Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co o tym sadzicie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co o tym sadzicie?

siemka. mam zamiar kupic taki przedwzmacniacz http://allegro.pl/item319844717_wzma...ly_filtry.html
    do tuby max 300 watt srednica 30cm. czy ta moc po zmostkowaniu wystarczy na taka tube?

o fuj, ale szit !
    Nie kupuj tego badziewia !

Tego wzmacniacza nie da się mostkować , ma moc dokładnie taką samą jak pół - dwa kanały - radia, więc zakup jest totalnie bez sensu...

Tą tubę 300w max, 300000w pmpo , 30cm też pewnie vk albo jeszcze gorszej - o ile takie są - firmy też na allegro sprzedaj.

Skomentuj

A skąd Ty wyczarowałeś "przedwzmacniacz" ?

Skomentuj

http://www.lenco.de/en/products/12/C...FER_300_WATTS/ (sorki ze w niemieckiej stronie ale w polskiej nie moge znalesc)zakupilem taki sprzet wiec co bys mi polecal do tego tzn jaki przed wzmacniacz zeby to w miare gralo? jaka przedwzmacniacz musial by miec moc?

Skomentuj

Na pierwszy rzut oka widac ze to jakas kiszka...
          Sprzedaj to i wtedy cos doradzimy...

Skomentuj

polecałbym to sprzedać...

Jeśli nie odróżniasz wzmacniacza, od przedwzmacniacza to lepiej zanim cokolwiek zrobisz sobie albo swojemu samochodowi poczytaj to:
            http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5722

Skomentuj

dzieki za rady tak pewnie zrobie ale co sadzicie o tym ttp://www.lenco.de/en/products/12/Car/445/12%5C_SUBWOOFER_300_WATTS/

Skomentuj

syf...
                sprzedaj to...

ile za to dałeś ?

Skomentuj

150 zl

Skomentuj

To masz szanse na tym nie stracić - wystawiaj póki jest niedziela :)

Skomentuj

ok wystawie to dzisiaj

[ Dodano: 2008-03-09, 14:10 ]
                      a jaka tube aktywna bys mi polecil? mam nie duzy samochod 2 glosniki srednica 10 w przodzie teraz chce cos kupic do bagaznika a w nastepnym, mies na tylna pólke jakies 3 drozne. radio 50x4 z wyjsciem na subwoofer. moj budzet na ube jakies 250 zl

Skomentuj

Zamieszczone przez Podlas
                        a w nastepnym, mies na tylna pólke jakies 3 drozne
                        blehhh nie lubie głośników na tylnej półce wole porządnie przygotować drzwi wsadzić w nie coś odseparowanego. Dobrze że moja Tigra nie ma półki

Skomentuj

a jaka tube aktywna bys mi polecil? mam nie duzy samochod 2 glosniki srednica 10 w przodzie teraz chce cos kupic do bagaznika a w nastepnym, mies na tylna pólke jakies 3 drozne. radio 50x4 z wyjsciem na subwoofer. moj budzet na ube jakies 250 zl
                          Z tymi tubami to na wstępie mało kto będzie Cię poważnie traktował...
                          Za jakieś 150zł kupisz na allegro używanego blaupunkta, za kolejne 100-200zł możesz polować na jakieś niezłe 10 cali, w najgorszym wypadku stx - wtedy uda się zejśc poniżej 100zł za głośnik nawet, potem za 150zł osławiony mds 08, a za niewiele więcej jakiś alpine czy coś w tym stylu. Buda to płyty mdf z obi lub casto + wykładzina + terminal i ew br = góra 50zł.
                          Za 250zł to ciężko cokolwiek zrobić, a tym bardziej kupić.

Skomentuj

moj budzet na ube jakies 250 zl
                            no to w takim razie zostaw ta "tube" (poczytaj co to naprawde jest tuba) oraz dokup do tego jakis pozadny wzmacniacz. najtansze wzmacniacze jakie oplaca sie kupic to blaupunkty

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                              Za 250zł to ciężko cokolwiek zrobić, a tym bardziej kupić.
                              Chyba że Soling Cp123 na pewno to coś lepszego niż bas z półki... albo jakieś wynalazki typu super łofer

Skomentuj

http://allegro.pl/item320973104_skrz..._do_300zl.html

http://allegro.pl/item323904944_soli..._grafika_.html

i będzie o niebo lepiej niż ten vt + ten mega woofer

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
                                  i będzie o niebo lepiej niż ten vt + ten mega woofer
                                  dokładnie tak, podłączałem tę skrzynkę kumplowi, napędzał ją wzmak BOSS BA 2200 i trudno w tej cenie znaleźć coś lepszego. Aha nie zdziw się że zaraz po podłączeniu będzie Ci strasznie cichutko głośnik grał, ja tak miałem chciałem to wysyłac na gwarancji ale pochodził sprzęt jakieś pół dnia i wszystko zaczeło porządnie grać więc polecam uzbroić się w cierpliwość niż poźniej pokrywać koszty przesyłki. Co do samego basu to nie oczekuj cudów, czytałem komentarze tego gościa trochę przesadzają, pół okolicy tym nie nagłośnisz, na radiu Clarion przy podbiciu basów już przy ponad połowie głosności zaczeło troche czuć zmęcz głośnika, ale i tak o kilka klas lepszy basik niż jakies VC albo głośniki w półce. Mit o wyższości skrzyni Blaupunkta obalony, ten sam samochód, ten sam wzmak a Blaupunkt gorzej gra.

Skomentuj

Zamieszczone przez adambb
                                    na radiu Clarion przy podbiciu basów już przy ponad połowie głosności zaczeło troche czuć zmęcz głośnika
                                    raczej zmęcz wzmaka bo skrzynia dopiero dostaje skrzydeł przy 1502 :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
                                      raczej zmęcz wzmaka bo skrzynia dopiero dostaje skrzydeł przy 1502
                                      Możliwe, nie miałem okazji słuchać na CP. Ale ten wzmak jest prawie 3 krotnie droższy, więc jeżeli się chce 3mać niską cenę BOSS w zupełności wystarczy

Skomentuj

Zamieszczone przez adambb
                                        Możliwe, nie miałem okazji słuchać na CP. Ale ten wzmak jest prawie 3 krotnie droższy, więc jeżeli się chce 3mać niską cenę BOSS w zupełności wystarczy
                                        to juz wole kupic uzywanego BP

Skomentuj

Czaruję...
                                        X