Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2 pytania o glosniki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2 pytania o glosniki

z racji, że znudziła mi się obecna zabudowa którą posiadam postanowiłem uknuć coś nowego :mrgreen:

obecnie mam STX 30-300-4AP pedzony carpowerem 602

i zastanawiam się czy nie wsadzić np STX do obudowy closed (wiem wiem nadaje sie do BR bo QTS itd alee... BR spory jest)

wiec - sadzal ktos tego STX do closed? jaki litraz? na ile strojenie?

i pytanie nr 2 :wink:

ew. jaki glosnik moznaby kupic do obudowy zamknietej - jakis z 25cm, pedzony bylby ww. carpowerem - obudowa z 20-25l max :cool:

pozdrawiam.

moze tego ESa 250 ;] :P
    ale to nie ta kasa

Skomentuj

Zamieszczone przez katorznik
      skro obudowa zamknieta to niema czego stroic ;]

ew. jaki glosnik moznaby kupic do obudowy zamknietej - jakis z 25cm, pedzony bylby ww. carpowerem - obudowa z 20-25l max
      ile kasy?? no i do 20 litrow to pasuje mivoc XAW 210 lub MDS08

Skomentuj

AP nie gra w closed...

Skomentuj

Albo moze jeszcze tego CP:
          http://www.allegro.pl/item310681529_...tc_okazja.html
          cena jest nie zła :]
          no ale sam nie wiem jak to gra.. :]
          a jak 8'
          to, to co pisał Pawel S.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            skro obudowa zamknieta to niema czego stroic ;]
            my bad :mrgreen:

ew. jaki glosnik moznaby kupic do obudowy zamknietej - jakis z 25cm, pedzony bylby ww. carpowerem - obudowa z 20-25l max
            ile kasy?? no i do 20 litrow to pasuje mivoc XAW 210 lub MDS08
            [/quote]

hmm jezeli chodzi o kase to nie chcialbym zbytnio szalec, gdyz moja instalka z zasady jest typowy low-budget - 200pln to taka mniej wiecej granica

hmmm, a jezeli chodzi np o glosnosc to czy taka 20 intertechnika czy tez 25carpowera jest w stanie dorownac 30 stx? :grin:

[ Dodano: 2008-02-12, 22:54 ]
            Zamieszczone przez takero
            AP nie gra w closed...
            czyli pewnie sie z nim rozstane niestety :mrgreen:

Skomentuj

hmmm, a jezeli chodzi np o glosnosc to czy taka 20 intertechnika czy tez 25carpowera jest w stanie dorownac 30 stx?
              no raczej nie bo nie ta moc i nie ta wielkosc. ale za to MDS i mivoc zagraja lepiej
              no chyba ze ten mivoc http://www.allegro.pl/item306737072_...d_ss_lodz.html
              ale do niego 602 to za malo :|

Skomentuj

cp602 to chyba i do mivoca210 za malo, mam go na 3/4 rozkreconego i spokojnie bym mogl krecic dalej..

Skomentuj

Zamieszczone przez leszczunio
                  cp602 to chyba i do mivoca210 za malo, mam go na 3/4 rozkreconego i spokojnie bym mogl krecic dalej..
                  duzo od radia zalezy :mrgreen: , wczesniej na starym kenwoodzie gralo mniej przyjemnie niz na nowo nabytym boss :mrgreen: :mrgreen:

a co do cp602 to byl chyba gdzies pomiar i wyszlo jakos takos 180 rms.

a co uwazacie o glosnikach powerbass np s-10 :mrgreen: on w sumie w klozecie w 21 litrach juz gra :razz:

Skomentuj

...bo 3/4 "rozkęcenia" to aż okolo połowa mocy znamionowej.. połowo rozkecenia to okolo 1/10 mocy... kłanai się znajomośc podstaw i charakterystyk potencjometrów...

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik
                      ...bo 3/4 "rozkęcenia" to aż okolo połowa mocy znamionowej.. połowo rozkecenia to okolo 1/10 mocy... kłanai się znajomośc podstaw i charakterystyk potencjometrów...
                      Co za bzdura - przecież poziom za potkiem zalaży od poziomu przed potkiem :|
                      Jeśli dasz duży sygnał z radia to przy 10% skali na potku będziesz miał pełną moc, dlatego owa skala nie ma nic wspólnego z mocą.

Skomentuj

Ja pisze o sytuacji przy wysterownaiu znamionowym...

Skomentuj

że co ? :lol:
                          nie pogrążaj się tylko przyznaj się do błędu ...

Skomentuj

Wysterowanie znamionowe to takie ktore przy przekreceniu potencjometru poziomu glosnosci na max da na wyjsciu moc znamionowa. Przy zastosowaniu potencjomertu log w polowie polozneia mamy na wyjsciu okolo 10% mocy znamionowej (w zalezności od potencjometru - jego typu itp). Powiedz gdzie tkwi bład? Moze "u was w Warszawie" , tfu, Wołominie inaczej funkcjonuje elektronika?

PS. Czumu kazdy mieszkajcy w promieniu 50km od Warszawy chwali sie ze jest warszawiakiem? To jakas zmora juz od pewnego czasu.

Skomentuj

PS. Czumu kazdy mieszkajcy w promieniu 50km od Warszawy chwali sie ze jest warszawiakiem? To jakas zmora juz od pewnego czasu.
                              Czemu tak często ludzie którzy nie są z warszawy (żeby nie powiedzieć że są ze wsi :P ) czepiają się warszawiaków ? Kompleks niższości czy zazdrość ?
                              Pozatym co Cię interesuje gdzie mieszkam ? :|
                              Tak dla Twojej wiadomości - w tygodniu mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu w warszawie, a na łikendy wracam do domu do wołomina...
                              Aha - Rozworowa Podlaskiego ani mapa.szukacz.pl ani zumi nie znajdują, google milczy :lol:

Wysterowanie znamionowe to takie ktore przy przekreceniu potencjometru poziomu glosnosci na max da na wyjsciu moc znamionowa. Przy zastosowaniu potencjomertu log w polowie polozneia mamy na wyjsciu okolo 10% mocy znamionowej (w zalezności od potencjometru - jego typu itp)
                              Co za bzdura - jak to się do czegokolwiek ma ? A w szczególności do sterowania wzmacniacza z radia? Bo widzę odbiegamy od tematu...
                              Bo przypominam że mowa jest o:

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                Czemu tak często ludzie którzy nie są z warszawy (żeby nie powiedzieć że są ze wsi ) czepiają się warszawiaków ? Kompleks niższości czy zazdrość ?
                                szczerze mowiac to "wiesniaki" ze wsi sa bardziej kulturalni niz "wiesniaki" z warszawy. takie mam przynajmniej doswiadczenia z warszawiakami...

Skomentuj

PawelS. bo przyjezdzaja do nas nad morze i pajacuja

Skomentuj

szczerze mowiac to "wiesniaki" ze wsi sa bardziej kulturalni niz "wiesniaki" z warszawy. takie mam przynajmniej doswiadczenia z warszawiakami...
                                    nie równoważmy "wieśniaków" z ludźmi ze wsi bo pierwsze pojęcie dotyczy behawioryzmu, a drugie pochodzenia-zamieszkania.

takie mam przynajmniej doswiadczenia z warszawiakami...
                                    czyżbym nie był kulturalny w czasie ostatnich wakacji w mielnie ? :)

Nie mówmy ogółami i nie twórzmy mitów - tak samo jak są wieśniaki np nad morzem , tak również i w warszawie są też nie-wieśniaki :)
                                    Przykre jest natomiast to że jak w mazowieckim zaczynają się ferie to ceny w górach rosną o 100% :)
                                    Dobra, a teraz EOT.

Skomentuj

potencjometr log (logarytmiczny) działa jak to na charakterystyke logarytmiczną przystało na początku gęsto gęsto a potem coraz większe skoki rezystancji. liniowy to liniowy 50 % odkrecenia 50% rezystancji zazwyczaj ok 50% mocy. wartości oczywiście moga odbiegać od tego co napisał bo zalezy to od jakości zastosowanego potencjometru. Uprzedzając pytanie : Na 100 % nie w każdym wzmacniaczu jest potencjometr logarytmiczny. Sygnał wejściowy ma oczywiście kolosalny wpływ na sygnał wyjściowy jak wspominał Takero.

Skomentuj

a sluchal ktos tego STX?

GDN-27-150-4-SC

http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

ogolnie zalozenie grania w aucie jest takie, ze to nie ma byc profi tylko jak najlepszy stosunek cena/jakosc :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X