Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zabezpieczenia z uni, do innego wzmaka?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zabezpieczenia z uni, do innego wzmaka?

Nie wiem czy w dobrym miejscu tworze temat ale do rzeczy.
    Chce zaprojektowac plytke z samymi zabezpieczeniami i szybkim wylaczaniem wzmaka z UNIampa, czy w ogole da sie to zaaplikowac np do Syma ?? jak tak to prosze o wyjasnienie sposobu dzialania i podlaczenia, a z plytka moze sobie poradze, a jak nie to bede was trul.. z gory dziekuje, Pozdrawiam

w altronie maja taki uklad. opoznione zalanczanie kolumn, DC, szybkie rozlanczanie, temeratura

Skomentuj

wiem, bardziej chodzi mi o edukacje, czyli budowanie czegos, projektowanie itp.... po za tym nie ma w altronie innowacyjnego ukladu szybkiego wylaczania jaki zastosowal irek w uni :/

Skomentuj

Niedlugo bede pokazawal oddzielna plytke zabezpieczen do wzmacniacza i bedzie to wlasnie kawalek z uniampa, zreszta moje zabezpieczenia sa dosc podobne.
        Bedzie to opoznione zalaczanie kolumn, szybkie wylaczanie, termiczne, DC i zwarciowe jesli wzmacniacz bedzie je obslugiwal (jesli ma ograniczniki pradu).

Skomentuj

A mogl bys podac jakas przyblizona date publikacji ? to moze faktycznie darowal bym sobie ta "nauke" :)

Skomentuj

I orientacyja date dostepnosci zdalnego sterowania do uni :P ? Wiedzialbym ile mam czasu na znalezienie kaski :P

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
              orientacyja date dostepnosci zdalnego sterowania do uni ?
              ostatnio irek pisał mi, że może na początku października ale szanse raczej marne...

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                I orientacyja date dostepnosci zdalnego sterowania do uni :P ?
                dokladnie.. :mrgreen: juz sie na to pisze

Skomentuj

jak irek mowi ze poczatek pazdziernika to sadze ze tak w styczniu bedzie zreszta tak bylo tez z uniampem

[ Dodano: 2008-09-11, 09:52 ]
                  Tym postem chcialem wplynac podswiadomie na ambicje irka, moze wtedy bedzie szybciej :)

Skomentuj

Niby pogoda sie popsula i moge posiedziec nad zdalnym ale wezyk mi od wanny pekl i mam remont lazienki wiec zdalne musi jeszcze poczekac a na tapecie mam jeszcze 5 nowych projektow (D-amp, zabezpieczenie glosnikow, sekwencyjne przelaczany selektor na przekaznikach, nowa wersja suba na tda i nowy druk do preampu do suba).

Schemat i plytka zabezpieczen pewnie pojawi sei jak przetestuje z 10sztuk ktore najpierw sam zrobie. Plytek mam 24szt.

Skomentuj

Irku, a jak zrobisz jakis prototyp to odsprzedasz ? Ty zarobisz pare zlotych, a ja pomoge ci go przetestowac w mojej konfiguracji ? A co do D-Ampa to zapewne d klasa? napisz cos o nim jak mozesz.. Pozdrawiam

Skomentuj

A jaki prototyp cie interesuje bo mam tego cale pudlo.
                        D-AMP to wzmacniacz szerokopasmowy w klasie D, ekstremalnie tani i na popularnych elementach, pracujacy na wysokich 500khz z modulacja PFM, zasilanie max +-50V czyli do nieco ponad 100W/4omach. Na razie bez zabezpieczen i bedzie wymagal aparatury i wiedzy do uruchomienia. Projekty wiekszej mocy juz sie projektuja.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                          zasilanie max +-50V czyli do nieco ponad 100W/4omach.
                          a będzie do tego zasilacz impulsowy ? :)

Skomentuj

irek, A czy na zamówienie mógłbyś zrobić panel do subwoofera w klasie D o mocy 100-150W przy 4Ohmach? Czy byłby dużo droższy od takiego w klasie AB?

Skomentuj

czy w ogóle D klasa do suba szczególnie ma sens przy takich mocach ?

Skomentuj

takero, a słyszałeś kiedyś dobrą D klasę przy subwooferze? D to nie to samo co AB

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
                                  takero, a słyszałeś kiedyś dobrą D klasę przy subwooferze? D to nie to samo co AB
                                  Na czym polega ta magiczna roznica? (bez ironii)

Skomentuj

słyszałem właśnie tą Irkową. No i ?

Skomentuj

Po pierwsze kontrola i dynamika - porażająca. Przy mniejszych mocach nie aż tak odczuwalna, ale nadal odczuwalna - jednak przy większych ogromna różnica. Głośnikom które mają ciężki do napędzenia napęd - polecam klase D.

Aha, ciekaw jestem jakby wypadło porównanie z Hypexem -

http://www.bmm-electronics.com/Produ...roduct_ID=3260

390zł w Polsce

Skomentuj

Ktoś ostatnio przesiadał się z Hypexa na Irkowy panel i bardziej był zadowolony z tego drugiego o dziwo
                                        Po pierwsze kontrola i dynamika
                                        ja D klasę kojarzę raczej z trudnością w aplikacji zabezpieczeń :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X