Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tanie radia (do 400 ) - pilne

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tanie radia (do 400 ) - pilne

nigdy nie robiłem takich zakupów " z dnia na dzień " - zawsze tydzień siedzenia w necie na forach i grzebania w testach - no ale "tak wyszło" i jadę jutro kupić radio (RTVeuroAGD lub MM :???: )

Wiem , że w tej kategorii cenowej cudów nie ma co oczekiwać odnośnie jakości dźwięku (delikatnie mówiąc) - ale mówienie - że "wszystkie grają tak samo" uważam za nieporozumienie.

Obiło mi się o uszy , że tanie radia JVC "upiększają dźwięk" - na czym dokładniej to polega?
    Poważne zniekształcenia , wyeksponowanie tonów wysokich/niskich? Tego się właśnie obawiam - choć nie miałbym nic przeciwko poszerzeniu sceny muzycznej , uwypukleniu wokalu itp.

Radia Clarion mają ponoć delikatną mechanikę laserów - a mój samochód ma raczej twarde zawieszenie... zna ktoś szczegóły?

Co do charakterystki dźwięku - poruszam się w klimatach rockowo-metalowych (choć jazz i klasyka też sę zdarza ) . Czy na przykład na Pioneer DEH 2900/3900 usłyszę miodny dźwięk gitary elektrycznej czy też basowe buczenie (ponoć ta tańsze modele tej firmy podbijają tony niskie i wysokie)

Znalazła by się osoba , która odpowiedziała by chociąż na część pytań albo zaproponowała
    jakiś konkretny model?

==Z góry dziękuję za zainteresowanie==

We wszystkich tanich radiach masz w zasadzie tą samą elektronike, różnią się głównie plastikami , wyświetlaczamia czy paroma bajerami, scalaki na końcówce mocy masz te same.
    Dobieranie radia pod konkretny gatunek muzyki, szczególnie najtańszego radia to dla mnie nieporozumienie jest, lepiej zwróć uwagę na głośniki i instalacje zasilającą ów radio.

Skomentuj

ale czasami producent się lituje i montuje w radiach z niższej półki np, tunery radiowe takie same lub nieco okrojone jak w wyższych modelach... czytałem to gdzieś ale nie pamiętam , którego radia to dotyczyło... :roll:

Skomentuj

no to moze lepiej bedzie kupic uzywany wysoki model??

Skomentuj

Czaruję...
        X