Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kondensator

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kondensator

Witam wszystkich
    Krótkie pytanie. Czy do suba mającego 250w w rms jest sens zakladać kondensator?
    o teorii poczytałem ale chyba jestem wtórnym analfabetą bo nic mi to nie dało...

wg mnie lepiej w kable zainwestowac

jak pracowalem u kolegi w miejscowosci nadmorskiej to spotkalem jego 2 kolegow z samochodami niezle wypakowanymi sprzetem. obaj mieli po 2-3 wzmacniacze, 2 suby, duzego konda i... kable zasilajace 6mm :lol:

Skomentuj

W moim przypadku jest to tonsil sas 250 i kable mam o ile dobrze pamiętam włąśnie 6mm :))
      Jak sobie przypomnę przeciskanie tych kabelków przez te wszystkie szczeliny...
      Ale do rzeczy, czyli w tym konkretnym przypadku, nie chcąc zmieniać okablowania...

Skomentuj

a czy czujesz że wzmacniaczowi brakuje powera :?: u mnie to akurat czyje a w ogóle przy zapalaniu silnika kiedy mi grzeje świece...

Skomentuj

Ja na szczescie nie musze nic grzac :)
          Właśnie o to się rozchodzi, że od czasu do czasu w miejscu w którym powinno być szybko i zdecydowanie wychodzi jedno wielkie buuuuuu. Wiem, że ten sub potrafi zagrać takie rzeczy bo sprawdzałem w domu :). I teraz nie wiem czy kond to poprawi, czyzmiana kabli będzie konieczna.

Skomentuj

Zamieszczone przez dedek77
            Czy do suba mającego 250w w rms
            Zamieszczone przez dedek77
            W moim przypadku jest to tonsil sas 250
            no to na 100% on tyle niema :lol:

lepiej opchnij tego suba i zbieraj na cos dobrego

Skomentuj

No dobra, w końcu sobie na coś uzbieram, ale na razie nie mam odpowiedzi na zadane pytanie. czy poprawi mi się wymiernie jakość czy nie. Na to co sobie upatrzyłem potrzebuję ponad 1200pln więc to jeszcze trochę potrwa:) a kond kosztuje kolo100-150pln. Tylko czy jest sens.

Skomentuj

w przypadku tego suba NIE

Skomentuj

I za taką konkretną odpowiedź dziękuję. Czyli zbieram sobie powoli pieniążki.

Skomentuj

A tak w ogóle to co za elektronika siedzi w tych kondensatorach? nie lepiej samemu sobie sklepać takie coś? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez nosmaster
                      A tak w ogóle to co za elektronika siedzi w tych kondensatorach?
                      kondensator i jakis uklad do bezpiecznego ladowania tego kondensatora
                      niektora maja bajery w postaci voltomierza itp

Skomentuj

też można by samemu sklepać :)

Skomentuj

a moim zdaniem mozesz kupic przecie jak zmienisz suba i zostawisz te kable to i tak kond sie nada tylko kup takiego zebys potem po zmianie suba go uzył do następnej instalki a z reszta chyba konda sie kupuje do wzmacniacza a nie głosnika !!!! szybciej napisz jakiego masz wzmaka !! i co on zasila !! bo kable to powaga sporo za cienkie masz !!!!!!

Skomentuj

Z tego co wiem kondensator stosuje sie przy mocach rzędu 500 wat i więcej, na każde 500 wat 1F oczywiście mówię o mocy rms wzmacniacza.
                            Dołożenie konda napewno nic nie pogorszy a napewno polepszy ale przy nie dużych mocach wystarcz a odpowiednie kable.

Skomentuj

Czaruję...
                            X