Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prośba o porade w dobraniu wzmacniacza!(i suba)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prośba o porade w dobraniu wzmacniacza!(i suba)

Witam mam zamiar w najblizszym czasie zakupic stacje multimedialna tego typu:
    http://www.sklep.extremecaraudio.pl/go/_info/?id=149

do tego chcial bym dolozyc dobrego suba z ktorego wyciagnal bym gleboki i mocny bas co sadzicie o takim ? http://www.audiostrefa.pl/product_in...60a110407fa667

No i glowne pytanie jaki dfo tego najlepiej dobrać wzmacniacz??

Sprzet ma grac w vectrze c myslicie ze to dobry wybor a moze jakis inny zestawik do tego radia w podobnej cenie ??(chodzi mi o osiagniecie mocnego i glebokiego basu)

dzieki pozdrawiam

co do jednostki sterującej się nie wypowiem bo nie miałem styczności ale do suba dorzucasz stówke i masz carpowera sonic 12 http://www.allegro.pl/item303653589_...s_kielce_.html
    lub 240 zł i masz http://www.carpower.pl/index.php?id=...17&id_item=164 bassu na tych głośnikach ci raczej nie zabraknie a co do wzmacniacza to lepiej napisz ile chcesz na to przeznaczyć kasy

Skomentuj

A najlepiej to podaj dokladnie kase na wszystko. Co chcesz osiagnac? tak, juz napisales. Ale czy miales juz okazje posluchac dobrego sprzetu CA. Nie musial byc drogi tylko poprawnie zlozony.
      Masz juz przedni system inny niz fabryczny? tak naprawde przydaloby sie zaczac od dobrego przedniego systemu.
      Ta Vectra C to sedan czy GTS albo kombi? przy basie ma to roznice.
      Na temat stacji medialnej nic powiedziec nie moge bo nie interesuje mnie to w ogole i nie znam sie.
      Sub JBL zamieszanie zrobi, i wsumie jak na JBL to niezla rzecz,ale z jakoscia odtwarzanego basu moze byc roznie. Do tego by potrzebowal mocniejszego wzmaka.
      Reszty bez kasy sie juz nie ustali
      ps. pamietaj tylko ze mocny glosnik z mocnym wzmakiem to duze wymagania dla zasilania. Czyli okablowanie swoje bedzie kosztowac. No i jak tam z radiem? fabryczne ma wyjscie chinch?

Skomentuj

W sumie to chaial bym sie zmknac w 1500-2000zl (sub+wzmak+okablowanie), samochod to model sedan, radio nie bedzie fabryczne tylko to do ktorego linka podalem, glosniki z przodu i z tylu daja sobie niezle rade wiec chce najpierw zajac sie subem, jezeli beda za slabe to wrzuce inne i dam 2 wzmacniacz do nich , muzyka jaka najczesciej slucham to techno.Jeszcze pytanko czy bede potrzebowal pod glosniki mocy ok 400rms kondensatora?Jezeli chodzi o wczesniejsze przygody z car audio to mialem suba z 2 glosnikami ktory mial 1200 W mocy muzycznej w sredniej klasy glosnikach , rms juz nie pamietam ile bylo.

Skomentuj

Jakby tu lagodnie napisac. Podejscie do tematu car audio i jakosci dzwieku nie najlepsze. Choc co tu wymagac o techno poza basem i halasem. Tez przeszedlem przez to i nic wiecej sie nie wyciagnie.
          Niezdajesz sobie sprawy jak przedni system jest wazny (bez tylnego, sam przod). A nietylko bas bas bas.
          Co do radia faktycznie, niezablysnalem z wypowiedzia:P
          Taki opis Twojej przygody jest nic nie warty. Niewazne sa cyferki tylko marki i modele.
          Widac funfusze masz, szkoda ze chcesz je wykorzystac nie tak jak "natura przykazala". Choc pewnie trudno Ci bedzie to wytlumaczyc jak nie posluchasz porzadnego zestawu car audio.
          Tak, przyda sie kondensator. Koszt na allegro ok 150zl - Dietz 1F.
          Kable to ok 500zl zasilajace plus jakis chinch. Jak bawimy sie w moce to przydaloby sie 50mm2. Mozna tez w sumie 35mm2 jak ktos chce oszczedzac, ale kabli za czesto sie nie wymienia, za duzo z nimi roboty. Poza tym w przyszlosci jak poza basem cos zagosci w aucie dobre kable sie przydadza.
          Co do sprzetu:
          wzmacniacz:
          http://www.essa.com.pl/oferta/index....d=227&pid=1445
          glosnik do suba:
          http://www.essa.com.pl/oferta/index....d=230&pid=1528
          Zostaje kasa na kable i skrzynie.

Skomentuj

Zamieszczone przez kilerski
            czy bede potrzebowal pod glosniki mocy ok 400rms kondensatora?
            jeszcze nie konieczny ale montaz nie zaszkodzi

Skomentuj

kondensator pod glosniki 400W? i nikt tego nie zauwazyl? :mrgreen: :mrgreen:
              jak juz to wzmacniacz o mocy 400W, o ile w ogole bedzie tyle mial, to kondzioł przy dobrym aku i kablach niewiele pomoze :) dzialam na piecu, ktory u mnie rozwija moc jakich 500W, a moze i wiecej i ze wzgledu na latwe obciazeniowo glosniki (system przedni i sub 8") nie dawalem kondensatora.

Skomentuj

Nie zauwazyl bo sadze ze sie wiekszosc domyslila ze jak glosniki maja miec 400w rms to wmak bedzie mial ok 500w :razz:

Skomentuj

kilerski pilem do czepialstwa niektorych :mrgreen: a nie do Ciebie :wink:

Skomentuj

Ok a teraz juz ostatnia prosba , czy byl by ktos na gtyle mily i zaproponowal jakis dobry zestawik z tego co oferuje ten sklepik http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1339743
                    Bo wlasnie tam mam zamiar kupowac sprzet audio przypominam ze chodzi mi o mocny i gleboki basik :wink: pozdrawiam :cool:p.s (kasa do 2000zl max)

Skomentuj

to 2000zł masz masz i chcesz 10zł na wysyłce oszczędzać ? :|

Skomentuj

Poza tym ESSA ma promocja w postaci przesylki gratis:)

Skomentuj

nie chce oszczedzac tylko chce zobaczyc sprzet ktory kupuje jeszcze przez neta nie kupowalem a wplacic komus 2000 na konto to nie problem zeby kasa przepadla :razz:

Skomentuj

Slyszalem o wybieraniu sprzetu ze wzgledu na wyglad/moc w papirach/reklame/tego co ludzie polecaja na elektrodzie itp... czesto cierpiala na tym jakosc. Ale tylko po to rezygnowac z ciekawych klockow bo pomacac nie mozna? Chyba ze masz zamiar przy tym odsluchac klockow i porownac. Wtedy jest sens.
                            Tylko w tym linku co podales to albo sprzet kiepski, albo dobry ale drogi. Essa to przyklad tylko, choc akurat propozycje wg mnie dosyc ciekawe jak na ta cene.

Skomentuj

Marcy$ Ty slyszales, a ja wiem, ze to powszechne :cool: Sam ostatnio stwierdzilem, ze dobrze jest jak ladnie cos wyglada, ale odrozniajmy ladnie od supermarketowo dyskotekowo kosmicznie. Essa podobno wie "sluchowo" co sprzedaje.

Skomentuj

Zamieszczone przez perfectblossom
                                Essa podobno wie "sluchowo" co sprzedaje.
                                mam nadzieje ze jest ktos z "powolaniem"...
                                u mnie jest jeden sklep z dobrym sprzetem CA. a wlasciciel to taki geniusz wciskania kitu ze az sie dziwia jak on to robi. potrafi komus sprzedac cos czego on wcale niepotrzebuje
                                no i co najgorsze on nic nie slyszy

Skomentuj

OT No to czlowiek sukcesu co wszystko opchnie :mrgreen: sa sklepy, gdzie na polkach rozne rzeczy leza, ale jak wyczaja, ze przyjechal ktos, kto sie tyle o ile zna to wszystko to jest ch** i doradzaja tylko najgrubsze wypasy :cool: a reszta to*!@!#, mimo, ze na polkach maja[/b]

Skomentuj

Czaruję...
                                  X