Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

odtwarzacz CD JVC XL-E3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

odtwarzacz CD JVC XL-E3

jak w temacie wygrzebałem z piwnicy taki cd i nie czyta płyt. po włożeniu płytka się obróci kilka razy i się zatrzymuje bardziej porysowane prawie nie startują. użyłem płyty czyszczącej ale nie pomogło podejrzewam padnięty laser, nowy kosztuje ok 350zł.

możne ma taki laser na zbyciu (jest to OPTIMA2) :?: :grin:
    czy ten odtwarzacz jest wart naprawy i tracenia na niego czasu :?:

Dodano: 2008-10-08, 21:02
    dobrałem się do lasera okazało się ze mam OPTIMA 3 a na wykazach jakie znalazłem pisze ze ma być OPTIMA 2 czy to może być przyczyna problemu :?:

tu masz już za niecałe 200zł :)

może jak jeszcze trochę poszukasz to cena będzie taka że opłaca się to naprawić

na początku rozkręcił bym go i spróbował oczyścić

Skomentuj

kurdzio, rozkreć go i przedmuchaj sprężonym powietrzem, powinno pomóc. Możesz wcześniej spirytusem.
      Witam ziomka z Katowic

Skomentuj

grzebałem w nim wczoraj w nocy i oto skutki:
        - cały czytnik cd to OPTIMA 3 a nie tylko laser jak wstępnie oceniłem ( na boku tacki tez była naklejka)
        - przetarłem soczewkę spirytusem salicylowym i i użyłem płytki czyszczącej. no i efektów nie było za bardzo
        - na koniec zabrałem się za pokręcenie małym potkiem przy laserze i coś drgnęło teraz płyta czyszcząca rusza 5 raz i jedna stara porysowana płytka od czasu do czasu. nie porysowane płytki z gazet nie działają i nowa nagrana 8x tez nie

Sound Wave, Twój odnośnik nie działa możesz podać jeszcze raz?

eXe, witam :smile:

Skomentuj

http://radiohobby.com.pl/optima3-p-30037.html

powinieneś mieć jeszcze na płytce dodatkowe potki (3 albo 4) do regulacji - spróbuj się nimi pobawić (tylko zaznacz sobie dokładnie położenie wyjściowe!! i ruchy niewielkie rzędu kilku stopni

Skomentuj

obawiam się ze dobiłem laser całkowicie. chciałem go jeszcze przeczyścić i rozebrałem go na części pierwsze przeczyściłem złożyłem i już nie ruszył :razz:

Dodano: 2008-10-10, 21:18
            laser jest martwy ponoć tego malutkiego czytnika z boku już się ręcznie nie nastawi.
            czy jakość tego cd'ka jest warta inwestowania w niego 300 zł za tą cenę mogę kopic nowsza używkę?

Skomentuj

Czaruję...
            X