trudno tak powiedziec - trzeba by posluchac
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wzmacniacz+głosniki jakie?
Collapse
X
-
to kupiłem ten wzmacniacz waży 2,1kg
a co do głośników to zrobiłem obrazowy projekt na kartce nie wyszedł mi za bardzo i wygląda jakby rysowało go dziecko z podstawówki ale nie umiałem(brakowało mi czasu na lepszy)
proszę o komentarz, co o tym myślicie ma ok.13l(dla jednego są dwa w jednej obudowie przedzielone komorą)
a tu link do fotki(mam nie zainstalowany skaner i zdjęcie z komórki)
http://img142.imageshack.us/img142/9...ktrapezay6.jpglink
aha te głośniki(2xARZ 6604) co mi podałeś paweł są spoko tylko że sprzedają je tylko na sztuki i są ciężko dostępne
poradziłbyś mi jakiś inne głośniki z allegro lub z firmy [/quote]voice kraft(ponieważ u mnie w sklepie elektronicznym mają z tej firmy), które są tak jak powiedziałeśglosnika o duzej efektywnosci, lekkiej membranie (latwiej napedzic) oraz dobrym brzmieniu..
aha, powie mi ktoś jak w prosty sposób podpiąć ten wzmacniacz pod 220V(akurat brakuje mi wzmaka do suba)?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kamil4772poradziłbyś mi jakiś inne głośniki z allegro lub z firmy voice kraft
http://astronik.home.pl/cgibin/shop?...1&sid=176cd631
skrzynka jest OK ale wywal przegrode i ja bym raczej zrobil wyzsza - zawsze poreczniejsze jak przenosisz
Zamieszczone przez kamil4772aha, powie mi ktoś jak w prosty sposób podpiąć ten wzmacniacz pod 220V(akurat brakuje mi wzmaka do suba)?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.skrzynka jest OK ale wywal przegrode i ja bym raczej zrobil wyzsza - zawsze poreczniejsze jak przenosisz
jaka powinna być odległość głośnika od bocznej ściany?(chodzi mi o to co u mnie jest 4cm)
myślę jeszcze nad wbudowaniem wzmacniacza do środka
z czego polecasz wykonanie obudowy żeby była jak najlżejsza płyta wiórowa ; MDF?
aha jakie kable musze jeszcze dokupić do tego wzmacniacza??(jescze go nie mam dopiero dzisiaj zamówiłem)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kamil4772dlaczego nie dawać przegrody?(sorki za takie durne pytania)
Zamieszczone przez kamil4772jaka powinna być odległość głośnika od bocznej ściany?(chodzi mi o to co u mnie jest 4cm)
Zamieszczone przez kamil4772myślę jeszcze nad wbudowaniem wzmacniacza do środka
Zamieszczone przez kamil4772z czego polecasz wykonanie obudowy żeby była jak najlżejsza płyta wiórowa ; MDF?Zamieszczone przez kamil4772aha jakie kable musze jeszcze dokupić do tego wzmacniacza??(
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kamil4772aha jakie kable musze jeszcze dokupić do tego wzmacniacza??(zasilajace (w samochodzi min 6-8mm2) i sygnalowy (z radia) wraz z zyla sterujaca wlaczaniem wzmacniacza
przydalby mi się do tego jakiś korektor(jakieś gałki do regulacji basu i wysokich tonów ile takowa kosztuje)
podsumowując
jakim kablem połączyć akumulator z głośnikami?
i czym połączyć wzmacniacz z pleyerem mp3?
co jescze bedzie potrzebne?
prosiłbym najlepiej o linki do allegro.
Skomentuj
-
kamil4772 ---> http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5722
jeszcze jedno pytanie typu:Zamieszczone przez kamil4772jakim kablem połączyć akumulator z głośnikami?
Skomentuj
-
ok przepraszam masz racje pytania nie na miejscu
[ Dodano: 2008-04-12, 23:29 ]
wzmacniacz przyszedł, na razie podłączyłem go do kolumn które mam w pokoju gra dobrze nawet z kolumnami 8ohm daje sobie rade
teraz chce kupić płyty wiórowe(16mm) na kolumny poprawiłem/zrobiłem nowy projekt moich głośników
kolumna izobaryczna będzie w kształcie trapezu jak widać na rysunku w załączniku
głośniki na przeciwko siebie
robił może ktoś takie właśnie tandemy bo szukałem w Internecie i niestety nic nie znalazłem?
proszę o jej ocenę
aha, jak włożę do środka akumulator bardzo zaszkodzi to konstrukcji?
zależy mi na tym ze względu na cenny rozmiar
[ Dodano: 2008-04-12, 23:35 ]
nie wiem czemu załącznik sie nie dodał dlatego daje jeszcze raz:
http://img518.imageshack.us/my.php?i...arycznynj3.jpg
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.Zamieszczone przez kamil4772kolumna izobaryczna będzie
to robić ta obudowe czy jest zła?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.no bez przegrody ale z 2 klasycznie umieszczonymi glosnikami.
ale to chyba jest nie ważne
mi chodzi żeby to dobrze gralo
skrzynia jest dobra?
może większa;mniejsza?
bo w piątek bede ja robił i chce żeby jak najlepiej wyszło :)
P.S dzieki za wszystkie odpowiedzi i cierpliwoś, bez was bym nic nie zrobił,pomysł zamieniliście w realność:)
Skomentuj
-
w tym linku jest zly opis. wez to na logike - przesun ten glosnik na jedna wspolna scianke i co uzyskasz? 2 glosniki w jednej obudowie :]
uklad izobaryczny to taki gdzie 2 glosniki dodatkowo sa polaczone mala komora ktora moze byc osobnym przedzialem skrzyni lub np przestrzenia miedzy membranami - poczytaj lepsze strony niz tamto
skrzynia moze byc. tutaj jej pojemnosc niejest az tak wazna bo i tak zbyt wiele basu z tego glosnika nie uzyskasz. a akurat kompaktowe wymiary sa toutaj dosc istotne
Skomentuj
Skomentuj