Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

renault kangoo nagłośnienie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

renault kangoo nagłośnienie

Witam

Mam kolegę posiada on renault kangoo. Fabrycznie posiada ono 4 miejsca na 10cm głośniki, radio jego to Pioneer DEH-P6900IB. Poprosił mnie abym mu pomógł coś wybrać do auta, nie zależy mu na hi-endzie ważne aby coś grało i najlepiej obsługiwało całe pasmo. A i ma 400zł.

Pytanie do was co tam wsadzić?

Ja wymyśliłem takie warianty:

I
    przód: http://allegro.pl/item318732854_pion...warancji_.html
    drzwi tył: nic
    tył półka: http://www.pioneer.pl/pl/products/25...03i/index.html

II
    przód: http://allegro.pl/item321887286_pion...warancji_.html
    drzwi tył: to samo co przód
    tył półka: nic
    subwoofer: http://allegro.pl/item319185252_akty...uderzenie.html

Subwoofer nie jest super ale nic w tej cenie sensownego nie znalazłem. Może coś proponujecie innego?
    W tej cenie odrzucałem chiniznę. Który zestaw wybrać lub coś innego co proponujecie?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Zamieszczone przez kondrax
    W tej cenie odrzucałem chiniznę
    a dokladnie to samo zaporoponowales ale pod bardziej znana marka ;]
    te pionki prawie wogole niegraja

zapytaj kolegi czy jest sklonny pogrzebac przy tym samochodzie i go poprzerabiac. w kangoo jest nardzo fajna deska ktora mozna latwo przerobic na montaz wiekszych glosnikow i to nawet z bardz dobrym efektem
    zapytaj go to wtedy pomyslimy

Skomentuj

Wiem ze pionier nie jest super ale w cenie do 400zł chyba lepszy jak bochman, power, dibesi, alphard itp. Nie nie będzie przerabiał bo nie może auto ojca, jedynie co to tylna półka. Wiem że odradzacie takie rozwiązanie. Ma tylko 400zł. Nic w tej cenie sensownego nie da się złożyć ale coś kupić chłop musi. Jakie macie propozycje ?

Jak by ta przeróbka miała wyglądać?

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax
        Jak by ta przeróbka miała wyglądać?
        dokladnie tego jeszcze nie planowalem ale mysle ze daloby sie dorobic jakies panele bez niszczenia fabrycznej deski.
        w kangoo jest ogromna plaska deska a gosniki sa stosunkowo nisko pod duzymi maskownicami. moznaby zamontowac jakies nakladki w tych miejscach i zastosowac np odseparowany system na 13cm (16 by glupio wygladaly)
        wtedy jakis sens to by nabralo i moznaby z czasem pomyslec o subie. ale bez wzmacnaicza to o subie mozna zapomniec

Skomentuj

Można nie można , jak by było to moje auto to bym wszytko inaczej zrobił.
          A co można zrobić tak żeby nie ingerować w auto.

[ Dodano: 2008-03-06, 16:58 ]
          Może inaczej co dać na 4 sztuki:
          PIONEER TS-G1049http://allegro.pl/item321887286_pioneer_ts_g1049_1049_110w_max_nowe_ 2_l_gwarancji_.html

BOSCHMANN R-2430V
          http://allegro.pl/item324761108_bosc..._10cm_waw.html

BOSCHMANN G-4532S
          http://allegro.pl/item319681463_bosc...klep_wawa.html

Co dać na te 4 x 10cm co proponujecie może jakieś inne głośniki. Seperacji przy 10cm raczej nie widzę.

[ Dodano: 2008-03-06, 17:13 ]
          Blaupunkt BGx 402 http://allegro.pl/item321578011_blau...vat_wyprz.html

Skomentuj

a co sie stalo z fabrycznymi glosnikami?
            bawilem sie 10cm coaxialami za 200zl i byly co najwyzej "poprawne", tak wiec kup najtansze i z najlzejsza membrana, najlepiej papierowa

Skomentuj

w cenie do 400pln jest duzo, duzo rzeczy lepszych od pionka:P a moze niech zacznie od tego zeby podlaczyc farbryczne do jakiegokolwiek wzmacniacza zalozmy 2x30w. zagra o niebo lepiej niz na radiu, moze mu wystarczy:P

Skomentuj

Bez przeróbek, to tam nawet dobrych 10cm nie wsadzisz (mowa o desce), no chyba, ze neodymowe magnesy. jak ma grac, to fabryczna maskownica musi iść precz :P Ja chciałem wcisnąć tam 10cm Mivoc-i, ale magnes nie wszedł w otwór montażowy. :neutral:

Skomentuj

kondrax, a gdybysmy razem z UKAszem zrobili jakies "panele" ktore bedzie dalo sie zamontowac w samochodzie bez niszczenia czegokolwiek to bylbys zainteresowany? (tzn kolega)
                  bo moze UKA by sie pobawil laminatem :twisted:

Skomentuj

Można z przodu wcisnąć jakiś zestaw odseparowany z 10-13cm midbasem, ale trzeba by zdjąć fabryczną maskownice i w to miejsce zamontować to ustrojstwo. Pod fabrycznymi głośnikami jest mała zamknięta komora więc głośniki trzeba by ciąć od dołu aby nie było podbicia.

Skomentuj

leszczunio mase innch to podaj jakie modele konkretnie masz na myśli.
                      Nie moje auto się bawił nie będę w robienie paneli, no chyba ze ktoś mi zapłaci.

Skomentuj

witam
                        mam podobne pytanie więc nie chce zakładać nowego tematu:

szukam głośników do mojej renówki thalii.jest to wersja sprzed liftingu wiec głośniki mam w polce :/ i na dodatek 10-tki... :(
                        moje standardowe nagłośnienie nie daje już mi satysfakcji wiec chce coś kupić nowego.cena tak ok 150 max.

przeczyłem już pare tematów i zauważyłem ze polecacie głośniki Phase.szukałem ich ale nigdzie nie mogę znalesc:/ z innych polecanych wymieniliście Helixy, Phonocary Titanium lecz wszystkie mają wystające gwizdki i boje się że znowu mi się nie zmieszczą :/

1 ważna uwaga - gwizdek nie może wystawać poza membranę, ewentualnie max 5mm. tzn max wysokość od dołu magnesu do końca gwizdka to 50mm.czemu? bo inaczej nie będę mógł założyć maskownicy.
                        kolega kupił hertze dcx 100 do w/w auta nie mógł ich zmieścić.

PS nie piszczcie żebym sobie przerabiał drzwi tzn wycinał wytłumiał itp bo narazie auto jest rodziców, a ja nim jeżdżę tylko na weekend wiec nie mogę sobie pozwolić na takie modyfikacje

ps2 jest sens ładować głośniki (13cm) do tylu na półkę ??

co myślicie o tym, będzie dobre ?
                        SinusLive SL-100 SET
                        lub
                        PHONOCAR Y-LINE 100mm 2/747 + TWEETER PHILIPS

dzięki

Skomentuj

wg mnie niema dobrych i tanich glosnikow 10cm wiec razej niewiele zrobisz.
                          Zamieszczone przez giecek
                          ps2 jest sens ładować głośniki (13cm) do tylu na półkę ??
                          tam otwory sa seryjne czy musialbys je zrobic? bo jezeli sa to mozesz je tam wsadzic. jezeli trzeba dziurawic to odpusc sobie

Skomentuj

Zapomnij o tyle, zacznij od przodu..
                            jak nie ma możliwości przeróbki, to kup jakieś dobre 10cm koax. Może coś z Infinity, z tego co wiem mają ciekawe 10cm za umiarkowaną cenę. W tej wersji co ja mam Kangoo nie ma żadnej półki... jak to wygląda u Ciebie?

Skomentuj

UKA,
                              szukam głośników do mojej renówki thalii.

Skomentuj

wiem ze wsrod 10tek trudno cos znalesc zeby dobrze gralo,ale napewno cos sie znajdzie co lepiej gra od standardowych co?

mam wyciete otwory w metalowe czesci półki,musial bym tylko material wyciac no i kable poprowadzic.

infinity kosztuja 190zl+przesylka :/ pozatym widac na fotach ze dosc mocno gwizdek wystaje a ja nie moge takich kupic :/

tylko ze ja nie mam kangoo tylko Thalie :E

wiec jak,wziasc te phonocary(tu chyba bede musial jeszcze dokupic zwrotnice bo nie widze zeby bylo w zestawie) czy sinusliny? a moze jeszcze cos innego co ma MAX 50mm wysokosci lacznej (od spodu do konca gwizdka/membrany)

Skomentuj

wiem ze wsrod 10tek trudno cos znalesc zeby dobrze gralo,ale napewno cos sie znajdzie co lepiej gra od standardowych co?
                                  wiec jak,wziasc te phonocary(tu chyba bede musial jeszcze dokupic zwrotnice bo nie widze zeby bylo w zestawie) czy sinusliny?
                                  napewno nie to...
                                  No chyba że chcesz mieć kolorowe membrany i typ podobne...
                                  Ja bym tam wsadził Arny 116, dużo lepiej zagrają od wszystkiego o czym tu mowa, do tego jakieś wysokie nie najgorsze i możę być ciekawie.
                                  Może visatony cp13 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                    Ja bym tam wsadził Arny 116
                                    chyba UKA je wozil przez pewien czas w escorcie - niech sie wypowie

infinity kosztuja 190zl+przesylka :/
                                    jak juz pisalem, testowalem glosniki GZ za takie same pieniadze - graly co najwyzej poprawnie. ale powinny kosztowac 60-80zl a nie 200;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                      chyba UKA je wozil przez pewien czas w escorcie - niech sie wypowie
                                      ostatnio słuchałem w lanosie i było ok ;]
                                      Napewno lepiej niż jakieś tam infinity...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                        Napewno lepiej niż jakieś tam infinity...
                                        nawet ich nie sluchajac moge sie zgodzic. tylko teraz pytanie o tweeterka do nich. jezeli budzet to te 200zl to moznaby pomyslec nad jakimis neodymowymi vifami lub peerlessami

Skomentuj

Czaruję...
                                        X