Siema :wink:
Kiedys kupilem od typka za 10 zl obudowe z czescia elektroniki aktywnego suba 5.1.
Dzisiaj do niego zagladam ponownie i po przyjrzeniu sie widze ze koncowek mocy nie ma bo byly popalone, ale selektor i cale sterowanie moze sie jeszcze nadac... no i mam problem maly z podlaczeniem wszystkiego.
Dzieli sie to na 3 glowne czesci:
-selektor,
-sterowanie i tu dwie czesci:gorna z potkiem i regulacjami, dolna z przyciskami wybierajacymi zrodlo selektora.
-koncowki mocy prawdopodobnie z zasilaczem(sterownik musi byc tez zasilany)- tego nie ma
Co udalo mi sie polaczyc: :wink:
1. wyjscie selektora na sterownik gdzie idzie prawdopodobnie sygnal 5.1: turkusowa kropka
2. kabelek sygnal + masa(wspolna z powyzszym punktem na selektorze) :zolta kropka
3. czesc gorna z dolna w sterowaniu
4. prawdopodobnie wyjscie na koncowki mocy-99%pewnosci

Co zostalo: :roll:
1.selektor: 3pinowe CON10

2.sterownik gora: 3pinowe CON15 ktore jako jedyne ma pocynowane sciezki na drugiej stronie plytki (czyzby symetryczne zasilanie?)

2.sterownik dol: 3pinowe gniazdo i 4pinowe gniazdo

transformator jaki jest:
2x27V (mysle ze do koncowek mocy)
2x14V
12V
Wydaje mi sie ze przy koncowkach mocy mogl byc zasilacz i stamtad dopiero na sterowanie moglo isc zasilanie no chyba ze zmiennym napieciem cale sterowanie zasilane bylo w co wlasnie watpie..
Prosze o pomoc w uruchomieniu tego. jest to ten zestaw:
http://www.ixbt.com/multimedia/acoustic/genius-big.jpg
WSZYSTKO LEZY A JAK DA SIE URUCHOMIC ZROBIE JAKAS BUDZETOWKE NA TYM :wink:
nie chcialbym slyszec: "daj sobie spokoj.." bo nie o to chodzi... :neutral:
moze pomoze ze selektor ma 4wejscia: dvd(5.1) tv game cd/mp3
Kiedys kupilem od typka za 10 zl obudowe z czescia elektroniki aktywnego suba 5.1.
Dzisiaj do niego zagladam ponownie i po przyjrzeniu sie widze ze koncowek mocy nie ma bo byly popalone, ale selektor i cale sterowanie moze sie jeszcze nadac... no i mam problem maly z podlaczeniem wszystkiego.
Dzieli sie to na 3 glowne czesci:
-selektor,
-sterowanie i tu dwie czesci:gorna z potkiem i regulacjami, dolna z przyciskami wybierajacymi zrodlo selektora.
-koncowki mocy prawdopodobnie z zasilaczem(sterownik musi byc tez zasilany)- tego nie ma
Co udalo mi sie polaczyc: :wink:
1. wyjscie selektora na sterownik gdzie idzie prawdopodobnie sygnal 5.1: turkusowa kropka
2. kabelek sygnal + masa(wspolna z powyzszym punktem na selektorze) :zolta kropka
3. czesc gorna z dolna w sterowaniu
4. prawdopodobnie wyjscie na koncowki mocy-99%pewnosci

Co zostalo: :roll:
1.selektor: 3pinowe CON10

2.sterownik gora: 3pinowe CON15 ktore jako jedyne ma pocynowane sciezki na drugiej stronie plytki (czyzby symetryczne zasilanie?)

2.sterownik dol: 3pinowe gniazdo i 4pinowe gniazdo

transformator jaki jest:
2x27V (mysle ze do koncowek mocy)
2x14V
12V
Wydaje mi sie ze przy koncowkach mocy mogl byc zasilacz i stamtad dopiero na sterowanie moglo isc zasilanie no chyba ze zmiennym napieciem cale sterowanie zasilane bylo w co wlasnie watpie..
Prosze o pomoc w uruchomieniu tego. jest to ten zestaw:
http://www.ixbt.com/multimedia/acoustic/genius-big.jpg
WSZYSTKO LEZY A JAK DA SIE URUCHOMIC ZROBIE JAKAS BUDZETOWKE NA TYM :wink:
nie chcialbym slyszec: "daj sobie spokoj.." bo nie o to chodzi... :neutral:
moze pomoze ze selektor ma 4wejscia: dvd(5.1) tv game cd/mp3

Skomentuj