Czy mi się wydaje, czy na zdjęciu brakuje R21 i R67 :?: :twisted:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
PCB do UniAmpa
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Mogłem zamieścić większe zdjęcie - nie musielibyście psuć sobie wzroku na wyszukiwaniu moich błędów
Odnośnie kondów no to przykro mi, na płytce jest tak mało miejsca że cud że się zmieściły.
Bezpieczników brak, bo plytka ma otwory pod gniazda bezpiecznikowe ułożone w linii prostej. Znalazłem w domu 3 rodzaje gniazd i wszystkie miały niesymetrycznie rozmieszczone wyprowadzenia. Udało mi się wcisnąć takie plastikowe, zielone, one mają max 6.3A wiec powinny się sprawdzić.
R21 i R67 -> sprawdźcie sobie schemat i jeszcze raz dokładnie popatrzcie na płytkę
[ Dodano: 2008-06-18, 10:39 ]
Zamieszczone przez MariuszElektrokontabilny
Ale odpowiadając na pytanie - tak, płytka i schemat są kompatybilne ze spisem elementów.
Skomentuj
-
Dobrze, że spytałeś. Sprawa właśnie wyjaśniła się już do końca :)
W dniu dzisiejszym wysyłam wszystkie PCB do Pawła, a zatem sprawa płatności została zakończona (na zbiorczą przesyłkę wpłacili wszyscy). Ponieważ trzeba było jednak dorobić PCB (do KITów), więc zrobiłem kilka sztuk dodatkowo. Suma sumarum (biorąc pod uwagę niepoważne osoby z naszego forum i wspomnianą doróbkę na potrzeby KITów) mam w tej chwili 7 sztuk do rozdysponowania (a więc jeszcze kilku szczęśliwych posiadaczy PCB do UniAmpa mieć będziemy :lol:). Każdą płytkę z pozostałych 7 sztuk wysyłam tylko bezpośrednio do zainteresowanego po dokonaniu płatności z góry wg wyliczenia znajdującego się w tym wątku i na zasadach tamtym poście określonych. Na chwilę obecną lista wygląda tak:
1. hp01 - 1 szt.
2. funk19 - 1 szt.
3. mkul - 1 szt.
4.
Zostało 4 szt.
Każdy chętny na PCB do UniAmpa kopiuje listę wraz z informacją o pozostałych sztukach, dopisuje się i koryguje ilość pozostałych płytek.
Zaznaczam, że są to ostatnie dostępne płytki i więcej nie będę dorabiał (przynajmniej w najbliższym czasie) a zatem w momencie gdy licznik pozostałych płytek zejdzie do zera kończymy sprawę PCB do UniAmpa z moim udziałem
P.S. Proszę hp01, funk19 i mkul o potwierdzenie chęci zakupu PCB w ciągu najbliższych dwóch dni. Brak potwierdzenia oznacza rezygnację z zakupu i płytki trafią do puli dostępnych.
Skomentuj
-
Panowie: tutorial ? tak - ale w formie artu na głównej. Jak ktoś napisze go sensownie to z przyjemnością zamieszczę (to będzie najlepsze dla tego rodzaju tutka miejsce).
A zmontowane i uruchomione UniAmpy do własnych konstrukcji proszę (tam też można przecież spisać wskazówki dotyczące uruchomienia wzmacniacza).
Nie zakładajmy kolejnego tematu o UniAmpie - nie bądźmy monotematyczni !
Skomentuj
Skomentuj