Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

gotowy wzmacniacz TDA 7294 DO SUBWOOFERA do 140 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

gotowy wzmacniacz TDA 7294 DO SUBWOOFERA do 140 zł

Witam
    Potrzebuje wzmacniacz do subwoofera który sobie zrobiłem jakiś czas temu.
    Czy jest ktoś na forum kto robi wzmacniacze na TDA 7294 do subów do 140 zł,słyszałem że jakiś IREK tylko nie wiem jak się z nim skontaktować.
    Pomóżcie!!!

Robson132, napisz do niego na PW, prędzej czy później Ci odpisze... W tej kwocie będziesz musiał szukać np używanego trafa bo wszystkiego nowego za tą kasę nie kupisz... Wiem bo jestem w trakcie składania takiego wzmaka :wink: A tak przy okazji jaki głośnik chcesz tym TDA napędzić?

Skomentuj

Subwoofer jest na GDN 22/120/8-SS obudowa 40l

Skomentuj

Jak głośnik ma 8ohm to tak średnio na tej jednej kostce to zagra, nie będzie kontroli nad głośnikiem, chyba bardziej zalecany będzie mostek :wink:

Skomentuj

zdecydowanie mostek.
          jakbys sam umial cos zmontowac to moglbys smialo zmiescic sie w tej kwocie - wymaga to jedynie czasu zeby byla jakas okazja na trafo (niedawno bylo ogloszenie na forum na takie trafa za 40 i 45zl :!: )
          jakbys sam robil mostek TDA z nie wszystkimi opcjami (np bez trafa czuwania) i uzyl niektore czesci z odzysku (np radiatory komputerowe) to sama koncowe mocy bys zlozyl za ok 50zl :P

Skomentuj

To ile to może wszystko razem kosztować:
            7294 mostek
            transformator
            panel tylny z filtrem dolnoprzepustowym
            Zależy mi na kupieniu gotowca bo jestem początkujący w cenie do 150 zł

Skomentuj

no to tylko uzywka. gotowiec od irka kosztowal chyba ok 200zl dlatego juz ich nie robi (wersja na panelu) i sprzedaje tranzystorowe 150W za 270zl
              w takim przypadku musisz czekac na okazje

Skomentuj

może ja bym sprzedał swój mostek z trafem i radiatorem :wink: tylko nie mam, nie używam przełączników (faza, filtr, auto) :razz:

Skomentuj

a co myślicie o takiej kostce http://allegro.pl/item471902878_wzma...c_tda2030.html na mostku ,przy 8 ohm ma około 100 watt rms (przynajmniej tak pisze).
                  Jakie trafo by tu było dobre?

Skomentuj

Zapomnij o takich mocach z tej kosteczki. Tylko jeszcze nie uwzględniono tam przy jakich zniekształceniach jakieś 30W powinno to wyciągnąć... Ale na 100W nie licz

Skomentuj

Zamieszczone przez Robson132
                      To ile to może wszystko razem kosztować:
                      7294 mostek
                      transformator
                      panel tylny z filtrem dolnoprzepustowym
                      Zależy mi na kupieniu gotowca bo jestem początkujący w cenie do 150 zł
                      mostek tda - 70zł
                      filtr - 30
                      trafo (używka) ~ 40
                      panel - diy :wink:

wszystko znajdziesz na allegro i nordelektronik

Skomentuj

W sumie to nie tak dużo 140 zł ale jeszcze mostek prostowniczy i wiadomo jeszcze jakieś inne elementy a na kieszeń 15-latka to trochę dużo ,a jeszcze nie za bardzo wiem jak sie zabrać do takiej budowy i właśnie tak bardzo zależy mi na kupieniu gotowca.

Skomentuj

mostek prostowniczy
                          ??? 2zł?

Skomentuj

Co myślicie o 180zł za mostek na płytce Irka, lutowałem sam, trafo indela 200W 2x24V, radiator od Irka? mam go jakieś 2 miechy :wink: Czy taka cena będzie sprawiedliwa :?:

Skomentuj

malyzmc wyślij mi fotki tego TDA

Skomentuj

Robson132, pytales na GG ale myslalem ze chodzi o pojedyncze.
                                jak kompletny mostek TDA irka + trafo to jeszcze moze byc.
                                malyzmc, dozuc przesylke i mozna brac :P

Skomentuj

Pytałem o pojedyncze bo miałem okazję kupić takie ale teraz mam dużą lepsza okazje i trzeba n niej skorzystać

Skomentuj

http://allegro.pl/search.php?sg=0&string=tda7294

masz tego od cholery w twojej kwocie się na pewno zmieścisz

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                      malyzmc, dozuc przesylke i mozna brac
                                      nie ma tak dobrze :razz:
                                      a ile taka przesyłka może kosztować włąściwie :mrgreen: :?:

Skomentuj

malyzmc, Jeśli Pocztą Polską to ok 10-16zł tak mi się wydaje(trafo troszkę waży) :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X