Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz+głosniki jakie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

trudno tak powiedziec - trzeba by posluchac

Skomentuj

to kupiłem ten wzmacniacz waży 2,1kg

a co do głośników to zrobiłem obrazowy projekt na kartce nie wyszedł mi za bardzo i wygląda jakby rysowało go dziecko z podstawówki ale nie umiałem(brakowało mi czasu na lepszy)

proszę o komentarz, co o tym myślicie ma ok.13l(dla jednego są dwa w jednej obudowie przedzielone komorą)

a tu link do fotki(mam nie zainstalowany skaner i zdjęcie z komórki)

http://img142.imageshack.us/img142/9...ktrapezay6.jpglink

aha te głośniki(2xARZ 6604) co mi podałeś paweł są spoko tylko że sprzedają je tylko na sztuki i są ciężko dostępne

poradziłbyś mi jakiś inne głośniki z allegro lub z firmy [/quote]voice kraft(ponieważ u mnie w sklepie elektronicznym mają z tej firmy), które są tak jak powiedziałeś
      glosnika o duzej efektywnosci, lekkiej membranie (latwiej napedzic) oraz dobrym brzmieniu..
      [ Dodano: 2008-04-08, 22:12 ]
      aha, powie mi ktoś jak w prosty sposób podpiąć ten wzmacniacz pod 220V(akurat brakuje mi wzmaka do suba)?

Skomentuj

Zamieszczone przez kamil4772
        poradziłbyś mi jakiś inne głośniki z allegro lub z firmy voice kraft
        NIE
        http://astronik.home.pl/cgibin/shop?...1&sid=176cd631

skrzynka jest OK ale wywal przegrode i ja bym raczej zrobil wyzsza - zawsze poreczniejsze jak przenosisz

aha, powie mi ktoś jak w prosty sposób podpiąć ten wzmacniacz pod 220V(akurat brakuje mi wzmaka do suba)?
        latwego sposobu niema i tanio tego niezrobisz. jezeli chcesz sobie posluchac muzyki to wystarczy zasilacz komputerowy (najwygodniej AT) ale jak chcesz na suba to zasilacz wyjdzie prawie tyle co ten wzmacniacz

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          skrzynka jest OK ale wywal przegrode i ja bym raczej zrobil wyzsza - zawsze poreczniejsze jak przenosisz
          dlaczego nie dawać przegrody?(sorki za takie durne pytania)

jaka powinna być odległość głośnika od bocznej ściany?(chodzi mi o to co u mnie jest 4cm)

myślę jeszcze nad wbudowaniem wzmacniacza do środka

z czego polecasz wykonanie obudowy żeby była jak najlżejsza płyta wiórowa ; MDF?

aha jakie kable musze jeszcze dokupić do tego wzmacniacza??(jescze go nie mam dopiero dzisiaj zamówiłem)

Skomentuj

dlaczego nie dawać przegrody?(sorki za takie durne pytania)
            bo jest zbedna. mozesz tam co najwyzej wzmocnienie dac
            jaka powinna być odległość głośnika od bocznej ściany?(chodzi mi o to co u mnie jest 4cm)
            teoretycznie jak najmniejsza
            myślę jeszcze nad wbudowaniem wzmacniacza do środka
            tylko ze i tak bys musial wyprowadzic potencjometry itp :P lepiej go gdzies na zewnatrz zamontowac
            z czego polecasz wykonanie obudowy żeby była jak najlżejsza płyta wiórowa ; MDF?
            naestradzie wykozystuje sie cienka sklejke, jednak bedzie ina dosc droga. wystarczy 16mm plyta wiorowa
            aha jakie kable musze jeszcze dokupić do tego wzmacniacza??(
            zasilajace (w samochodzi min 6-8mm2) i sygnalowy (z radia) wraz z zyla sterujaca wlaczaniem wzmacniacza

Skomentuj

aha jakie kable musze jeszcze dokupić do tego wzmacniacza??(
              zasilajace (w samochodzi min 6-8mm2) i sygnalowy (z radia) wraz z zyla sterujaca wlaczaniem wzmacniacza
              ja i tak bede robił zasilanie z osobnego akumulatora wiec 2m kabla mi wystarczy, a muzyke mam zamiar puszczać z mp3(samsungZ5).
              przydalby mi się do tego jakiś korektor(jakieś gałki do regulacji basu i wysokich tonów ile takowa kosztuje)

podsumowując

jakim kablem połączyć akumulator z głośnikami?

i czym połączyć wzmacniacz z pleyerem mp3?

co jescze bedzie potrzebne?

prosiłbym najlepiej o linki do allegro.

Skomentuj

kamil4772 ---> http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5722
                jeszcze jedno pytanie typu:
                jakim kablem połączyć akumulator z głośnikami?
                a temat poleci do kosza, Ty dostaniesz warna itd :P

Skomentuj

ok przepraszam masz racje pytania nie na miejscu

[ Dodano: 2008-04-12, 23:29 ]
                  wzmacniacz przyszedł, na razie podłączyłem go do kolumn które mam w pokoju gra dobrze nawet z kolumnami 8ohm daje sobie rade

teraz chce kupić płyty wiórowe(16mm) na kolumny poprawiłem/zrobiłem nowy projekt moich głośników

kolumna izobaryczna będzie w kształcie trapezu jak widać na rysunku w załączniku
                  głośniki na przeciwko siebie
                  robił może ktoś takie właśnie tandemy bo szukałem w Internecie i niestety nic nie znalazłem?
                  proszę o jej ocenę

aha, jak włożę do środka akumulator bardzo zaszkodzi to konstrukcji?
                  zależy mi na tym ze względu na cenny rozmiar

[ Dodano: 2008-04-12, 23:35 ]
                  nie wiem czemu załącznik sie nie dodał dlatego daje jeszcze raz:

http://img518.imageshack.us/my.php?i...arycznynj3.jpg

Skomentuj

kolumna izobaryczna będzie
                    ale takie rozwiazanie stosuje sie w subwooferach - w przypadku ARZta nic to chyba nieda. tutaj niemuszisz miec zbyt duzej skrzynki bo i tak basu z tego za wiele niebedzie

Skomentuj

kolumna izobaryczna będzie
                      ale takie rozwiazanie stosuje sie w subwooferach - w przypadku ARZta nic to chyba nieda. tutaj niemuszisz miec zbyt duzej skrzynki bo i tak basu z tego za wiele niebedzie
                      bo mówiłes żeby bez przegrody

to robić ta obudowe czy jest zła?

Skomentuj

no bez przegrody ale z 2 klasycznie umieszczonymi glosnikami.

Skomentuj

no bez przegrody ale z 2 klasycznie umieszczonymi glosnikami.
                          tak, ale z tego co przeczytalem to jest to własnie konstrukcja izobaryczna PATRZ

ale to chyba jest nie ważne

mi chodzi żeby to dobrze gralo
                          skrzynia jest dobra?
                          może większa;mniejsza?

bo w piątek bede ja robił i chce żeby jak najlepiej wyszło :)
                          P.S dzieki za wszystkie odpowiedzi i cierpliwoś, bez was bym nic nie zrobił,pomysł zamieniliście w realność:)

Skomentuj

w tym linku jest zly opis. wez to na logike - przesun ten glosnik na jedna wspolna scianke i co uzyskasz? 2 glosniki w jednej obudowie :]
                            uklad izobaryczny to taki gdzie 2 glosniki dodatkowo sa polaczone mala komora ktora moze byc osobnym przedzialem skrzyni lub np przestrzenia miedzy membranami - poczytaj lepsze strony niz tamto

skrzynia moze byc. tutaj jej pojemnosc niejest az tak wazna bo i tak zbyt wiele basu z tego glosnika nie uzyskasz. a akurat kompaktowe wymiary sa toutaj dosc istotne

Skomentuj

Czaruję...
                            X