Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

T-AMP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

T-AMP

http://www.diykits.com.hk/Cityspot.htm
    Witam.
    czy ktos slyszal? Jest w stanie cos o tym powiedziec?
    Opinie bardzo pochlebne o nim slyszalem, i nie jeden zachwala.
    Ja tylko to biore na logike, jakim prawem to moze tak dobrze grac?!
    http://www.lampizator.eu/AMPLIFIERS/...amplifier.html

Łukasz fikus znany z wyrafinowanych tuningów wzmacniaczy ,Daców ,CD itp zakupił właśnie cyfrowego T-ampa i jest nim zachwycony ,twierdzi że gra lepiej od wielu dość drogich audiofiskich wzmaków tranzystorowych a i o ile dobrze zrozumiałem od tuningowanego lampowca Liung -Liang
    :?:
    ''the miniature bonsai amp swiped the floor with my Liang''

:?: :?: :?: :?:

Nie no nie ma sie czym zachwycac bo to zwykly Tripath i to jeszcze bardzo slaby. Tripatha juz od dawna wszyscy przerabiali ale cos chyba firma zbankrutowala czy cus. Obecnie z klasy D najlepiej oceniany jest bang-olufsen i wiekszosc firm (takze polskich) stosuje jego moduly.

Ucho ludzkie to bardzo kiepskie narzedzie pomiarowe tak samo jak brzmienie nie jest jedynym wyznacznikiem tego czy wzmacniacz jest najlepszy czy nie. Bo to moze byc i najlepszy wzmacniacz swiata tylko co komu po 15W mocy?

Skomentuj

Dzieki za informacje, tzn wytyczne do dalszych poszukiwan i drazenia tematu:)
      Przyznam szczerze tez tak do tego podchodzilem

Skomentuj

Irku czesto te 15W to i tak bardzo duzo. Nie mierz wszystkich swoją "estradową" miarą.

Skomentuj

na stronie 41hz.com jest duzo kitow tripatha w przystepnych cenach.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
            Ucho ludzkie to bardzo kiepskie narzedzie pomiarowe tak samo jak brzmienie nie jest jedynym wyznacznikiem tego czy wzmacniacz jest najlepszy czy nie. Bo to moze byc i najlepszy wzmacniacz swiata tylko co komu po 15W mocy?
            Ucho ludzkie harmonicznych nie zmierzy ale jest w stanie wychwycić bardzo drobne różnice w brzmieniu.
            15W to już dosyć sporo przy normalny słuchaniu muzyki.

Skomentuj

Moc mnie nie interesuje, bo 15W i male monitorki z duza efektywnoscia dadza rade na codzien
              Mnie interesuje "jakosc" dzwieku, bo teoretycznie to sie bardziej nadaje do ipoda i glosniczkow zasilanych bateriami, wiem ze siedzac w salonie chce pilot, wzmak z filtrami, balansem, direcsound, kilkoma wejsciami a nie takie "pudełeczko", ale wszelkie znaki na ziemie i niebie wskazuja ze to pudeleczko wymiata dynamika, stereofonia, przejzystoscia ble ble ble :?: :!:

Skomentuj

Zamieszczone przez HeatheN
                male monitorki z duza efektywnoscia
                5litrowy, 500konny silnik ktory malo pali

15W to zdecydowanie za malo zeby posluchac muzyki z malych monitorkow. Nikt juz tak slabych wzmacniaczy nie robi bo to sie po prostu nie oplaca! A przypisywanie temu wzmacniaczowi cudownych wlasciwosci brzmieniowych to juz lekka przesada. Tripatha znaja wszyscy juz od dawna i jak na wzmacniacz pracujacy w klasie D ma naprawde dobre parametry choc w dzisiejszych czasach juz go inne konstrukcje przescignely.

Skomentuj

Czaruję...
                X