Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Naglosnienie golfa 3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Naglosnienie golfa 3

Witam , od razu zaznacze ze nie znam sie na sprzecie audio.Mam dylemat odnosnie naglosnienia vw golfa 3 planowalem zakup radia blaupunkt kingston mp47 + wzmacniacz gta480 + velocity vantage6 + skrzynia gtb 1200. Glosniki zamierzalem umiescic z przodu w miejsce starych lecz slyszalem opinie ze bez glosnikow w tylnej polce nic sie nie poprawi ,glosnikow z tylu nie chce ze wzgledu na zlodzieji.moje 2 pytanie dotyczy wyboru radia jako ze i tak wszystko ma byc zasilane przez wzmacniacz to czy radio ktore ma 4x45 i nie ma koncowek mosfet bedzie gorzej sie spisywalo niz te z koncowkami mosfet.3 moje pytanie to czy wybor sprzetu jest sensowny.
    skrzynia
    http://www.allegro.pl/item292400155_...gwarancja.html
    radio
    http://www.allegro.pl/item292400168_...rewelacja.html
    glosniki
    http://www.allegro.pl/item292405837_...war_sklep.html
    wzmak
    http://www.allegro.pl/item298334207_...w_okazja_.html

A dlaczego właśnie wszystko blau :?: powiedz lepiej ile chcesz przeznaczyć na to kasy i jakiej muzyki słuchasz

Skomentuj

Na twoim miejscu bym darował sobie te blaupunkty i złożył sprzęt na powerbassach jak chcesz dam ci dobre namiary.

Skomentuj

:shock: crazy_88 sie pojawil na DIY :mrgreen:

raf19, z tego co zaproponowales to bym pozostawil co najwyzej wzmacniacz...
        odpowiedz na pytania kolegi wyzej

Skomentuj

skrzynie to sobie na pewno odpusc bo to chyba najwiekszy syf jaki zrobili

Skomentuj

aja słyszałem tą okrągłą wersję właśnie w gIII. Dla mnie porażka ale możliwe że jestem przyzwyczajony do b-r :mrgreen:

co do głośników to brałbym phonocary

Skomentuj

jakie radio byscie polecali tak do 650 maks 700 pln i glosniczki do 350-400 slucham techno/industrial i rocka czyli wole wyrazisty bas niz buczenie z gory thx rozumiem ze wzmak moze byc ?

Skomentuj

radio do 700, głośniki do 400 (ale sam przód czy z subem?) a ile na wzmaka :?:

Skomentuj

jako ze na wszystko mam narazie ok 1200 pln zdecydowalem sie na radio + glosniki a pozniej wzmak i skrzynia
                  mysle na takim radiem http://allegro.pl/item295588072_alpi...r_cena_gw.html
                  i glosnikami rainbow slx 265 deluxe ale jak wczesniej wspomnialem nie znam sie na sprzecie wiec jesli znacie lepsy sprzet w tej kategorii cenowej to informojcie pzdr

[ Dodano: 2008-01-18, 17:21 ]
                  wzmak pozniej 4 kanalowy tak do 650 pln myslalem o mac audio fearless 4000 ale
                  nie wiem czy to dobra firma http://allegro.pl/item293228006_mac_..._v_gw_wwa.html i na suba tak do 500pln skrzynie planuje sam zrobic glosnik planuje hertza hx250 lub es300 albo jakis carpower czekam na opinie

Skomentuj

radia nieznam i jakos niepasuje mi design alpinki. na przod dalbym cos lepszego. ale dobre zestawy to sporo powyzej 500-600zl :/
                    wzmaka tego nieznam ale w tej cenie bym szukal uzywki czegos lepszego. np porownanie tanszego mac audio a uzywanej alpinki V12 kompletnie zmienilo moje podejcie do wzmacniaczy samochodowych. lepiej kupic dobra uzywke
                    co do hertzow to sa sporo przereklamowane i troche przy drogie

Skomentuj

odseparowany przedni zestaw na powerbass wraz z wygłuszeniem panelami dystansowymi jednostka sterująca alpine która w tym przedziale cenowym zagra napewno lepiej niż blaupunkt skrzynka według własnego uznania jbl alpine INFINITY lub hz

Skomentuj

Zamieszczone przez jasiufliper
                        skrzynka według własnego uznania jbl alpine INFINITY lub hz
                        no to widze ze nowy kolega ulega marketingowi... :|

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          no to widze ze nowy kolega ulega marketingowi... :|
                          co masz na myśli ulega marketingowi ????
                          ja osobiście nie pogardził bym zwykłym stxem lub tonsilem :) moje zdanie według własnego uznania mialo na celu oznaczać czego się oczekuje od danego głośnika podałem kilka komercyjnych firm tylko dla przykładu :mrgreen:

Skomentuj

no wlasnie o to mi chodzi ze te firmy ktore podales maja bardzo niski stosunek jakosci do ceny a jakos i tak sa bardzo popularne... czyli marketing :P

Skomentuj

i z tym się zgodzę

Skomentuj

kiedys juz pisalem, ze nie polecam glosnikow hertza.

jedynie moge polecic woofery HSK 165L i 200L + kopulke ht25 ale radze zwrotnice zrobic samemu. Suby hertza lubia sie rozklejac, nie wiem jak nowa seria, ale stara tak miala, dodatkowo potrzebuja duzo pradu i szczerze piszac sa monotonne. Kolega z forum zainspirowal mnie do kupna Intertechnika MDS 08 i jesli nie zalezy Ci na tym, zebym Cie slyszal w innym wojewodztwie to goraco polecam. Jest kolega na forum, ktory chyba jeszcze ma nowki na sprzedarz, no ale to glosnik tylko lub az 20cm - ja mam paska kombi i dla mnie jakosciowo ekstra.

Dumnie brzmiaca nazwa jednostka sterujaca :mrgreen:
                                nie znam alpiny 9880, za to znam nizsze modele. Generalnie jesli chodzi o Alpine, kupujesz zawsze produkt dobry. Sa lepiej brzmiace alpiny, bardziej zabajerowane, ale generalnie nie ma zadngo niewypalu. Polecam tez kenwooda ze sredniej i wyzszej polki - niestety kenwood ma swoj styl i nie kazdemu sie podoba wizualnie, tak samo clarion. Ja osobiscie jezdze z kenwoodem. Warto zakupic radyjko z conajmniej 2 wyjsciami stereo na wzmacniacz, najlepiej 4V.

Rainbow SLX 265 Deluxe podobno sa warte tego pieniazka, chociaz byl raz dobrodziej na allegro co sprzedawal nowe focale 165A za 400zl...

jesli masz zaciecie audiofilskie to polecam proa systems (bo kazdy Polak ma polski organizm :mrgreen: ) - latwe do wysterowania i na pewno nie zadudnia, oraz MB Quart np seria ESA za jakies 400zl nowki.
                                Rainbow na pewno nie bedzie zly.

Skomentuj

Zamieszczone przez perfectblossom
                                  jesli masz zaciecie audiofilskie to polecam proa systems (bo kazdy Polak ma polski organizm ) - latwe do wysterowania i na pewno nie zadudnia
                                  mam proa - czyli vify D20NC + A16WG i powiem tak... czesto mozna trafic okazje na allegro z uzywkami. ludzie wydaja jakies 700zl na zestaw i z czasem sa zawiedzeni i sprzedaja. a wystarczy tylko zwrotnice dopracowac
                                  jezeli znajdziesz osobno to bierz A16WG bo pieknie kopie i ma dobra srednice. a na gore polecam peerlessa NDT-53 lub vife XT25 (ta neodymowa)

Skomentuj

Pawel S. dobrze gada :cool: a vife xt25? ta do Home Audio?? masz foto takiej opcji w samochodzie?

[ Dodano: 2008-01-27, 23:35 ]
                                    no wlasnie kupuja proa jak to Proa sprzedaje, czyli z biednym kondensatorkiem do wysokiego.... w sumie podejscie dobre, ale w przypadku kogos, kto nie podlaczy tego pod filtr to bywa roznie...

[ Dodano: 2008-01-27, 23:39 ]
                                    XT25SC-30-04 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez perfectblossom
                                      a vife xt25? ta do Home Audio??
                                      nie - neodymowa

niestety sprzet od jakiegos czesu niemoze byc zamontowany. a to praca, a to szkola, a to brak kasy :/

Skomentuj

a te fotki widzialem jak kupiles sprzety :mrgreen: a skad wytrzasnales taki sprytny froncik do XT25? wyglada bardzo ciekawie. Gdyby nie cena glosnikow, sam bym sprobowal... a tak to mozna pozwolic sobie najwyzej na DX25

[ Dodano: 2008-01-28, 02:51 ]
                                        jesli mozesz, podaj dokladny symbol tego glosnika?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X