Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niema ktos moze schmatu do zrobienia widma sygnalu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Niema ktos moze schmatu do zrobienia widma sygnalu

Przysiagam to osatni post dzisiaj ;] Ma ktos moze zchemat widma lub jak ktos woli nazwe eklalizera do sygnalu audioa na 4 kanały wraz z kolektorem dziweku i barwy + jakies dodatki ??

P.S prosze poraz kolejcy coto sa za wykresy pod osobami je zielone czerwone jakiec cyferki HP its ??

Kiedys byla taka gazetka co sie zwala Praktyczny Elektronik. W pierwszych numerach cos takiego prezentowali lecz stereo. Pozatym to byl bardzo rozbudowany uklad z calym mnostwem scalakow. W dzisiejszych czasach robi sie to na mikroprocesorze, schemat moze wtedy wyglada prosto ale program to juz inna bajka.
    Pozdro
    Dexter

Skomentuj

Jak nie rozumiem zabardzo co to jest ale tu masz korektor z analizatorem widma : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33389618 - moze o to Ci chodzi
      Pozdrawiam

Skomentuj

Cos podobnego ale ja szukam schematu zeby byl na wyswitlaczach LCD i to 4 lub 2 ale dzielonych ale dzieki

Skomentuj

jak na LCD to nie obejdzie sie bez mikrokontrolera

jak chcesz prosty analizator widma to www.pe.com.pl 3/1997 numer 318

Skomentuj

Rzeczywiście, tak jak piszą koledzy wyżej.
            Z tego co pamiętam ze studiów to jesli zdecydujesz sie na wersję z mikroprocesorem układ bedzie zdecydowanie prostszy ale program bedzie korzystał z dyskretnej transformaty fouriera (prosze o fachowców aby mnie porawili jesli robie mystejka) do obliczania wartości amplitudy wybranych przez Ciebie czestotliwosci.
            Jesli robisz to na analogowych filtrach to lutowania od cholery (osobny filtr dla kazdej czestotliwosci) no i problem sterowania wyswietlaczem LED (klucze i jeden przetwornik czy tyle przetworników ile monitorowanych czestotliwosci).
            Ten rodzaj analizatora budowałem jak byłem w technikum i nie dotrwałem. zarzuciłem budowe prawie pod koniec.
            Sterowanie wyświetlacza LCD to nie byłka z masłem. Ale być moze gotowy moduł (driver i wyświetlacz) juz masz.
            Pozdrawiam

Skomentuj

Chyba macie mnie za tempaka wiez ze to bedzie na mikroprocesorze , i takiego schematu szukam najlepiej odrazu z programem do procka . Nieweim czy ktos bedzie mial bo juz neta przeszukalem ale jak cos to dajcie znac dzieki

Skomentuj

Kolego, powiedz prosze jakim cudem mam wiedzieć jaki z Ciebie Wymiatacz?
                Skoro nie uscisliłeś swojego pytania do konkretnego typu analizatora (określenie typu wswietlacza to za mało) to znaczy ze jesteś lamer i sam nie wiesz czego chcesz. Ja (i koledzy też) nie jestesmy wróżkami i jak ktos zadaje tak ogólnikowe pytanie musi liczyć się z tego rodzaju odpowiedziami.
                Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                X