Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie dodatki do trafa do mostka TDA?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie dodatki do trafa do mostka TDA?

Jak w temacie nie mogę się zdecydowac jakie wykonanie trafa wybrac do mostka TDA by Irek. Czy ma byc to wersja audio, czy wersja zwykła + zalany środek?
    Gdzie najlepiej zakupic potrzebny transformator?

Kup sobie na www.toroidy.pl

Co do ekranowania magnetycznego i elektrycznego to imo jest to niepotrzebne ...
    Jeszcze gdyby to był jakiś bardziej audiofilski wzmak, ale do zwykłego TDA po prostu się nie opłaca.

Środek może być zalany, bo wtedy łatwiej trafo jest zamocować :)

Skomentuj

Tak też myślałem, że wystarczy zwykłe.
      Kurde jeszcze go nie skończyłem, a już mi się wydaje niepotrzebny no, ale zawsze to jakieś doświadczenie na początek jest :grin:

[ Dodano: 2008-06-10, 16:39 ]
      Więc tak brac trafko z troidy z miękkimi wyprowadzeniami i zalanym środkiem za około 91zł + koszt przesyłki, czy od piekarza z zalanym środkiem za około 106zł? Co do trafa od piekarza nie wiem, czy ma miękkie wyprowadzenia, ale to chyba nie standard więc pewnie nie ma. Słyszałem, że te trafa firmy breve (od piekarza) są bardzo dobrej jakości.
      Doradźcie spece :wink:

[ Dodano: 2008-06-10, 16:40 ]
      :oops: Te od piekarza oczywiście 106zł + koszt przesyłki.

[ Dodano: 2008-06-10, 21:04 ]
      Pomoże ktoś :?:

Skomentuj

106zł za trafo do TDA? Oszalałeś? :lol:

Ja w toroidy.pl za trafo 250VA do symasyma na specjalne zamówienie 2x36+1x8V + ekranowanie zapłaciłem chyba 85zł netto...

Zapodaj jakiś używany transformator EI, będzie Cie to kosztować 20-40zł, a nie 120 z przesyłką.

Skomentuj

A co ty za trafo wybrales za te 106zl? Przeciez u piekarza 150W 2x24V kosztuje 75zl.

Skomentuj

Ja patrzyłem na 200VA :mrgreen: Dzisiaj się jeszcze przejdę do elektronika w mieście bo jak dobrze pamiętam oni mają trafa indela, tylko nie wiem czy zalany środek oferują.
            Aha, podane przeze mnie ceny są oczywiście brutto

Zamieszczone przez ghazi
            Ja w toroidy.pl za trafo 250VA do symasyma na specjalne zamówienie 2x36+1x8V + ekranowanie zapłaciłem chyba 85zł netto...
            Tak tanio? Co za opcje wybrałeś, pełne wykonanie audio? Pan z toroidów trafo 2x24V 200VA w pełnym audio zaproponował za 115zł netto.

[ Dodano: 2008-06-11, 07:54 ]
            A właśnie czy taki zapis: Transformator TTS 150/Z 230/24-24V, oznacza trafo 2x24V?

Skomentuj

Wersja full audio jest z dekka drożasza. mówie o wersji (cytując z toroidy.pl)
              mpregnację rdzenia i uzwojeń, ekranowanie elektryczne (między uzwojeniami) i magnetyczne (zewnętrzny ekran przeciwzakłóceniowy), zalewanie środka żywicą oraz antyw
              Za trafo 400W 2x24V płaciłem 185zł. a po sklepach moim zdaniem można się przejść dla ciekawości, jak pytałem się w sklepach to słyszałem ceny 150-170zł za trafo 400W 2x24V w wersji standardowej.

Skomentuj

Zamieszczone przez malyzmc
                czy taki zapis: Transformator TTS 150/Z 230/24-24V, oznacza trafo 2x24V?
                tak

Skomentuj

Ok już kupiłem u siebie w sklepie INDELA za 95zł :wink: No tyle tylko, że bez zalanego środka itd, ale w tej cenie są już podkładki i blacha do zamocowania więc chyba się opłacało.

[ Dodano: 2008-06-11, 16:17 ]
                  Mam nadzieje, że dobre mi dali??
                  Załączone pliki

Skomentuj

dobre

Skomentuj

Czaruję...
                    X