Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na PowerBass S-12

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer na PowerBass S-12

Witam wszystkich!!!

Proszę o pomoc w dobraniu obudowy do głośnika PowerBass S-12, jego parametry:

Impedancja 4
    Fs (Hz) 31,19
    SD (cm˛) 514,72
    Vas (Litry) 97,24
    Cms (M/N) 258,48
    Mms (g) 100,74
    BL 11,150
    Qms 4,573
    Qes 0,508
    Qts 0,508
    SPL (dB) 91
    Xmax (mm) 9,5
    Śr. cewki (mm) 51,0
    Magnes (kg) 3,5
    Głębokość (mm) 140
    Moc RMS / Max 300/600

Jaką obudowę zamkniętą czy bass-reflex polecacie? Muzyka jakiej słucham to techno/trance, auto w jakim będzie grał to Audi A4 Avant (kombi). Wzmacniacz który będzie go napędzał to Blaupunkt GTA 2100B. Chyba że mój wybór PowerBass'a jest kiepski to doradźcie jakiś inny głośnik tak do 300-350zł. Jak ktoś ma możliwość i chęć to proszę o obliczenie obudowy.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
    Piotr Harasim (HarryH)

Do niego to ze 35-45l closed na oko, producent nie podaje sugerowanych aplikacji dla głośnika ?
    Napewno nie br.

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=11496&start=0 - zapytaj o cenę MDSów 10 i 12.

Skomentuj

Takie obudowy są proponowane przez producenta, są właśnie dwa rodzaje br i zamknięta.

takero polecasz zamkniętą? Lepiej będzie sie spisywała przy techno? Ja lubię głęboki bas, ale też żeby nie był mułowaty. Dzięki za link, ten głośnik będzie się lepiej nadawał?

Skomentuj

Wolałbym ITT zdecydowanie :)
        A jeśli już ten PB to closed jeśli zależy Ci na zejściu lub br jeśli na wykopie - coś za coś :)

Skomentuj

Witam!Polecam Ci zamknietą 30l.Głośnik potrafi w tej skrzyni szybko zagrać w techno a i nisko zejść w hh.Miałem go w bmw e36 sedan i jak wiadomo ma bardzo wygłuszony(odizolowany)bagażnik a i tak ładnie ''dawał''.
          Projekt skrzynki ze sciankami pod kątem 15 st.
          Załączone pliki

Skomentuj

Wielkie dzięki kolego właśnie o taką wypowiedź mi chodziło, bardzo mi pomogłeś.

Jeszcze raz wielkie dzięki i pozdrawiam!!!

Skomentuj

Czaruję...
            X