Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radio Alpine CDE-9873RB co o nim sądzicie ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Radio Alpine CDE-9873RB co o nim sądzicie ?

Witam dopiero zaczynam swoją przygodę z Car-audio. Na początek chcę kupić sobie dobre radio z średniej półki i wybór padł na Alpine CDE-9873RB ale czy dobrze wybrałem czy jakiejś ważnej opcji temu modelowi brakuje ? W przyszłości zamierzam kupić głośniki HERTZ DSK 130. Zaznaczam, że interesują mnie wyłącznie radia Alpine. Mój budżet to max 600 złotych ( radio raczej kupie na raty).

Oto dane techniczne Alpine CDE-9873RB:

Alpine CDE-9873RB

leonidas18, do takich głośników to, szkoda tego radia.

Skomentuj

Głośniki nie są aż tak ważne bardziej zależy mi na radiu.

Skomentuj

Zamieszczone przez leonidas18
        Zaznaczam, że interesują mnie wyłącznie radia Alpine
        dlaczego? nakamichi lepsze :P

Skomentuj

Ponieważ podoba mi się ich design.

Skomentuj

To może jakiś medion tevion z centrum chińskiego?Tanie,wygląda jak alpina,kolorowe...
            Soryy,może wybrałes nie najgorzej ale wkopałeś sie z motywem designu,tu nikt raczej takimi sprawami sie nie interesuje,liczy się to co w środku,parametry,brzmienie,neutralność.Wygląd to sprawa drugoplanowa .Wybór głosników też niezbyt szczęśliwy,no ale cóż,jak design to design,nie zdziwie się jak za chwilę ktoś zjedzie takie podejście.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
              neutralność
              No właśnie, nie wszyscy potrafią ją docenić. Dużo ludzi szuka radii z 'dużym' basem i wysokim 'przecukrzonym' sopranem. Ta alpinka potrafi dać ten bas i sopran ale i neutralność także można na niej uzyskać. Jednym słowem to radio powinni Cię zadowolić.

Skomentuj

Zamieszczone przez leonidas18
                a to jest wlasnie jedyny powod dla ktorego bym ich nie kupil :|

szpara, to przychodzi z czasem jak sie juz troche poslucha...

Skomentuj

Ja kupiłem niedawno Alpine CDE+9871rr to jest to samo tylko że niema zewnętrznego wejścia AUX. kupiłem je za 433zł nowe w sklepie internetowym na priv mogę podać jaki to sklep. W sklepie kosztuje około 560zł. Co do radia gra bardzo dobrze, osobne sterowanie subem, filtr górnoprzepustowy, i wiele innych. Jak najbardziej polecam.

Pozdrawiam

Skomentuj

w '73 korektor ciągnie do 17kHz a w '71 do 15

Skomentuj

Zwróciłem uwagę na "moje" radio, ponieważ mieści się w moim budżecie. Zupełnie nie znam się na stronie technicznej radiootwarzaczy samochodowych więc chciałem się dowiedzieć czy jest jakieś inne lepsze radio Alpine'a na które mnie stać.

Skomentuj

Czaruję...
                      X