiepsko radzi sobie z subami. slabszy GTA 450 radzil sobie o wiele lepiej z tymi samymi glosnikami
            wpisalem w google nazwe i tak szukalem po roznych takich wiec tamtym sie nie sugerowalem bron boze. zrobilem to w akcie czystej desperacji jak przeczytalem w/w wpis

jesli chodzi o
            GT4 podobnie jak hertze wymaga wzmacniacza, jego tym nie napędzisz, szczególnie 12'.
            to byl tylko przyklad ktory opisal gosc z elektrody ze jest z tego rozwiazania zadowolony.

wczesniej i tak sie dowiedzialem w tym temacie ze 12 do mojego auta jest za duza i wsystarczy 10 "

to czy jest nadzieja ze chociaz 10 " sub pod tym moim nie trafionym wyborem bedzie grac na tyle pozadnie ze bede z tego zadowolony???????

to po co wogóle zadajesz tu jakieś pytania i zakładasz tematy nowe?
            Bez sensu...
            kto pyta nie bladzi a wczesniej przewijal sie watek z gta450 wiec myslalem ze 470 bedzie lepszy :sad:

Skomentuj

kto pyta nie bladzi
              nie wystarczy tylko pytać, trzeba też czekać na odpowiedź i wyciągnąć z niej wnioski ;]
              To już lepiej nie pytać i żyć w nieświadomości :)

to czy jest nadzieja ze chociaz 10 " sub pod tym moim nie trafionym wyborem bedzie grac na tyle pozadnie ze bede z tego zadowolony???????
              Ile keszu masz na ten głośnik ?

Skomentuj

Ile keszu masz na ten głośnik ?
                do 150 się zmieszcze?? choc nie powiem ze wolalbym do 100.

nie wystarczy tylko pytać, trzeba też czekać na odpowiedź i wyciągnąć z niej wnioski ;]
                To już lepiej nie pytać i żyć w nieświadomości
                tak samo jak madrzy ludzie zyja w brudzie. rymuje sie choc jest niepraktyczne :mrgreen:

[ Dodano: 2007-12-15, 20:59 ]
                cos czuje ze po napisaniu slow "gta 470" bede mieszany z blotem przez wszystkich ktorzy maja jakies pojecie w temacie CA

Skomentuj

za 100zł ciężko coś kupić, pogadaj z Pawłem S - chyba miał skrzynkę z stxem 27 300 4 SC do sprzedania :)

Na allegro nic ciekawego nie widze...

Skomentuj

za 100zł ciężko coś kupić, pogadaj z Pawłem S - chyba miał skrzynkę z stxem 27 300 4 SC do sprzedania :)

Na allegro nic ciekawego nie widze...
                    widzialem na fotkach jest w tym temacie. umieszczona pare wpisow wyzej.

no ale mialem nie kupowac glosnika 30 cm bo byl on za duzy. wywnioskowalem to z wypowiedzi wczesniejszych.

a cena tyczyla sie razem z buda ktora i tak nie odpowiada mi bo chcialbym miec troche miejsca w i tak malym bagazniku.

[ Dodano: 2007-12-15, 21:13 ]
                    magnat , dibeisi , blg odpadaja?

[ Dodano: 2007-12-15, 21:14 ]
                    nie wspomne juz peiying

Skomentuj

stx 27 to 10 cali ;]

magnat , dibeisi , blg odpadaja?
                      zdecydowanie...
                      W cenie 100 paru zł nic na allegro godnego uwagi nie widziałem...

Skomentuj

stx 27 to 10 cali ;]
                        i on ma byc lepszy niz inne w tej cenie??

Skomentuj

a co masz innego w tej cenie ?
                          voice kraft ?
                          może jedynie jakiegoś mivoca uda się kupić od ślusarczyka...

Skomentuj

a co masz innego w tej cenie ?
                            voice kraft ?
                            może jedynie jakiegoś mivoca uda się kupić od ślusarczyka...
                            lekka nutka ironii??

czyli nie posiadajac funduszy stoje na straconej pozycji. dobrze wiedziec. jedno za mocne inne za drogie.

Skomentuj

no niestety z taką kasę ciężko raczej czegoś wymagać.
                              Ktoś na forum stxa AP sprzedaje, dogadaj się z Nim może ?
                              Możliwe że zejdzie z ceny.

Skomentuj

a wogóle jaka moc rms powinna byc glosnika zeby wspolgral z tym moim wzmacniaczem?? i czy szersza guma zawieszenia jest lepsza czy tez nie??
                                bo skoro ten moj wzmacniacz ma byc taki slaby to czemu firma blaupunkt robi sporą kariere na swiecie.

Ktoś na forum stxa AP sprzedaje, dogadaj się z Nim może ?
                                jutro poszukam bo na dzis moj entuzjazm poszedl sie .......

Skomentuj

ten wzmacniacz ma teoretycznie 200W w mostku ale z peerlessem R10 sobie marnie radzil. na max mocy glosnik zaczynl sie rozkrecac dopiero...

co do tego STXa to mimo ze ma on 300W to jest bardzo lekko zawieszony i spokojnie da sie go napedzic mniejsza moca...

polecilbym odkupic "kwadraciaka" od UKA ale bedzie podobna sytuacja jak z ww R10
                                  zapytaj o mivoca XAW 210. ma on znamionowo 120W (zasilany uniampem 120W wykazuje apetyt na wiecej) wiec te "200W" powinno mu wystarczyc

a moze by tak jakis tonsil?

Skomentuj

A co myślicie o tym głośniku?:
                                    http://www.allegro.pl/item284310199_...azja_bcm_.html

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=281753653

revaland.

czyli jak rozumiem nie mam co sie na tego sadzic ???

bo byc moze udalo by sie jakos taniej niz na aukcji.

czyli jesli glosnik ma grubsza gume przy membranie jest silniejszy i trudniej jest go wzbudzic do dzialania. czy tak ??

[ Dodano: 2007-12-16, 08:50 ]
                                      Zamieszczone przez cursor
                                      http://www.allegro.pl/ite...kazja_bcm_.html

Skomentuj

Na pewno bedzie bardziej ok. niz ten axx ...

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
                                          Na pewno bedzie bardziej ok. niz ten axx ...
                                          nie dziala ten link

Skomentuj

Czaruję...
                                          X