Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Transformatory do UniAmpa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

cudny90 napisał/a
    Nie ma mnie tydzień w domu :)

Nie wiem z czego tu się cieszyć :smile:
    Cieszę się, że mam trafo :) A do uruchomienia wole się uspokoić, jeszcze sprawdzić płytkę, nie mam radiatora, więć i tak bym uni nie uruchomił :)

Skomentuj

Też właśnie dostałem - niezłe bydle Pierwotne to te dwa czarne w czerwonej rurce między którymi jest zwarcie, right?

Skomentuj

mój również doszedł, dzięki!!

Skomentuj

I mój również już jest.

Dzięki.

Skomentuj

Quester, dzieki! wlasnie przyszla paczka.
            organoleptycznie wynoanie jest calkiem przyzwoite.

co do wyprowadzen to na oko widac co jest co

[ Dodano: 2008-08-11, 21:32 ]
            jeszcze ekran. no i masz tak ze sa niezalezne uzwojenia 2x25v = 4przewody i tak samo na 12v:) do podlaczenia musisz polaczyc jeden pomaranczowy z fioletowym i masz 0, kolejne pomaranczowy i filolet to odpowiednio 35v i 35v miedzy nimi masz poencjal 70v a miedzy zerem 35v:)

Skomentuj

Do mnie rowniez doszedl transformator :)

Dzieki Quester!

Skomentuj

A do mnie nie :P

Skomentuj

Do mnie doszedł w poniedziałek. Wielkie dzięki. :wink:

Skomentuj

a ja mam pytanko - pod co podpiac ekran?:)

Skomentuj

a ja mam pytanko - pod co podpiac ekran?:)
                      Pod trzeci bolec A jeśli nie masz trzeciego bolca, to pod "zero".

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                        Pod trzeci bolec A jeśli nie masz trzeciego bolca, to pod "zero".
                        Raczej nie za bardzo. No i bez sensu bo nawet jak jest zerowanie to jest bolec (zmostkowany z N) i do niego się podłącza obudowę itp.
                        Jednak w tym przypadku nie ma sesnu podłączać ekranu do przewodu neutralnego sieci gdyz po pierwsze jest to niezgodne z przepisami a po drugie ze zdrowym rozsądkiem. Możesz tym sposobem jeszcze więcej zakłócen wprowadzic do układu poprzez taki zabieg.
                        Jedyna możliwośc to podłączenie ekranu do PE, chociaż w urządzeniach AV nie stosuje się I klasy ochronności...
                        Wypada w tym przypadku poprostu podłączyc ekran do masy elektroniki i będzie dobrze.
                        Pozdrawiam!

Skomentuj

Quester czy moje PW dochodzi? Nie wiem czy znów coś z systemem PW czy ... .

Skomentuj

Czaruję...
                          X