Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór głosnika pod subwoofer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór głosnika pod subwoofer

Witam serdecznie,

Przeczytałem dziesiątki różnych postów i im więcej czytam tym bardziej jestem zdezorientowany

Przedstawię pokrótce mój problem.

Samochód: kombi (opel omega)
    Radioodtwarzacz: PIONEER DEH-3400R
    Wzmacniacz: ALPINE 3542 (przewidziany do zasilania subwoofera) - 1 x 160W @ 4 ohms bridged (http://ampguts.realmofexcursion.com/Alpine_3542/)

Na chwilą obecną chce wspomóc głośniki fabryczne, główny problem to przy normalnym słuchaniu muzyki podczas jazdy, brakuje mi nieco basu.

Wymyśliłem, że było by miło wesprzeć te głośniki jakimś subwooferem, który został by wrzucony na tył samochodu.
    Ogólnie myślę o skrzynki – mam dylemat, co do wyboru odpowiedniego głośnika, nie chciałbym wydać na niego fortuny myślę, że wstępnie ograniczyłbym poszukiwania do kwoty 150,00 zł (sam głośnik).

Zależałoby mi również na tym by sama skrzynia była małych rozmiarów 30-40 litrów, pytanie czy taka wystarczy do nagłośnienia dosyć dużego samochodu? – Po prostu nie chciałbym przeznaczyć całości bagażnika na głośnik.

Co do muzyki to raczej mieszana (POP, ROCK, DANCE)

Będę wdzięczny za wszelką pomoc z waszej strony.

doloz troche kasy i kup MDS08. glosnik 8" w skrzyni 25litrow b-r i niedosc ze ladnie wypelni pasmo dolne to jeszcze przez bardzo dlugi czas go niebedziesz musial wymieniac

Skomentuj

Z tego, co widzę to głośnik faktycznie cieszy się dobrą opinią, rozumiem, że ten wzmacniacz nie będzie mieć problemu wysterować tego głośnika?

Wyczytałem gdzieś w sieci (chyba elektroda), że wart uwagi jest również Magnat Xpress 10”. Jednak podchodzę z dużym dystansem do opinii forumowiczów z „elektrody”, różnica cenowa pomiędzy tymi głośnikami jest dosyć znaczna – jednak, jeżeli faktycznie warto wydać więcej …

Dziękuję za info!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        doloz troche kasy i kup MDS08. glosnik 8" w skrzyni 25litrow b-r i niedosc ze ladnie wypelni pasmo dolne to jeszcze przez bardzo dlugi czas go niebedziesz musial wymieniac
        Wystarczy mu spokojnie 20l

Sprawdź to:
        https://ssl.allegro.pl/item308010994...y_highend.html

trochę taniej i tez zagra w 20l

Skomentuj

intertechnik zajefajny, ale juz w moim kombi troche niedomaga, choc dla mnie wystarczy no i ta jakosc... Omega ma wiekszy kufer niz passat i moze sie okazac, ze zrobi wiecej roboty w omedze. No ale jesli ktos szuka mocniejszych wrazen to dwa IT MDS08.

[ Dodano: 2008-02-04, 21:25 ]
          MDS do 19l BR, tunel bodajze 75mm, L=26cm... cos kolo tego. w wiekszej budzie zamuli.
          Magnat Xpress to typowy zadudniacz, niby nienajgorsze parametry, jednak to nie liczby graja...

Skomentuj

Czaruję...
          X