Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka obudowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka obudowa

witam wszystkich.Mam 2 takie glosniki i chce zbudowac sobie skrzynie do nich.Jaka wy byscie mi polecili?I jaka duza by musiala byc?aha chce miec dwa te glosniki w jedne skrzynii.Z gory dzieki za podpowiedzi Zapomialem dac strone z glosnikami http://www.allegro.pl/item328506425_...ax_wypas_.html

szkoda ze juz je kupiles bo za cene tych mialbys jeden pozadny, napewno glosnik nie jest warty swojej ceny, mialem okazje go posluchac i potestowac w obudowach, napewno obudowa zamknieta, jezeli dobrze pamietam to w ok 30-35 litrow gral najlepiej, zasilany 300 watt z panelu irka i powiem szczerze glosnik mial apetyt na wiecej, jestem ciekaw czym chcesz zasilic dwa takie glosniki, glosnik nadaje sie do sluchania naprawde wolnej muzyki, gubi sie strasznie w szybkich kawalkach, o ile zejscie ma calkiem dobre to nic poza tym, dudni i buczy

Skomentuj

amstaf ,a mial bys jakies propozycje na wzmachor?Bo ja na prawde sie nie znam na tym,dobrze by bylo jak bys mi zmalazl cos na allegro :roll:

Skomentuj

karol123, powiedz mi dlaczego kupujecie ten szajs? :???: dla marki czy z powodu wygladu?
        Zamieszczone przez amstaff
        napewno glosnik nie jest warty swojej ceny
        i tak dobrze ze ta wersja jest tansza - za poprzednika chcieli ponad 300zl :/
        Zamieszczone przez karol123
        a mial bys jakies propozycje na wzmachor
        a masz 1000zl?

moja propozycja jest taka - jezeli kupiles je na tej aukcji i ich jeszcze nie montowales/pobrudziles to natychmiast je odeslij i niech zwroca kase. za 400zl mozna kupic jeden o wiele lepszy glosnik (nawet za mniej) ktory w dodatku bedzie latwiej napedzic. latwiej = taniej

Skomentuj

dwa wzmacniacze 4 kanalowe ktore po zmostkowaniu beda mialy ok 2x200wat 4 ohm albo dwa monobloki stabilne przy 1 ohm, wydaje mi sie ze przy tej mocy wzmacniaczy przydalby sie kondensator a to kolejny wydatek, nie wiem czy uda Ci sie zmiescic w 1000zl, najlepiej pozbadz sie tych glosnikow jak najszybciej, kup jeden a dobry, latwiej i taniej go napedzic, za 250zl udalo mi sie kupic mivoc xaw310 hc ktory gra o kilka klas lepiej od tego pionka

Skomentuj

dwa wzmacniacze 4 kanalowe ktore po zmostkowaniu beda mialy ok 2x200wat 4 ohm
            ale co to da skoro cewki sa po 2ohm?
            mivoc xaw310 hc ktory gra o kilka klas lepiej od tego pionka
            :lol: przeciez to zupelnie inna bajka. nawet niema co ich razem porownywac - pionki to zabawki :P

Skomentuj

mialo byc 2 ohm pomylka :razz:

Skomentuj

hehe to przeciez taki wzmacniacz bedzie bardzo drogi :p

Skomentuj

no to zescie mnie zmartwili.holerka :sad: nie wiem czy wiecie ale ja chce je w samochod wtegowac

Skomentuj

Rekomendowana zamknięta obudowa (Litry) 24 - 49,6 l
                    no to producent dał ładny rozrzut

na allegro sprzedawane są w skrzyniach 42l z b-r o średnicy 10cm. Wymiary skrzyni: Szerokość 52 cm, wysokość 36 cm, głębokość dół 35 cm, głębokość góra 25 cm, otwór montażowy 282 mm

może to ci coś pomoże

Skomentuj

to mi duzo pomoze,a czy moge zrobic otwor do b-r gdzies z boku,albo z tylu bo nie bede mial miejsca z przodu?Bo wogole chce zeby to byla jedna klatka i nie wiem czy bylo by lepiej przegrodzic ja na pol w srodku?

Skomentuj

z tyłu możesz

Skomentuj

najlepiej to bylo jakbys je zwrocil albo sprzedal, bas reflex z tylu? tylna scianka bedzie dotykac oparcia kanapy no chyba ze to sub do domu, w bass reflexie ten glosnik nie gra wogole, tylko buczy i dudni, chyba nie bez przyczyny producent podaje rekomendowana obudowe zamknieta, qts=0,44 ;gotowe suby na tych glosnikach ktore mozna kupic na allegro to nieporozumienie, wkladaja te glosniki w przypadkowe budy, nadal jest pytanie czym chcesz zasilic dwa takie glosniki? nie rozumiem po co ludzie szukaja pomocy na forum, zadaja pytania, otrzymuja sprawdzone i pewne rozwiazania na zadawane pytania a i tak robia po swojemu, rece opadaja...

Skomentuj

amstaf,w moim przypatku pytam sien po to zeby tak zrobic,a co do wzmachora to pytalem wczesniej i nie ma propozyzycji?A co do zabudowy to na to wychodzi ze zrobie zamknieta,ale czy bede musial ja przegrodzic na 2 czesci?????????tylko szkoba mi tego miekkego-niskiego bassu

Skomentuj

jezeli tak sie uparles na te glosniki i nie chcesz ich zmieniac to zrob obudowe zamknieta, przedziel ja na pol zawsze to jakies usztywnienie calej konstrukcji, oczywiscie nie obejdzie sie bez dodatkowych wzmocnien czy rozporek wewnatrz obudowy, glosnik gra cieplym miekkim basem w obudowie zamknietej wiec o to sie boj, to chyba jedyna jego zaleta, jezeli chcesz wiecej takiego basu to zrob wieksza obudowe zamknieta ale wtedy stracisz na dynamice i wykopie a tego bys raczej nie chcial, wiec zrob tak jak pisalem wczesniej 35 litrow, co do napedu pytalem czy masz 1000zl (o ile wystarczy), jezeli dysponujesz taka kwota to wtedy pomozemy Ci szuakc, jednym wzmacniaczem tego nie napedzisz wiec musisz kupic dwa takie same, ciezko bedzie znalezc dwa takie same uzywane wzmacniacze wiec prawdopodobnie trzeba bedzie kupic dwa nowe a to juz spory wydatek, podejrzewam ze bez kondensatora sie nie obejdzie, ale pewnosci nie mam niech wypowiedza sie bardziej doswiadczeni ode mnie koledzy, wiec dojda nastepne koszty, dolicz do tego dobre kable, oby nie bylo tak ze bedziesz musil dokupic drugi akumulator i mocniejszy alternator

Skomentuj

kondebsator juz mam,a wzmachory bede kupowal tak za 2 miechy tak jak pisales za 1000 :/

[ Dodano: 2008-04-01, 16:46 ]
                                moze to by sobie poradzilo z tymi glosnikami? http://www.allegro.pl/item336332971_..._prs_x220.html

[ Dodano: 2008-04-01, 22:25 ]
                                to jak myslicie poradzilo by sobie czy nie?

Skomentuj

Czaruję...
                                X