Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uniwersalny PREAMP 2.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jesli nie mialbym filtra do suba i jesli nie bylyby standardem suby aktywne to na pewno robilbym aktywna zwrotnice ale z racji popularnosci aktywnych subow wole zrobic standardowego subsonika na 40Hz do stereo i luz

Zamieszczone przez irek
    Sugereujesz ze kazdy wzmacniacz stereo powinien miec subsonic-a?
    Mysle ze subsonik to nie drogie rozwiazanie i spotykane w wielu wzmacniaczach stereo dlatego uwazam ze jest to dobry wynalazek i zaaplikowanie go przyniesie same korzysci.

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
      spotykane w wielu wzmacniaczach stereo
      :shock: POdaj przykłady, ja odsobiscie sie chyba nie spotkalem z takim czyms.

Skomentuj

ja mam w swoim niby subsonic :wink:

Skomentuj

pegelmesser, naprawde nie chce mi sie podawac przykladow ale jesli poszukasz po wzmakach stereo na pewno cos znajdziesz.. chocby ostatnio ktos podawal link na forum do fajnego klocka i byl tam subsonik.. bart tez ma piecyk z subsonikiem i gdy odpalalem swoje monitory na nim widac bylo ze specjalnie basu nie traci za to membrana miala wiecej spokoju.. poza tym oczywiscie wzmacniacze estradowe

Skomentuj

no ja mam na przykład starego klocka :mrgreen:, a mianowicie Denona pma-757 :wink:

Skomentuj

zaciekawił mnie temat; myśle nad zrobieniem preampa do uni; rozejrzałem się już nawet za kostkami PGA2311(18zł); jest to dwukanałowy, można powiedzieć Hi-Fi, kościak z wykrywaniem przechodzenia przez zero; można zastosować takie 2 (jeden stereo, drugi sub); jestem zainteresowany oprogramowaniem AtMegi na potrzeby regulacji; w sumie wspólnymi siłami możemy coś fajnego skleić; o ile na elektronice, myśle coś niecoś się znam to z częsci audio wymiękam :)

pzdr
              P.S myśle żę skoro temat został nazwany Uniwersalny PREAMP to należałoby wziąśc pod uwagę regulacje suba (faza etc.), mimo że autor w/w nie porzebuje. może udałoby się coś modularnego stworzyć?

[ Dodano: 2008-11-17, 21:58 ]
              swojego czasu kol. na elektrodzie zrobił niezły preamp, który był szeroko chwalony Preamp 7.1 by Kafka (respect ;])

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczortrex
                zaciekawił mnie temat; myśle nad zrobieniem preampa do uni; rozejrzałem się już nawet za kostkami PGA2311(18zł); jest to dwukanałowy, można powiedzieć Hi-Fi, kościak z wykrywaniem przechodzenia przez zero; można zastosować takie 2 (jeden stereo, drugi sub); jestem zainteresowany oprogramowaniem AtMegi na potrzeby regulacji; w sumie wspólnymi siłami możemy coś fajnego skleić; o ile na elektronice, myśle coś niecoś się znam to z częsci audio wymiękam :)
                to jest dobry pomysł, chociaż były już takie, chociażby na audiomani i niestety z wspólnego nic nie wyszło
                P.S myśle żę skoro temat został nazwany Uniwersalny PREAMP to należałoby wziąśc pod uwagę regulacje suba (faza etc.), mimo że autor w/w nie porzebuje. może udałoby się coś modularnego stworzyć?
                to chyba jednak nikomu nie potrzebne, bo raczej każdy panel taką regulację posiad, no chyba, że ktoś robi końcówkę sam, to inna sprawa

[ Dodano: 2008-11-17, 22:13 ]
                btw w tej chwili mkul kończy swój pre na PGA, który może byc też użyty jako pr5.1 :wink:

Skomentuj

hmm co to za mkul? :)

Skomentuj

Ja tutaj prosze bez preampow na mikroprocesorach czy czymstam :P... koledzy prostu (w miare) preamp wg schematu blokowego.. selektor sumator subsonik wzmocnienie regulacje do tego proste i ma grac :P

Ja jeszcze od siebie docelowo puszcze w nim filtracje pradu do wzmaka i wzmak sluchawkowy czy cos w tym stylu ale powoli :smile:

Skomentuj

ja słuchawkowcem też byłbym zainteresowany - moje SHP8900 zaczynają żyć jak się im da 1W/kanał :); chociaż trzeba powiedzieć Xonar umie je dosyć ładnie napędzić

P.S może któryś z projektów słuchawkowca z elektrody? oczywiście klasa A

Skomentuj

P.S może któryś z projektów słuchawkowca z elektrody? oczywiście klasa A
                        moze sluchawkowiec esh0 ? na tpa czy jakostak :P... modul polutowany chodzil cos kolo 100zł chyba jesli sie nie myle poszukaj :)

Skomentuj

też miałem na myśli tpa; huh tu 100 tam 200; zastanawiam się czy wydanie np 800zł na ampa stereo nie wyjdzie taniej i lepiej; chociaż tutaj wiem co kupuje :)

Skomentuj

http://www.audiosite.pl/page2.php?blog=67 :oops: sorki n_omyzs,
                            to jest audiosites mkula, jest tam ten pre, ale jeszcze są wprowadzane zmiany w oprogramowaniu więc lepiej poczekac :wink:
                            co do wzmacniacza sluchawkowego to ez by mi sie przydal, ale jak mówwicie, powoli :mrgreen:

Skomentuj

hmm z puntku audiofilskiego przekaźnik jest odpowiednią opcją? (chodzi mi o te przy selektorze wejść)

Skomentuj

kaczortrex, poszukaj czegoś takiego jak relay volume control albo relay volume attenuator to się przekonasz że przekaźniki są "audiofilskie" :razz:

Skomentuj

no chyba, jest jakieś inne;>

Skomentuj

hmm a to są (TINY) jakieś audiofilskie, specjalistyczne przekaźniki?

Skomentuj

Chlopaki zalozcie sobie swoj temat co :>? A moze raczej poprosze moda o wydzielenie osobnego tamatu bo ten nie ma nic wspolnego z waszymi preampami cyfrowymi

Skomentuj

hmm, chyba chcesz mieć selektor chociażby 2 par wejść ? ;p

Skomentuj

oczywiscie, obrotowy selektor na alpsie zupelnie mnie zatysfakcjonuje, kozystalem wczesniej z jakiegos bardziej badziewnego i bylo ok, teraz bedzie lepszej jakosci i nic wiecej nie potrzeba - koszt takiego przelacznika okolo 10zł

Skomentuj

Czaruję...
                                          X