Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PCB do UniAmpa

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy mi się wydaje, czy na zdjęciu brakuje R21 i R67 :?: :twisted:

Skomentuj

Też mi się tak wydaje

Skomentuj

Zamieszczone przez MariuszElektro
        dobrze, że zastosowałeś potencjometry precyzyjne.
        gdyby ktos o tym wspomnial to tez bym takie zamowil :evil:
        a nie - jeszcze ich nie zamowilem :mrgreen:

Skomentuj

Pawel S. No to zamów ! :) Czemu ja mam o wszystkim myśleć
          Mam pytanie czy schemat i opis na PCB jest kontabilny z spisem elementów??

Skomentuj

Mogłem zamieścić większe zdjęcie - nie musielibyście psuć sobie wzroku na wyszukiwaniu moich błędów
            Odnośnie kondów no to przykro mi, na płytce jest tak mało miejsca że cud że się zmieściły.
            Bezpieczników brak, bo plytka ma otwory pod gniazda bezpiecznikowe ułożone w linii prostej. Znalazłem w domu 3 rodzaje gniazd i wszystkie miały niesymetrycznie rozmieszczone wyprowadzenia. Udało mi się wcisnąć takie plastikowe, zielone, one mają max 6.3A wiec powinny się sprawdzić.

R21 i R67 -> sprawdźcie sobie schemat i jeszcze raz dokładnie popatrzcie na płytkę

[ Dodano: 2008-06-18, 10:39 ]
            kontabilny
            Nie ma takiego słowa ;>

Ale odpowiadając na pytanie - tak, płytka i schemat są kompatybilne ze spisem elementów.

Skomentuj

bprzem Cały urok Microsoft Office Word 2003 :)

Rezystory R21 i R67 mają wartość 0om to więc zworke można dać :)

Skomentuj

Faktycznie przydałoby się większe zdjęcie... może wtedy bym nie przeoczył zworek :lol:

Skomentuj

Quester No takie przeoczenie zworek grozi nie działaniem układu, albo buuum (żarcik)

Skomentuj

Pawel S. No to zamów !
                    spokojnie - najpierw musza te paczki dojsc

Skomentuj

Witam, jak stoi sprawa płytek, można się pisać na jedną ?

Skomentuj

bprzem, zmontowana płytka wygląda niesamowicie :)

A my czekamy na elementy :(

Quester, tzn. kiedy wysyłasz płytki do Pawła? Na dniach, prawda?

Skomentuj

Dobrze, że spytałeś. Sprawa właśnie wyjaśniła się już do końca :)

W dniu dzisiejszym wysyłam wszystkie PCB do Pawła, a zatem sprawa płatności została zakończona (na zbiorczą przesyłkę wpłacili wszyscy). Ponieważ trzeba było jednak dorobić PCB (do KITów), więc zrobiłem kilka sztuk dodatkowo. Suma sumarum (biorąc pod uwagę niepoważne osoby z naszego forum i wspomnianą doróbkę na potrzeby KITów) mam w tej chwili 7 sztuk do rozdysponowania (a więc jeszcze kilku szczęśliwych posiadaczy PCB do UniAmpa mieć będziemy :lol:). Każdą płytkę z pozostałych 7 sztuk wysyłam tylko bezpośrednio do zainteresowanego po dokonaniu płatności z góry wg wyliczenia znajdującego się w tym wątku i na zasadach tamtym poście określonych. Na chwilę obecną lista wygląda tak:

1. hp01 - 1 szt.
                          2. funk19 - 1 szt.
                          3. mkul - 1 szt.
                          4.
                          Zostało 4 szt.

Każdy chętny na PCB do UniAmpa kopiuje listę wraz z informacją o pozostałych sztukach, dopisuje się i koryguje ilość pozostałych płytek.

Zaznaczam, że są to ostatnie dostępne płytki i więcej nie będę dorabiał (przynajmniej w najbliższym czasie) a zatem w momencie gdy licznik pozostałych płytek zejdzie do zera kończymy sprawę PCB do UniAmpa z moim udziałem

P.S. Proszę hp01, funk19 i mkul o potwierdzenie chęci zakupu PCB w ciągu najbliższych dwóch dni. Brak potwierdzenia oznacza rezygnację z zakupu i płytki trafią do puli dostępnych.

Skomentuj

Witam, to ja się piszę na jedną sztuczkę.

Pozdrawiam

1. hp01 - 1 szt.
                            2. funk19 - 1 szt.
                            3. mkul - 1 szt.
                            4. ryshard - 1 szt.

Zostało: 3 szt.

Skomentuj

bprzem Wpadłem na pomysł myśląc dla innych, abyś robił fotki przy uruchomieniu. Po kolei co trzeba robić, a później dasz foty na forum i opis do każdych fotek co robiłeś :) Jeśli jest to możliwe do zrealizowania to byś zrobił wielką przysługę dla forumowiczów :)

Skomentuj

O no fajny pomysł. Tyle was to będzie robic moglibyście zrobc temat i wrzucac tam swoje "tutoriale" :mrgreen:

Skomentuj

malyzmc Zrobiłem temat o uruchomieniach UNIamp-a to admin zablokował go :( :evil: :twisted:

Skomentuj

A no widziałem :evil:

Skomentuj

MariuszElektro, nareszcie jakiś sensowny pomysł Twój temat założony był stanowczo za wcześnie .. Teraz, gdy ktoś już złożył ( można tak powiedzieć ) UniAmpa można pomyśleć nad takim tematem :)

Skomentuj

Panowie: tutorial ? tak - ale w formie artu na głównej. Jak ktoś napisze go sensownie to z przyjemnością zamieszczę (to będzie najlepsze dla tego rodzaju tutka miejsce).
                                        A zmontowane i uruchomione UniAmpy do własnych konstrukcji proszę (tam też można przecież spisać wskazówki dotyczące uruchomienia wzmacniacza).
                                        Nie zakładajmy kolejnego tematu o UniAmpie - nie bądźmy monotematyczni !

Skomentuj

rezygnuje z plytki, robie ugode, sorry za zamieszanie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X