Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór suba do wzmacniacza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór suba do wzmacniacza

Posiadam wzmacniacz Boschmann xr-999(wczoraj kupiłem )
    http://allegro.pl/item319338269_bosc...500w_a130.html

I teraz poluje na jakis glosnik do niego. Jaki głośniki polecacie?
    Muza to zapewne coś czarnego i techno

hmm... patrzac na bezpieczniki to masz do dyspozycji jakies 4x50W
    tak wiec podaj limit cenowy? rozmiar oraz przeznaczenie (przod, sub)

Skomentuj

Narazie poluje na subwoofer do 500-600zł (2x25" albo jeden większy).
      Budżet mam ograniczony i narazie kupiłem najlepszy wzmacniacz jaki mieli w sklepie. Był tam jeszcze jakiś inny za 500zł i był nieco słabszy. Sprzedawca usprawiedliwiał tą różnicę w cenie tym, że droższy ma pozłacane wtyki. Bezpieczniki były takie same, a w książeczce wyczytałem, że każdy kanał jest o 5w słabszy.

Poprosiłbym o kilka propozycji (w tym jakieś subwoofery boschmanna ponieważ mam dostęp do firmowego sklepu i wiadomo że łatwiej miał bym z reklamacją) głośników.

Skomentuj

Zamieszczone przez GeTaS
        narazie kupiłem najlepszy wzmacniacz jaki mieli w sklepie
        :shock: biedny ten sklep
        masz do dyspozycji 150-200W w mostku - caly wzmacniacz ma isc tylko na suba?

http://www.allegro.pl/item323455192_...d_ss_lodz.html goraco polecam. ale sa 2 minusy - ocierajaca cewka (w tym przypadku) oraz prawdopodobny brak mocy twojego wzmacnaicza
        http://www.allegro.pl/item323791713_...00_nowosc.html powinny zagrac podobnie do AXXa ale troche slabiej
        no a teraz drugi koniec polki cenowej
        sonic 12 - da sie kupic za 500-600zl ale masz zdecydowanie za slaby wzmacnaicz
        http://www.allegro.pl/item318898329_..._sonic_15.html sonic 15 za 539zl :P
        http://www.allegro.pl/item319683039_..._od_caskp.html uklon w strone jakosci a nie ilosci - pasuje pod twoj wzmacnaicz
        http://www.allegro.pl/item320488536_...o_sr_12d4.html
        http://www.allegro.pl/item320948506_...ar_audio_.html zamiast 2x10" mozna i 15" :P
        oraz pelno innych lepszych i gorszych, slabszych i mocniejszych
        ja bym bral sonica jezeli chcesz miec "duzo" basu i wymianil wzmacnaicz na min CP HPB 1502

Skomentuj

Zamieszczone przez GeTaS
          Sprzedawca usprawiedliwiał tą różnicę w cenie tym, że droższy ma pozłacane wtyki.
          :lol:

Będzie ok do średnio wymagających 10 cali x 2 , napewno niczego większego, no chyba że trafisz na coś 2 cewkowego rozsądnego...

Jaki wóz ?

Skomentuj

Czyli proponujecie mi oddać wzmacniacz (Mam na to 7dni od daty nabycia pod warunkiem że wzmacniacz będzie nienaruszony) i zamówić specjalnie coś mocniejszego?

Takero wóz to opel vectra- zaje*** maszynka

Skomentuj

Zamieszczone przez GeTaS
              Czyli proponujecie mi oddać wzmacniacz
              tak.
              wtedy kup sonica 15 (bardzo tanio teraz!) i poszukasz czegos mocnniejszego co go napedzi

Skomentuj

To może dwie końcówki HPB 1502? Teraz kupiłbym jedną a kiedyś tam drugą (wiecie, jestem uczniem technikum i ciężko mi o jakąś grubszą kasę, dlatego kupiłbym 2x coś tańszego )

Skomentuj

1502 w mostku nie obsługuje 2R więc pomysł odpada.
                  To już sensowniej jakiegoś monobloka poszukać...

Skomentuj

Zamieszczone przez GeTaS
                    wiecie, jestem uczniem technikum i ciężko mi o jakąś grubszą kasę, dlatego kupiłbym 2x coś tańszego
                    no to moze zrezygnujemy z ilosci na rzecz jakosci? i wtedy kupisz jednego 8-10" ale lepszego
                    czy jednak chcesz komus (no chyba ze sobie) samochod rozdmuchac? :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      Zamieszczone przez GeTaS
                      wiecie, jestem uczniem technikum i ciężko mi o jakąś grubszą kasę, dlatego kupiłbym 2x coś tańszego
                      no to moze zrezygnujemy z ilosci na rzecz jakosci? i wtedy kupisz jednego 8-10" ale lepszego
                      czy jednak chcesz komus (no chyba ze sobie) samochod rozdmuchac? :twisted:
                      Co jak co ale chodziło mi o dwa wzmacniacze a nie głośniki :P

ok to tak ogólnie to jakościowo i mocowo ten 1502 jest godny uwagi?

Zeszliśmy nieco z tematu ale chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym wzmacniaczu :P

Skomentuj

hm... ja od siebie moge powiedziec tylko tyle ze jest mocny. nic wiecej bo niemialem go na dluzej wiec...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          hm... ja od siebie moge powiedziec tylko tyle ze jest mocny. nic wiecej bo niemialem go na dluzej wiec...
                          No a jak z jakością? Nic nie burczało w głośniku? Nie było z nim żadnych problemów technicznych itp? W moim przypadku to będzie inwestycja na lata więc muszę dobrze się zastanowić nad zakupem :)

Skomentuj

jakość wzmaka nie ogranicza się do jego buczenia :)
                            niestety ten cp1502 ma dość słaby df :/

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                              jakość wzmaka nie ogranicza się do jego buczenia
                              Napisałem to tak ogólnikowo :P Chodziło mi o wszystkie usterki itp :P
                              Zamieszczone przez takero
                              cp1502 ma dość słaby df :/
                              A jakie są słyszalne i wyczuwalne skutki słabego współczynnika tłumienia?

Skomentuj

Zamieszczone przez GeTaS
                                A jakie są słyszalne i wyczuwalne skutki słabego współczynnika tłumienia?
                                brak kontroli nad głośnikiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez GeTaS
                                  Nic nie burczało w głośniku?
                                  nie
                                  Zamieszczone przez GeTaS
                                  Nie było z nim żadnych problemów technicznych itp?
                                  no i tutaj pojawia sie prablem. ostatnio coraz wiecej osob odsyla je na gwarancje

Skomentuj

no to jak Panowie? kupować tego 1502? czy cos innego? ja już się kompletnie zagubiłem w tym....

Skomentuj

Czaruję...
                                    X